kayıt

the hobbit: an unexpected journey

  1. 1
    henüz gitme fırsatı bulamadığım fakat büyük bir heyecanla izlemek istediğim lotr serisinini devamı niteliğinde bir yapıt.
    sanırım triology olacakmış. benim gibi orta dünyayı özleyenlere bire bir.
    #54141 justinhoyte | 11 yıl önce
     
  2. 2
    tolkien hayranı olarak izlemekten zevk aldığım, bir yapım olmuş. Şahsi fikrim üç film olması nedeniyle kitap dışı bilgilere de yer verilmesi* ve hikayenin bazı noktalarına, hikayeyi bozmayacak eklentiler yapılması kötü olmamış aksine seyir zevkini arttırmış. filmin çok çocuksu olması kitaplardan kaynaklanıyor, hatta filmin kitaba göre çok fazla ciddi olduğu söyleyebilirim.
    #54178 orhanbencegay | 11 yıl önce
     
  3. 3
    bir yüzük kardeşliği beklentisiyle gittiğim ama tırnağı olamayacak film.umarım serinin devamı böyle olmaz
    #54320 sivilcemsi | 11 yıl önce
     
  4. 4
    ya arkadaş nasıl bir beklentiyle gittiniz, ne bekliyordunuz ki mis gibi orta dünya işte. tek eksiği arwen olmuş filmin. peter abimiz bu işi biliyor.
    #54516 glorfindel | 11 yıl önce
     
  5. 5
    kesinlikle çok ama çok güzel bir uyarlama olmuş. okumadım ama iyi bilenlerden duyduğum kadarıyla bu masal niteliğinde bir kitapken peter jackson'un ellerinde bildiğin çok iyi bir fantastik filme dönüşmüş.* tabi ki lotr her zaman bikaç tık ötede olacaktır ama bi mükemmeli izledik diye de diğerlerini 'bu ne yeaa' şeklinde haksız bi yergiye tabi tutmamamız gerek bence.
    filmin müziklerinden olan misty mountains (http://www.youtube.com/watch?v=m5BETb-hLgA) ve that's what bilbo baggins hates (http://www.youtube.com/watch?v=j78TmJJ4gZo) acayip güzeldir.
    özellikle thorin ve bilbo karakterlerinin oyunculuklarına söylenecek söz yok. bilbo ve gollum'un bilmece sahnesi de ayrıca tekrar tekrar izlenilesi partlardan.
    izleyin, izletin.
    #54705 benaslindayogum | 11 yıl önce
     
  6. 6
    bazı kara murat sahneleri dışında çok şükela bir filmdir. sırf görsel zevki için bile izletebilir. ancak yüzüklerin efendisindeki gibi film başlayınca alkışlayan bir güruh beklerken çok sönüktü salon o kötü oldu. ama olsundur ikinci ve üçüncü film merakla beklenmektedir.
    #54722 duman | 11 yıl önce
     
  7. 7
    sadece görsel zevk için izlenecek bir film. kitabındaki bazı bölümleri kesip heyecan uyandıracak sahneleri arttırmışlar. kitabından daha çok zevk almıştım.
    #54726 var | 11 yıl önce
     
  8. 8
    eski yazarlarımızı sözlüğü getirmeyi başarmış olan, hala gidemediğim filmdir.
    #54744 abonededi | 11 yıl önce
     
  9. 9
    üç film yapılacağını duyduğumda para için yaptıklarının bariz olduğundan ve küçücük kitabı üç film halinde yapmaya çalışırken uzatmakta başarısız olup batıracaklarından ciddi ciddi korkmuştum açıkçası.
    imax izlememizin etkisiyle özellikle shire'da ve rivendell'de geçen sahnelerde adeta olay esnasında orada bulunan bir karaktermişim de, koltuğumdan kalkıp bir adım atsam kendimi orada buluverecekmişim hissini yaşattı.
    shire yaşantısını vermeleri, detaylar; filmin başından yüzüklerin efendisiyle kurdukları o güzel bağlantı -frodo'nun filmde ne işi var diye düşündüğüm için- çok hoşuma gitti. kitapta olmayan, sadece adı geçen radagast'ı faal bir şekilde görmek ise beni zevkten dörtköşe etti diyebilirim. "çünkü kim bu radagast?" diye düşünüp duruyordum henüz tolkien eserlerinde hakkında çok fazla şey okuyamadığım için. belki okumadığım kısımda radagast hakkında bu filmde gördüğümüz-göreceğimiz şeyler mevcuttur. yok eğer mevcut değildiydi ise ve bu peter jackson'un işiyse bence tebriği daha çok hak ediyor.
    witchking'le ilgili bir durumun hobbit'te yer alması beni açıkçası şaşırttı, beklemiyor idim. fakat çok ilgi çekici ve hoş bir şekilde katmışlar ve açıkçası hikayenin o kısmı nereye ve nasıl varacak çok ciddi bir biçimde merak ediyorum.
    ayrıca; dwarfların bu tehlikeli yolculuğa neden çıktıkları ve başlarına ne geldiği kitaptaki gibi biri tarafından anlatılma olarak değil de ayrı sahneler olarak yapılmış ki bu da fazlasıyla hoş olmuş.
    ayrıca orklar, warglar, goblinler ve daha bir çok şey lotr'dakine göre daha iyi ve hoş olmuş diyebilirim. biraz daha açıklayıcı ve kaliteli. ama tabi lotr çekileli on yıl olduğunu düşünürsek bu çok normal.
    korktuğum bir çok şey başıma gelmedi. şahsi kanaatimce; film olmuş. extended'ı çıkarsa tadından yenmez; adeta bir lotr serisi misali -o kadar olmaz tabii- bayıla bayıla izlerim. ki zaten tolkien in çocukları için yazdığı bu hikaye kitabı daha ne kadar özüne uyularak ciddileştirilebilirdi ki? ayrıca bu filmlerin tamamen peter jackson uyarlaması olduğunu da hatırlamak, ve ona göre tolkien'in hobbit'inden ayrı değerlendirmek lazım diye düşünüyorum.
    tolkien okurları -sadece lotr izleyip bilgiçlik taslayan grupla alakası olmayan diğer grup- bence film izlemeye fazlasıyla değer, eleştirilebilir tabi, kişisel düşüncem çok güzel olduğu yönünde.*
    #54798 eksili pilav | 11 yıl önce
     
  10. 10
    hobbit kitabının çocuk kitabı olarak yazılmaya başlandığını bilmeyen andavalların çocuk filmi gibi yaa dedikleri film.
    #54799 w4rdoom | 11 yıl önce