kayıt

11 mayıs 2013 reyhanlı terör saldırısı

  1. 1
    45 kişinin öldüğü 100den fazla kişinin yaralandığı ve içişleri bakanı muammer güler'in açıklamalarına göre suriye'deki rejim yanlılarının yaptığı eylemdir. beni en çok düşündüren şeyse bu ülkenin ne ara böyle bi yer olduğunu anlayamamamdır. bizim neslimiz kadar suçlusu, sorumsuzu yok sanırım. Ülkedeki saldırılar, kadın cinayetleri, terör, işçi ölümleri o kadar olağan bi hal oldu ki hiçbi şeye tepki koyamaz olduk. biz yüzü verdikçe hükümet malesef daha da kötüleştirdi durumu. rtük'ten saldırı hakkında haber yapma yasağı geldi, boston saldırısını günlerce takip eden kanallarımız reyhanlı'yı takip edemiycek. reyhanlı halkının gazetecilere "bir şey söylemeyeceğiz, nasılsa işinize gelmeyen şeyi yazmıyorsunuz." gibi söylemlerde bulunması da ülkenin kötü durumunun başka bi göstergesi.ciddi anlamda ülkenin hiçbir coğrafyasında huzur ve güven ortamı oluşturulamıyor. suriye politikamızdan veya politik sorunlardan çok bence bu saldırı göstermiştir ki sosyal toplum olarak çok zayıfız, her şeye açığız.
    #67279 kikikismi | 11 yıl önce
     
  2. 2
    RTÜK ün yayınlamasına yasak getirdiği terör saldırısı.
    #67280 materialist | 11 yıl önce
     
  3. 3
    Sorumlusunun Türkiye Hükümeti olduğu saldırılardır. Sen gidip Suriye'ye her gün ahkam kesersen, onlara akıl vermeye çalışırsan, bunları yaparken bir taraftan da bütün kapılarını Suriye'den kaçan insanlara sorgusuz sualsiz açarsan adamlar da 3-4 tane terörist sokuverirler araya. Ey Türkiye hükümeti, ben şurada otururken bunları düşünebiliyorum da senin hiç mi aklına gelmedi "biz bu adamları içeri alıyoruz ama ya içlerinde birkaç tane casus varsa?" diye? Zaten bu Suriye meselesinde "haksızın yanındayız, bu zulmün bitmesini istiyoruz" diye diye iç savaşı iyice körükledin, bari kendi ülkenin giriş-çıkış kontrollerini düzgün yap. Ayrıca madem savaş bitsin istiyorsun, git muhalif ordusunun yanında silahlı destek ver. Öyle Amerika gibi uzaktan kışkırtarak, demokrasi naraları atarak muhalif halkı da boşuna ümitlendirme.
    #67281 goodfella | 11 yıl önce
     
  4. 4
    düşünsene evinden çıkmış sokakta yürürken sırf türkiyeyi suriyeye sokabilmek için bomba patlatıyorlar, kolun, bacağın, kardeşin, sevgilin, karın, amcan, annen, baban ölüyor. ortada bir neden yok, terörizm gibi bir durum da yok. sadece ülke suriyeye girsin diye. güzelim şehri önce gazilerden fazla maaş alan göçebelerle doldurdunuz, sonra cehenneme çevirdiniz. ak partiye verdiğiniz her oya lanet olsun, oy verenlerin de bu olaylara katkısı var. en azından bir iki gece rahat uyuyamayın verdiğiniz oy için, sizin yüzünüzden ölenler bu kadarını hak etti.
    #67282 navyflake | 11 yıl önce
     
  5. 5
    Suriyeyle savaşa girilmesini isteyen öso'nun mu, yoksa öso'ya tepki oluşturmak isteyen suriye'nin mi yaptığı belli olmayan saldırı. bana birinci ihtimal daha yakın gözüküyor ama, kimse kesin şudur diyemez bu olay için şimdilik.
    mamafih en doğru kanı, arkadaşların da dediği gibi, olaylardan kendi hükümetimizin sorumlu olduğu kanısıdır. eğer baştan farklı bir yaklaşım izlenseydi, hiç böyle olaylar yaşanmaz, böyle bir saldırı olmaz, vatandaşlarımız yaralanmaz, ölmezdi.
    #67283 gitbasimdanaysel | 11 yıl önce
     
  6. 6
    kimin yaptığını kestirmek zor.rejim tarafından yapılan açıklamada "bizim bir ilgimiz yok, bizim ahlak sınırlarımızın dışında bir olay" dendi. essad'ın ahlak sınırını bildiğimizden kaale alınmaması gereken bir açıklama. öbür yandan, bizim tarafımızdan beslenen, silah yardımı sağlanan özgür suriye ordusunun türkiyeyi savaşa çekmek için, yine kendi silahımızla bizim topraklarımızda, kendi halkımızı ve kendi halklarını vurması bir başka ihtimal. her ne olursa olsun, allah bu 3 tarafında bin belasını versin. bu kadar halka acı çektirmeyi kendilerinde hak gören, kim varsa bu işin içinde 2 yakası bir araya gelmesin.

    bir başka neden umursamazlık. sadece bize has bir durumda değil. dünya tarafından umursanmıyor aslında. orada savaş var denilip geçiştiriliyor. boston'da 3 kişi ölünce burada dehşete düşen arkadaşlarıma ( u: avrupalı çağdaş(!) arkadaşlarım ) "suriyede, pakistanda, afganistanda her gün onlarcası ölüyor" dediğimde, orada savaş var denildi. kimsenin umursamadığı o topraklarda sonunda kim gülebilecek hayretle izliyoruz sayın seyirciler.
    #67298 mtd | 11 yıl önce
     
  7. 7
    türkiye'nin desteklediği aşırı dinci suriyeli muhaliflerin türkiyeyi kana buladığı, yabancı basında 120 den fazla ölü olduğu söylenen saldırı. türkiyede ise 40 diyorlar, komik cidden (!)
    edit:resmi açıklama yaptığı ve ölü sayısını (toplamda 177 ölü) bildirdiği için gazeteci ferdİ Özmen gözaltına alınmış ...
    #67301 rainman | 11 yıl önce
     
  8. 8
    Muhaliflerin üstlendiği saldırı.
    #67302 rulokat | 11 yıl önce
     
  9. 9
    hükumet bu orospu çocuklarını hatay'a yerleştirdiğinden beri yerli halkın sıkıntı çektiği bilinen bir durum. hastanelerde öncelikli muamele görmeleri falan şart koşulmuş hep. yok efendim onlar çatışmadan geliyormuş da, yaraları oluyormuş da. herifler gitsin orada masum insanları katletsin sonra buraya gelip en üst düzey muameleyi görsünler, yedikleri bokun ceremesini bizim halkımız çeksin. şu amınakoduğumun orta doğusundan bize ne fayda geldi bugüne kadar da şimdi gelsin? bir de utanmadan adamların teröristleri olan öso'yu savunurlar, ama onları eziyorlar, onlar kötü bir şey yapmadı derler. sizin ütopik hayal gücünüzü sikeyim.

    yapılan dış politika hatası yüzünden insanlarımız ölüyor ve hala dış işleri bakanı istifa etmiyor. helal olsun valla.
    #67355 the riddler | 11 yıl önce