kayıt

dünyayı şirketlerin yönetmesi

  1. 1
    (bkz: şirketokrasi)
    #65918 burocknroll | 11 yıl önce
     
  2. 2
    artık çokta uzak olmayan bir gelecekte iyice ayyuka çıkacak durum. fight clup filminde 10-15 saniyede gelecekteki durum çok güzel betimlenmiştir.
    #65922 olorin | 11 yıl önce
     
  3. 3
    m.a.r.s. isimli sevdiğim tps oyununun hikayesindeki durumdur.
    #65924 1 new message | 11 yıl önce
     
  4. 4
    kapitalizmin bug'larından birisidir.
    şirketler bir araya gelirler, karteller ya da tröst'ler oluştururlar, ki normalde yasaktır, daha sonra sonra ortaklaşa bir fiyat politikası belirleyip ona uyarlar. hatta daha da ileri gidip piyasaya sürülecek olan mal-ya da hizmetin- miktarını, kalitesini de belirlerler.
    şirketler için en karlı bileşen bulunur ve ona göre piyasa şekillenir. bu yüzdendir ki aslında sahip olduğumuz teknolojiye oranla 5-10 yıl geriden gelmekteyiz. şirketler daha fazla para kazanabilsin diye teknolojiye sıradan insanların ulaşması gecikiyor.
    oysa, hani bilim ve teknoloji insan içindi? hani kapitalizm rekabet demekti, piyasada rekabet, üretim sürekli ve optimal, kazanan ise halk olacaktı?
    napak panpa, inanak mı?
    #65936 stfu | 11 yıl önce
     
  5. 5
    (bkz: rothschild) Federal Reserve Bank ile amerika dahil her yeri yöneten aile. ne abraham lincoln'ler ne kennedy'ler durdurmaya çalışmış bunları ama nafile, hepsinin sonu kara toprak olmuş.
    #65952 rainman | 11 yıl önce