kayıt

the legend of korra

  1. 1
    the last airbender avatar ın devamı niteliğinde olan, aynı evren kurgusunda geçen fakat yıllar sonraki çağa gelen avatar korra'nın hikayesidir. toplam yirmi altı bölümlük bir seri olacağı açıklandı. şu ana kadar yedi bölümü yayınlandı. ve bu yedi bölümü toplam on beş defa izlemiş olmama ve olabildiğince kendimi pozitif bakmaya zorlamama rağmen, vasattan ileriye gidemiyor şimdilik bu seri, umarım geri kalan bölümler tatmin eder.

    oluşturulan karanlık ve emperyalist repuclic city i, sosyal eşitsizlik adı altında; dil, din, ırk, ekonomik farklılıklara göndermelerini, bükücülükle bağdaşan güç kavramının artık sadece bükmeyle değil parayla ve chi-block yöntemiyle da elde edilebileceği fikrine, ve son olarak karakterlerin çizimlerini çok beğendim. ilk seriden farklı olan bu yanları hemen kendini belli ediyor ve gidişatın ilk seri gibi olmayacağını, daha farklı konulara yoğunlaşacağını bas bas bağırıyor. ilk seride neredeyse hiç işlenmeyen konular ve farklı teknikler var şunlar gibi; karakterlerin uzun, iri ve kaslı çizimi, 1920'lerin dekorasyon ve mimarisi, sosyal eşitsizlik ve sınıflar, kirli siyaset, sanayileşme, aşk üçgeni, mafya-tefecilik gibi.

    muhteşem bir ilk seriden sonra beklentiyi çok fazla yükselten ben, daha iyi, daha şaşırtıcı ve manyak-süper güçlü bükme teknikleri ve karanlık şehre yakışacak daha güzel kurgulanmış bir senaryo beklerken avatarımızın kendine bile hayrı dokunmayacak büküşleri, zayıflıkları fazlasıyla yıktı beni bu yedi bölüm boyunca. bu zayıflıktan anlaşılıyor ki bu seride konumuz; iyi tarafın güçsüz olması, ataları kadar küçük yaşta dahi ve yetenekli olamayacakları. bükme konusundaki bu zayıflık, teknoloji çağının ve chi blocker'ın gücünün tazeliğine daha önce bilinmeyen tanıdık olmayan bir düşman yapısı olduğuna bağlanıyor fakat ben bunu kabul edemiyorum çünkü aang'e baktığımızda; martial-art gerektiren dövüşlerde de rakibini ezip geçen, yeni tanıştığı dövüş veya bükme teknikleriyle hemen baş edebilen, on iki yaşında ateş kralını yere sermiş bir avatardı. yani bu düşünce, bu potansiyele sahip bir kurguya gitmemiş.

    anladım ki bu seride belirleyici olan güç dolaylı yoldan; bükme çeşitliliği ve tekniklerdeki üstünlük değil fikir ve düşünce savaşı. bükme gücünün diğer normal insanlar üzerinde oluşturduğu tehlike ve eşitsizlik bilek gücüyle yok edilmeye çalışıyor buradaki tezat benim hoşuma gitti. ben olsam bende chi blocker olur bende savaşırdım demiyor değil hani insan ve ilk defa avatar'ın tarafında olamıyor seyirci. asırlardır bükücülerin toprak elde edip diğer elementlerin krallıklarına egemen olmak için süregelen bencil savaşların aksine, bükücülerin üstün olduğu bir dünya'da herkesin eşit olabileceği bir devrin başlayacağını söyleyen bir lider söz konusu şu an. ve bu çok güzel bir fikir.

    aşk üçgeni fikrini genelin aksine sevdim tam günümüzü yansıtan bir örnek, bu kişi avatar gibi erdem ve güç ifadelerinin somut hali bile olsa, çirkin şeyler yapabiliyor.

    bolin ile korra'nın kişliklerinin sokka'ya olan benzerliği çok ama çok ucuz bir numara olmuş, özgün bir karakter ve espri anlayışı yaratmak bu kadar mı zor tamam sokka çok komikti candı, bollinde güldürüyor, ama cık olmamış dimartino, seyirci sokka'nın masum aptal esprilerene gülmüyor sadece bu dünyada. zaten ikinci seriye baktığımda tamamen birincedeki karakter ve sevilen yerler doldurulmaya çalışılmış. momo'nun yeri bile pabu ile doldurulmuş.

    hem bu chi block dediğimiz şey ty lee'nin yaptığının bir versiyon gelişmişi işte, ben anlamıyorum başetmesi bu kadarmı imkansız olarak aktarılır ekrana ya. korra bir su hortumu yaratıp tavana çıkmaktan aciz, ayaklarıyla ateş büküp uçmaktan aciz arkadaş ya. bir katara bir zuko olucaktı ki uzaya kadar uçardılar yemin ederim. yok ya eski heyecanı yeniden yaşatır bu seri dedim ama yok olmuyor aynı hevesi yakalamak için zorlasam da olmuyor, yirmi dakikalık bölüme dört olayı sıkıştırmaları zaten yoruyor, detaylar atlanıyor, kuru kuruya yaşanıyor olaylar. bile bile tuzağa düşüp duruyorlar daha bölümün başından sonunda ne olacağını tahmin ediyorum, bu tuzaklara düşmeleri ucuz numaralar ve başından nasıl olacağını bilip şaşırmamak zayıf kurguların sonucu işte. nerede kaldı orjinallik burda arkadaş. biliyoruz yirmi altı bölüm o yüzden bu acele bu telaş ama yirmi altı bölüm yapmasaydın dimartino, böylesi pek hayırlı olmamış yani bence.

    ha bide o bollin'in zoraki eklenen esprileri yok mu, hani unutmadık ekledik biz bu bölüm, güldürdük işte seni yine arada derede bu kargaşanın savaşın içinde. bollin karakteriyle yaratılan sempatiyle bile toparlanmaz bu bölümler, çünkü çok pot duruyor bu sıkışıklıkta. hele son bölümde çok kötüydü.

    tenzin, lin ve minik hava bükücülerimiz en iyi yaratılan karakterler olmuş.

    umarım bu erken oluşan kötü düşünceler ve yorumlar gereksiz ve yersiz olur gelecekte. bu dediklerimden pişman olmaya hazırım yeterki onursuz olmasın şu seri, tek istediğim tatmin olarak şu seriyi bitirmek.



    #50204 abonededi | 12 yıl önce
     
  2. 2
    9. bölümle sonunda yüzümü güldürmüş seridir.
    #50279 abonededi | 12 yıl önce
     
  3. 3
    http://www.hollywood.com/news/Comic_Con_Legend_of_Korra_Book_2_Spirit_Details_New_Characters/33795088 ikinci sezon ile ilgili bilgiler.
    #56726 abonededi | 11 yıl önce
     
  4. 4
    2. sezonu 2013 nisan ayi icinde basliyacak olan seri.
    #62790 phoenix | 11 yıl önce
     
  5. 5
    bi 'the last airbender' tadında olmasa da o güzel günleri hatırlatan güzel animemsi çizgi dizi.
    #63279 isimsiz | 11 yıl önce
     
  6. 6
    idolüm toph'un nene halini göstererek beni mutluluklara gark eden çizgi dizi. ama hala ateş bükmek istiyorum, evet.
    #96694 oralettanesi | 9 yıl önce