kayıt

odtü'ye yeni başlayacaklara tavsiyeler

  1. 39
    Hazırlığı atla-ma!Atlayınca rektör elinde madalya ile gelip tebrik etmiyor.

    Her konuşmaya odtü'deyim odtü'lüyüm odtü'cüyüz diye ufak süprizlerle başlama.Sonra hülooooooğğ diye yırtınan teyzelerle akrabalığın sorgulanabilir.

    Okulunu sev,yemyeşil kampüsünü koru,ayıyı öp.

    Başlar başlamaz tüm topluluklara katılmaya çalışma.Aynı anda münazara yapıp,eskrim takımına girip,radyocu olmaya çalışıp,amerikan futboluna gitmek gibi heyecanlar aramayın.

    Aslında benim yaptığımda yanlış arkadaş yaşayıp öğrenin.
    #72732 barada | 11 yıl önce
     
  2. 38
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=508686869204867&set=a.436574539749434.97799.100001906759052&type=1&theater
    #72431 kirmiziportakal | 11 yıl önce
     
  3. 37
    kütüphane konusunda saçmalayanlara kulak asmayın.ulan kütüphane babanın malı mı?gören de calculus çalışacak adamın akademik kitap tarama yapması gerekiyor sanacak.sınava 3-4 gün kala çözdüğünüz geçen yıl ki sorular var sadece.gidin arkadaşlar,kütüphaneye gidin,popüler kitaplar bölümüne gidin,kırmızı koltuklarda oturun.size pis pis bakana,siz de karşılık verin..bir şey olursa ben burdayım *
    #72417 overlokmakinesi | 11 yıl önce
     
  4. 36
    bi yabancı dil ya da bi enstrüman çalmayı öğrenin. arkanıza bakıp 4 sene sonra ben ne bok yedim amk bu okulda demeyin. kalıcı bi hediyeniz olsun kendinize *
    #72414 nickimyok | 11 yıl önce
     
  5. 35
    her sınıfın ayrı bir güzelliği, ayrı yaşanmışlıkları var.

    hazırlıkta bol bol gezin tozun, tek arkadaş grubuna takılmayın olabildiğince farklı çevrelerle takılın, sosyallikten zarar gelmez. hemen hemen her topluluğun tanışma toplantısına gidip aklınıza hangisi yatıyorsa oraya veya oralara gidin. ben zamanında aynı anda 3 topluluk üyesiydim.

    1.sınıfta işler çok az değişiyor. okuyom ben yaa oluyorsun. kütüphaneyi nasıl kullanacağını falan öğreniyorsun. hazırlıkta sakın buranın yanına yaklaşma. fizik çimlerinde oturursun çünkü genelde dersler üçlüde ya da fizikte oluyor. sosyalliğini koru ama bölümdeki insanlarla da yavaştan yavaştan ortam yap. ileride çok anın olacak o insanlarla. en kafa dengini seçmen önemli tabi.

    2.sınıfta işler ciddileşebilir biraz. ders çalışma ortamları ararsın. arkadaşlarla beraber çalışmanın daha iyi olduğunu göreceksin. gene gez toz ben her şeye vakit ayırmaya çalışmıştım.

    3.sınıfta nefes alamıyorsun, aldırtmıyorlar. ödev proje teslimi derken yıl bitti mk. bir baktım staj gelmiş. sana tavsiyem tatilini güzel ayarla bu yılda.

    4.sınıfta yapamadığın her boku yapmaya bak. mimarlık çatısına çık, hatta çubuklarına da çık. şenliklerde sabahla, gez toz, ders çalışmasan da geçiyorsun son sınıfta öyle ya da böyle. bitirme projen hariç tabi.

    son olarak hoşgeldiniz. eğlenmenize bakın, bu yılları sonra çok ararsınız.
    #72402 bomberman | 11 yıl önce
     
  6. 34
    elinizde more to readlerinizle kütüphaneye gelip de calculus vs çalışan adamın önüne oturmayın. final haftasında kütüphane civarında bile dolanmayın.
    #72400 herhaltamaydonoz | 11 yıl önce
     
