kayıt

yeni türkü

  1. 1
    hala açılmamış olduğuna inanamadığım başlık. türkiye tarihindeki en iyi gruplardandır yeni türkü. 1979 yılında çıkardıkları buğdayın türküsü isimli albümleriyle başladıkları müzik hayatlarında iki neslin fon müziğini oluşturmaları bir yana hala aynı tatla devam etmeleri bambaşkadır. akdeniz akdeniz, günebakan, dünyanın kapıları, yeşilmişik, vira vira, aşk yeniden, külhani şarkılar, her dem yeni albümleri homojen bir şekilde kötü şarkı barındırmaz ve özellikle her dem yeni albümü gelmiş geçmiş en iyi albümlerden biridir bu ülkede.

    bir odtülü olan derya köroğlu'yla, onun sesi ve gitarıyla özdeşleşmiştir yeni türkü. hatta odtü'yle özdeşleşmiştir. bazı şarkılarıysa her gün dinlenir, dinlenesidir.

    resim, açelya, bahar şarkısı ama bu böyle olmaz yazmaya başlayınca unutulana yazık olur.

    kısaca başka türlü bir şey'dir yeni türkü, bize hiç bitmeyecek bir masal anlatan.
    #7344 hao jiu bu jian | 14 yıl önce
     
  2. 2
    maskeli balo-yedikule zindanı ve telli turna üçlüsünü arka arkaya dinlemek ayrı bir güzeldir.favorim ise her zaman için fırtına...çok sevdiğim bir şair olan murathan munagan'ın şiirlerini besteleyerek daha da mükemmel bir hale getirirler.
    #7345 soieponderosa | 14 yıl önce
     
  3. 3
    "yenik düşüyor her şey zamana biz büyüdük ve kirlendi dünya..." deseler de zamana yenik düşmeyen gruptur. telli turna, yağmurun elleri ve sözlerini murathan munganın yazdığı olmasa mektubun benim favorilerimden sadece bir kaçı.
    #7405 endingunplanned | 14 yıl önce
     
  4. 4
    odtü'ye konsere gelmek için üstüne para mı veriyorlar acaba diye düşündüren, kendini odtü'de özletmeyen gruptur. müziği, tadı zevki bambaşkadır. arkadaşınla da annen babanla da aynı tatta eğlenebileceğin konserleri vardır. söz böyle olur, müzik böyle olur! dedirtir.
    #8738 gzmaknc | 14 yıl önce
     
  5. 5
    hakkında sözlükte iki tane aynı isimde başlık olan, türkiyede faal müzik yapan en iyi grupdur. bu sene şenliğin ilk günü okula gelmiş ve bendenizi de şenlendirmişlerdir.
    #81998 respector | 10 yıl önce
     
  6. 6
    bu seneki şenlik konserinde sahneden inmek istememesine rağmen süre aşıldı diye indirilen gruptur. kendilerine ayıp edilmiştir.
    #82034 filozofvesair | 10 yıl önce
     
  7. 7
    90 lı yıllarda yayınlanan süper baba dizisinin jenerik müziği bana bir masal anlat baba şarkısını ararken ismini fark ettiğim, ondan sonra çıkardıkları şarkıları dinlemeye başladığım grup.severek takip ediyoruz.
    #88353 walt09 | 10 yıl önce
     
  8. 8
    odtüyü 10 senede bitiremeyen sürekli sınıfta kalmış aktivistleri anımsatıyorlar bana hep ; bu aktivistlerin gök kuşağı renginde salaş pijamalı kız arkadaşları oluyor bir de
    #88363 tristan | 10 yıl önce