kayıt

ielts

  1. 1
    toefla göre tercih edilesi, paper based olmasıyla daha insancıl bulunan bir sınavdır kendileri. nitekim de öyle. ingilizcem orta seviyededir. dandik bir süper lise mezunuyum. her ne kadar eğitim dili ingilizce olan bir üniversitede sosyal bilimler bölümlerinden birinden mezun olmuş olsam da sadece kendi alanımdaki akademik ingilizceye hakimimdir.

    2hafta new insight into ielts kitabından 5-6 deneme çözdüm.

    reading: son 7-8 soruyu yetiştiremediğimden sallamak durumunda kaldım. bu bölümde süre çok önemli arkadaş. çalışırken mutlaka süreli çalışın. az zamanınız olsa da mutlaka o süreyi koyun. ben 6 aldım. ama eğer süre probleminiz olmazsa 7 çok rahat alınırmış.

    listening: aslında kolay gelen bir bölüm olmasına karşın, sonlara doğru konuşmalar hızlanmaya başlıyor. ve gerçekten bu esnada konsantrasyonunuzun kaybolmaması gerekiyor yakalamak için. benim kayboldu ve kaçırdım bir çok soruyu. yine de bu bölümden de 6 aldım.

    speaking: hayaımda hiç ingilizce konuşmak zorunda kalmamış biri olarak bu bölümden 6 almış olmak beni çok ta üzmedi açıkçası. yine aynı kitabın speaking konularına bakarak evde kendi kendime konuşmaya çalıştım. faydası oldu çünkü konuşmada gerçekten berbatımdır. araya bir kaç advanced kelime falan sıkıştırsaydım minimum 6,5 olurdu o.

    writing: dediklerine göre bu bölümden zaten maksimum 7,5 veriyorlarmış. ben 7 aldım. sosyal bilimler öğrencisi olmanın ekmeğini yedim. çünkü hiç pratik yapmadım. ama diyorum ki, internetten biraz yazılmış güzel örneklere bakarak bu bölümden yine 7 almak çok ta zor değil.

    overall score: 6,5

    şimdi yurt dışında bir çok üniversitede geçen bir not olmasına rağmen bana 7 gerekiyordu. çünkü türkiye'de her üniversite bu skoru kabul ederken sadece bir okul 7 istiyor. ben de işte o okula düştüm malesef ki... 25 ağustosta tekrar gireceğim bu sınava. değişik çalışma taktikleri deniyorum. eğer başarılı olursam hepsini tekrar yazacağım...
    #51180 kirmiziportakal | 12 yıl önce
     
  2. 2
    şu ara girmem şart olan sınav.
     
  3. 3
    hemen hemen hiç çalışmadan girip 5,5 overall aldıktan sonra girdiğime gireceğime pişman olduğum sınavdır. hazırlıkta dismiss olmayı tercih ettiğim için (olduğum değil tercih ettiğim) eylül proof'una girmeden önce denediğim sınava pek çalışmadım ve şu anda fark etmekteyim ki ingilizce seviyem düşmekte. aslında gramer olarak düşmekte ama yapacak bi' şey yok. ağustosta çalışıp eylül'de geçecez artık
     
  4. 4
    bugün girdiğim sınav. en eğlenceli kısmı parmak izimin alınmasıydı. istanbul'da girmek isteyen ve ayrıntıya muhtaç insanlar mesaj atabilir.
    (bkz: fişlenmek güzel sen de gelsene)
    edit: 7 almışım beyler.