kayıt

kürk mantolu madonna

  1. 1
    sabahattin ali klasiğidir. bir yeşilçam filmi izler gibi okuyacağınızdan emin olabilirsiniz. insanın unutamadığı kitaplar vardır ya, aklı orda kalır, bazen ağlar...işte öyle bir şey
    #66434 dreamer | 11 yıl önce
     
  2. 2
    sabahattin kardimizin efsane kitabıdır. bi solukta okunabilcek kendini içine çeken mükemmel bi kitap. kuyucaklı yusufunu sollar bence
    #66435 kikikismi | 11 yıl önce
     
  3. 3
    odtü'nün kütüphanesinden almak istediğimde yerinde olmayıp üstelik 8 kez ayırtılmış olduğunu görünce oha diye tepki verdiğim kitap. *
    #66436 herhaltamaydonoz | 11 yıl önce
     
  4. 4
    müthiş bir dille yazılmış kitaptır. allahım o nasıl türkçe... bugün 20 yaşında olan bir insanın, biraz (gerçekten biraz yeter) edebiyata alakalıysa anlayabileceği, ama inanılmaz ahenkli, ifade gücü yüksek, şiirsel bir dille yazılmıştır. toplum olarak kopuğuz eski yazarlarımızdan,kimisinin dili ayrı, kimisinin siyasi görüşü farklı diye kavgalıyız yazarlarımızla. ama ne olursa olsun bir peyami safa, bir sabahattin ali, bir refik halit karay'ı okumayan çok şey kaybeder.
    #66438 gitbasimdanaysel | 11 yıl önce
     
  5. 5
    olgunlardan 5 liraya alınabilecek, herkesin okuması gereken kitap.
    #66445 ensi | 11 yıl önce
     
  6. 6
    'İçinde hakikaten sevmek kabiliyeti olan bir insan hiçbir zaman bu sevgiyi bir kişiye inhisar ettiremez ve kimseden de böyle yapmasını bekleyemez. Ne kadar çok insanı seversek, asıl sevdiğimiz bir tek kişiyi de o kadar çok ve kuvvetli severiz. Aşk dağıldıkça azalan bir şey değildir.' cümlelerini barındıran kitaptır.
    #66611 ams | 11 yıl önce
     
  7. 7
    baş ucu kitabında ilk onu say deseler ilk üçüme rahat girebilecek bir kitaptır kürk mantolu madonna.kitap -bana göre- çok iyi bir psikolojik romandır;insan tahlilleri,ruh halleri,içinde bulunan durumlar,umutlar,kaygılar öyle bir dille öyle bir kurguyla anlatılmıştır ki,okuyanın kendinden bir şey bulamaması imkansızdır.
    #66626 noraluca | 11 yıl önce
     
  8. 8
    boşluğu güzel anlatan kitap.

    "...içimde boş kalan bir taraf bulunduğunu ve bu boşluğun bana adeta maddi bir eziklik verdiğini hissediyordum. bir şey noksandı, fakat bu neydi? evden çıktıktan sonra bir şey unuttuğunu fark ederek duraklayan fakat unuttuğunun ne olduğunu bir türlü bulamayarak hafızasını ve ceplerini araştıran, nihayet ümidini kesince, aklı geride, ileri gitmek istemeyen adımlarla yoluna devam eden bir insan gibi üzüntülüydüm..."
    #96658 oralettanesi | 10 yıl önce
     
  9. 9
    kitabın su gibi akıp gitmesinden ziyade kullandığı dil ile tasvirleri hayran olunasıdır. son zamanlarda popüler kültürün elinde olduğu doğrudur ancak unutulmamalıdır ki her kitap popüler kültürden geçmiş, yıllanmıştır.
    #96677 işsiz tarihçi | 10 yıl önce