kayıt

kemalizmin sert bir teokrasi olması

  1. 1
    bir hakan albayrak yazısıdır.
    http://haber.stargazete.com/yazar/kemalizm-sert-bir-teokrasi/yazi-734273
    #62296 birgaripmakinaci | 11 yıl önce
     
  2. 2
    komiktir.
    #62298 calculus | 11 yıl önce
     
  3. 3
    en büyük ibadetleri saygı duruşu olan, her yıl anıtkabirde hac ibadetlerini yapan, başka din ve düşüncelere yaşam hakkı vermeyen sert bir teokrasidir. asıl komik olansa videodaki kendini parçalayan kadındır.
    http://webtv.hurriyet.com.tr/2/32552/0/1/taksim-deki-kutlamada-gerginlik.aspx
    daha komikleri için
    (bkz: olmasaydı olmazdık)
    #62300 birgaripmakinaci | 11 yıl önce
     
  4. 4
    yok ebenin amı ali sami şeklinde cevap verilmesi gereken karalama amaçlı çamur atma şenliği...
    #62313 bobigeloglum | 11 yıl önce
     
  5. 5
    tarafımca bir noktaya kadar doğru olan kavram. atatürk'ü putlaştırma çabalarına alet olmak ile atatürkçü olmak ve atatürk'ü sevmek birbirlerinden tamamen farklı kavramladır. türkiye'de kendini kemalist ilan eden çoğu kişinin ayıpladıkları "muhafazakarlar" dan daha dar görüşlü oldukları tartışılmaz bir gerçek olup, her atatürkçüyüm diyeni bu kefeye koymak da yanlıştır.
    #62321 mavi | 11 yıl önce
     
  6. 6
    küçücük bir çocuğun kafasında allah-peygamber-atatürk kavramlarının birbirine girmesine sebep olmuştur. ben bizim kuşakta kaldı diye düşünmekteydim ama hala devam ediyor. tamam, atatürk önemli bir şahsiyet ama, arkadaş tanrı yerine konulması da nedir.
    #62342 herhaltamaydonoz | 11 yıl önce
     
  7. 7
    başlığa bir şeyler yazmak için düşündüm bir süre..
    yorumlara baktım bir şeyler söylemek istedim , adı geçen haberi okudum bir şeyler söylemek istedim..

    ama boşversenize , benim burda ki düşüncelere cevap vermem hiç bir şeyi değiştirmeyecek , söylenenlere cevap versem de onları çürütsem de kabul etmeyecek kimse..

    çünkü hepiniz , hepimiz , fanatiğiz ..
    bazı şeylere zamanında o kadar inanmışız ki onlar doğanın kanunu haline gelmişler hakkında tartışlamaz , değiştirilemez çünkü zamanında birileri bunları bizim yerimize yapmış veya yapıldığına inandırılmışız..

    bahsettiğiniz şeyi kemalizm i biz yarattık , atatürk kendisini merkezine yerleştirildiği yarı-tanrı olarak gösterildiği bir ideoloji planlamamıştı belki de , bizler cumhuriyetin işlediği tüm günahlardan yarattığımız ideolojinin arkasına saklanarak sıyrıldık..
    hala ülkedeki her şey için aynı insanı suçlayıp , aynı insanı övüyoruz , işin kolayına kaçıyoruz..yazık bize ki kendi penceremizden bakamıyoruz , seçimler hep kolay bizim için..ya beyazız ya siyah..
    seçmeme hakkımız yok mesela illa bir şey seçmek zorundayız atatürkü sevip kemalizmden ve kemalistiz diye geçinenlerden hoşlanmama ihtimalimiz yok mesela..

    halbuki bilmiyoruz ki seçmemek en büyük özgürlüktür..
    #62392 respector | 11 yıl önce
     
  8. 8
    buna anca şu denir : (bkz: dokununca sertleşen başka yerlerimiz de var)
    #62393 glorfindel | 11 yıl önce
     
  9. 9
    ülkemiz genelinin tarih bilgisinin ne kadar zayıf olduğunun göstergesi olan küçük bir örnek. kast ettiğim şey haber değil başlıktır a dostlar. adamın teki gelmiş demiş ki ahanda ülkeyi kör topal kurtardık, elimizin gittiği aklımızın yettiğince(siz mutlu olun diye böyle yazıyorum) bu kadar da bir hale sokabildik, üstüne üstlük bir de size yol haritasi çizdik(ilkelerden bahsediyorum) sizde bunun üstüne bir şeyler koyun mutlu mesut yaşayın minvalinde bir şeyler yapmış. şimdi asıl anlamadığım ülkenin önündeki engel eğitim sisteminin yanlışlıkları, adaletsiz vergilendirme, her yıl bütçede verilen açık, işsizlik, düşük yaşam şartları mı yoksa devlet dairelerinin önündeki atatürk büstleri ,sınıflardaki atatürk resimleri mi? (bkz: yandaş medyanın suni gündem ishali olması)
    #62402 mr black president | 11 yıl önce
     
  10. 10
    sırf atatürk'e vurmak için yazılmış bir yazıdır. giriş biraz mantıklı gibi, zira saydığı eylemler, diktatörler için de aynen geçerli ama sonlara doğru 'derdin ne güzel kardeşim' dedirtiyor.
    #62405 gitbasimdanaysel | 11 yıl önce
     
  11. 11
    ülkemizin genelinin tarih bilgisinin ne kadar zayıf olduğunun göstergesi olan küçük bir örnek. kastettiğim şey başlık değil entryler'dir a dostlar. adamın teki gelmiş ülkeyi ingiliz'lerin yardımıyla ingilizler'le anlaşarak kurmuş. siz mutlu olun diye şapka taktırdık takmayanlarınızı astık, kur'an okumanızı yasakladık camilerinizi ahır yaptık gazino yaptık, alimlerinizi astık sonra sizin de bunları tarih boyunca farklı şekillerde yapabilmeniz için size bir yol haritası da çizdik( ilkelerden bahsediyorum) siz de bundan sonra kemalistler olarak bu halkın beline vurdukça vurun bütün elitliğinizle fil dişi kulelerinizden halkınıza aptal diyin, ama halkçı olun, allah kelamı ettirmeyin, irtica hortalayacak ve şeriat geliyor propagandalarıyla üniversitelere sokmayın, orduya sokmayın, işten atın, başörtüsünü taktırmayın, ikna odaları kurun, baktınız iktidara geliyorlar ilkeleri korumak için darbe yapın muhtıra verin demiş. sonra bu kemalisler de ülkeyi soymuş soğana çevirmiş ülke ekonomik krizlerin birinden çıkmış birine girmiş. eğitim sistemi yerine devlet ideolojisinin en iyi nasıl sokulacağı düşünülmüş. tarih kitaplarını orduya yazdırmış filan. sonra da iktidarı kaybedince, kendilerinin boklarını temizlemeye uğraşan insanlara kendi boklarını itelemeye çalışmışlar. şimdi benim merak ettiğim ülkenin önünü 80 yıldır tıkayan sizin gibilerin zihniyetinden yavaş yavaş kurtulmamıza daha fazla direnecek misiniz yoksa söyle bir düşünüp hatanızı anlayacak mısınız?
    #62409 birgaripmakinaci | 11 yıl önce