kayıt

ehliyeti olduğu halde araba kullanamayan kadın

  1. 1
    bir çok kadının içinde olduğu durumdur, o ehliyet cüzdanda durur ve sadece gerekli durumlarda çıkarılır fakat çok iyi araba kullanan kadınlarımız da mevcuttur.
    #62461 newjazz | 11 yıl önce
     
  2. 2
    akşam eve dönüş yolundaki stresi yaşamak istemiyordur.
    #62462 dadada | 11 yıl önce
     
  3. 3
    hususi şoförü vardır. * *
    #62470 herhaltamaydonoz | 11 yıl önce
     
  4. 4
    ehliyetin araba kullanmak için bir lisans işlevi gördüğünün farkında olmayan kadındır. kendisine göre ehliyet, nüfus cüzdanının iyi bir resmi yedeğidir.
    #62472 stfu | 11 yıl önce
     
  5. 5
    bu tarz bayanlardan olmam diye büyük konuşmuş olucam ki gidip duran arabaya çarpınca benim de katıldığım topluluk .
    #62519 diemydarling | 11 yıl önce
     
  6. 6
    araba sürmeyi bilmediği halde ehliyet alan bir çok insanın bulunduğu türkiye'mizde trafiğe çıkmaktan korkmaktadır.
    #62522 birgaripmakinaci | 11 yıl önce
     
  7. 7
    annem olmadığı kesindir.*
    #78695 bussurubussuru | 10 yıl önce
     
  8. 8
    babası arabayı vermemiştir...
    #78701 starbuck | 10 yıl önce
     
  9. 9
    Küçük bir kaza sonrası oluşan durumdur.
    #78704 zamazingo | 10 yıl önce
     
  10. 10
    kendine göre bazı haklı sebepleri olan kadındır. mesela iyi araba kullanamıyordur, cesareti yoktur, panik yapıyordur yada kendi hususi aracı yoktur ve kocası (yada babası) arabayı ona vermiyordur.
    bu sorunların çok farklı çözümleri vardır. örneğin araba kullanmayı çok iyi bilmiyorsa yapması gereken pratik yapmaktır, yani diğer bir ifadeyle araba kullanmaktır.
    eğerki cesareti yoksa o zaman araba kullanabilir. böylece cesaret kazanmış olur.
    eğer kocası/babası arabayı vermek istemiyor ise araba kullanıp aslında araba sürmeyi gayet iyi bir şekilde başardığını gösterebilir.
    ha bide son olarak ,daha önce demişmiydim bilmiyorum ama, araba kullanmalıdır.
    çünkü araba sürmeyi öğrenmenin en iyi yolu arabayı gerçekten sürmektir. başka türlü öğrenilemez. tabiki ilk başlarda çok tedbirli olmalı ancak araba sürmek atla deve değilki, çok basit. ancak pekçok kadın daha başka pekçok şeyde olduğu gibi kendini yetersiz görmekte ve cesaret edememektedir.
    ancak şöyle bir durum varki kadınlar açısından bakarsan son derece haklılar. çünkü biz erkekler yolda bir bayan sürücü gördüğümüzde küçümseriz hatta küçümsemekle kalmayıp sellektör yaparız, korna çalarız hatta sıkıştırırız. zaten karşıda bir bayan varsa öncelik hakkı bizdedir. ambulans > polis > itfaiye > erkek > bayan. bu en temel kurallardan biri.
    ancak şöyle bir durum varki bazen kadınların araba kullanırken yapmış olduğu hatalar beni tamamiyle şaşırtıyor.
    mesela daha önce hiç örgü örgü ördünüz mü bilmiyorum ama bence hiç de kolay bir iş değil. kadınlar ise bu konuda inanılmazlar. ördüğü şeye bile bakmadan örgü örmeye devam ederken bir taraftan karşısındakilerle dedikodu edip diğer tarafta tv'deki diziyi izleyebiliyorlar. ancak gel gelelim araba kullanırken ufacık bir sorun sorun olduğunda frene basmak yerine nasıl gaza basmayı başarıyorlar, yada arabanın direksiyonunu döndürmek yerine kitlenip kalıyorlar gerçekten anlamıyorum.
    neyse sonuç olarak kadınların araba sürmemelerinin nedeni bu konuda iyi olmamaları ancak iyi araba sürememelerinin nedeni ise araba sürmemeleri. kısır döngü yani.
    ancak tabi de bu tüm kadınlar için geçerli bir durum değil. çok iyi araba sürebilen kadınlar da vardır, herhalde, belki yada olacaktır elbette. yok yok şaka gerçekten iyi sürenler var. hatta aramızda kalsın kuzenim ilk araba sürme deneyimini bizim arabada yaptı. ona araba kullanmayı öğretim diyemem çünkü o zamanlar ben de çat pat biliyordum, ehliyetim falan da yoktu. neyse işte şunu itiraf etmeliyimki benim ilk araba kullanmamdan çok daha iyiydi. şuanda da araba kullanıyor ama izmire yerleştikleri için birdaha araba kullanıken hiç binmedim. ama hertürlü araç kullanıyor, 80 model passat, pickup falan kullanıyor.
    #78705 fenomenon | 10 yıl önce