  7. 33
    bu başlık vasıtasıyla pek saygıdeğer tazecik hazırlık tayfasına sesleniyorum. arkadaşlar kütüphanedeki sandalyeleri parsellemeyin. bize de yer bırakın. lan sınavınız yok bir bokunuz yok gidin başka yerde usul usul çalışın. yarın bir gün siz de bu yollardan geçeceksiniz. halden anlayın biraz.
    #72395 kamikaze | 11 yıl önce
     
  8. 32
    kütüphanede oturmayın arkadaşlar.sizin yüzünüzden yer bulamıyoruz mk.
    #72384 materialist | 11 yıl önce
     
  9. 31
    En az bir toplulukta istikrarlı bir üyeliğiniz olsun, ileride iş ararken ortalamanızdan daha çok sosyal faaliyetlerinizle ilgileniliyor.
    #72379 pumpkin queen | 11 yıl önce
     
  10. 30
    1. sınıfta harıl harıl çalışın ve yüksek ortalama yapın. çünkü ilk sene dersler aslında çok kolay oluyor ancak çalışmayan adam (mesela ben) bunun farkına 3. sınıfta dersler aşırı zorlaşınca farkına varıyor. ortalamayı yüksek tutan adamlar zor derslerde "dd alsam yeter" ile yetinirken, suspension sınırında giden adam derslerden sürekli cc almak zorunda kalıyor. ben yaşadım yani ordan biliyorum. 3. sınıfta suspension olmanın en zor yanı, o ortalamayı tekrar yükseltmek için baya ders alman lazım ve aradan 2 dönem geçtiği için dandik 1. sınıf dersleri alıp yükseltemiyorsun, onun yerine 2. ve 3. sınıf derslerini kanırtmaya çalışıyorsun. zor iş vesselam.
    #72349 fenomenon | 11 yıl önce
     
  11. 29
    kampüsün tadını çıkarın

    hazırlık okuyun ben okumadım madde 1 olmuyor sonra
    #72344 atarliceviz | 11 yıl önce
     
  12. 28
    odtü'de söylenen yalanlar

    odtü'de alınması zor olan şeyler

    odtü'nün leş tuvaletleri

    odtü efsaneleri

    odtü kütüphanesi

    odtü yemekhanesi

    odtü'den nefret etme sebepleri

    odtü katalog not sistemi

    yukarıdaki başlıklara bakıver bi'

    haa bir de madem geldinmetu sözlük'e de bakıver.
    #72336 dadada | 11 yıl önce
     
  13. 27
    üniversiteyi ortalama yapmaktan ibaret görmeyin. derslerde katılımcı olun, sorular sorun, sorulan sorulara cevap üretmeye çalışın. zaten muhtemelen üniversitenin size kattığı en önemli şey de bu olacaktır.
    #72329 kamikaze | 11 yıl önce
     
  14. 26
    hazırlık okuyun, ingilizcenize güveniyosanız okumak için okuyun. soru sormayarak 3.45 ortalama yapabiliyosunuz merak etmeyin.
    #72326 kikikismi | 11 yıl önce
     
  15. 25
    hazırlık okumak için hazırlık okumayın. işi ciddiye alın, önem verin, ingilizcenizi mümkün olduğu kadar geliştirin. beginner falan başladıysanız ne yapın edin dönem arasında yapılan sınavla kurunuzu yükseltin. çünkü beginner sınıflarında çok fazla speaking yapılmaz daha doğrusu yapılamaz. hatta hazırlık sonunda 15 günlük bir interrail falan yaparak öğrendiğiniz dili pratikte deneyin, türkçe konuşmak gibi bir lüksünüz olmadığı için 15 gün de olsa sizin için iyi bir deneyim olacaktır. sonra bölüme geçince hele bir de bölümünüz sözel derslere bolca yer veriyorsa soru sormak için veya cevap vermek için kırk defa düşünürsünüz, o esnada da atı alan üsküdarı geçer zaten. uzun lafın kısası sikimsonik proficiency sınavını geçtim diye ingilizce biliyorum havalarına girmeyin.
    #72310 kamikaze | 11 yıl önce