kayıt

türkiye gençlik birliği

  1. 1
    bazılarının faşist olmakla ya da atatürk merkezli siyaset yapmakla suçladıkları birliktir. Atatürk merkezli siyaset yapmanın neresi kötüdür desen tek kelime cevapları olmayan, arkası boş fikirlerle etrafa saldıranlara meydan vermeyen birliktir. Asıl faşistler öğrenci coplayan polisler, sosyalistlik adı altında kürt milliyetçiliği yapanlardır.
    #65832 rainman | 11 yıl önce
     
  2. 2
    aralarında arkadaşlarım var, tek yakınlığım bu. ama her siyasi topluluk ya da partide arkadaşım var zaten(odtünün içinde faaliyet gösteren.). şimdiye kadar tek bir kötü eylemlerini görmedim, tek bir insanı rahatsız ettiklerini görmedim. yaptıkları bildirileri bile kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde yapıyorlar, herkes bizi duysun diye duymak istemeyenlerin gözüne sokmuyorlar. şimdiye kadar aralarından tek bir efendi ve bilinçli olmayan insan çıktığını görmedim.
    faşizmle ilgili ithamlar ise tamamen sapkınlıktır. şimdiye kadar çok fazla tepki vermedim ya da böyle ortamlarda yazı yazmadım bu konularla ilgili ama kendilerinin saç kesimine sahip olmayana bile faşist diyen bir kesim türedi. atatürkçü bir topluluk oldukları için sevmiyorlar, direkt faşist diye fişliyorlar. herkese faşist diyen toplulukta kimsenin "acaba bunların derdi ne" diyip dinlediğini sanmıyorum, en büyük özellikleri dinlememek çünkü. sadece bağırıyorlar.
    #65835 navyflake | 11 yıl önce
     
  3. 3
    29 ekimi organize etmesi ve sokaklara yüzbinleri toplamasıyla büyük bir reklam ve imaj yaratan birliktir. kimileri işçi partili diyor , kimileri sahte atatürkçü diyor kimileri faşist diyor ama bunun nedeni sanırım genel geçer bir örgüte alışık olmayışımızdır.yani bir kişi ya solcudur ya sağcıdır öyle kendine göre birleştirici fikirleri olamaz mantığıdır. tgb sanırım bunu yapmak istiyor gerek sağcısı gerek solcusu insanları vatan ve atatürk paydasında bir araya toplamaya çalışıyor ve görüldüğü kadarıyla da bunda başarılı oluyor. o yüzden de bazı kesimlerin tepkisine neden oluyor.
    #65838 calculus | 11 yıl önce
     
  4. 4
    son 4-5 yılda etkinliğinin arttığı gözlenen esasında işçi partisinin gençlik kolları olan veya öyle çalışan oluşum.. yaptıkları siyasetin neden kötü olduğu ise atatürkçülük olgusunu ve insanların atatürk sevgisini iliğine kadar sömürmeleriyle açıklanabilir..

    --kimileri öyle olmadığını söyleyecek olsa da insanların atatürk sevgisini sömürmekle din sevgisini sömürmek arasında da bir hayli benzerlik vardır buna rağmen ilk grupdakiler ikincileri sürekli dini sömürmekle suçlarlar o da ayrı bir komedidir--

    tıpkı zamanında mhpnin terör sorununa radikal bir tavırla abanıp güç kazanması gibi , onlarda giderek büyüyen "hükümet vs devletin ulusal kimliği" çatışmasına radikal bir tavır takınıp güç kazanmaktadır , dikkatli bakılırsa pek farkları olmadığı görünebilir..
    #65848 respector | 11 yıl önce
     
  5. 5
    bir kemalist olarak kemalizm anlayışlarını tasvip etmediğim örgüttür. popülist söylemlerini sevmiyorum. eylem tipi olarak ses getirecek eylemleri tercih ediyorlar. ilk kurulduklarında işçi partisi ile olan bağlarını reddediyorlardı. şimdilerde fazlasıyla içli dışlılar zaten. yolları açık olsun.
    #65897 burocknroll | 11 yıl önce
     
  6. 6
    19 Mayıs için büyük bir çalışma hazırlayan memleketin bekçileri. http://www.youtube.com/watch?v=xS3ux9nt3mQ
    #67285 rainman | 11 yıl önce
     
  7. 7
    19 mayısın yaklaşmasıyla yine kolları sıvamış birliktir. 29 ekimdeki gibi güzel bir organizasyon yapacaklarına inanıyorum. kızılayda bir çok afişini gördüm yine büyük bir katılım olacağa benziyor. bir aksilik çıkmazsa ben de 19 mayısta gideceğim.
    not: saat 11 de sıhhıye meydanındaymış
    #67288 calculus | 11 yıl önce
     
  8. 8
    Sosyalistler mi? Kemalistler mi? Ocular mı? Bucular mı? Kafaları fazla karışmış insanlar topluluğu.
    #67303 rulokat | 11 yıl önce