kayıt

kıskançlık

  1. 1
    1)kendinde olmayanı başkasında görünce içinin fesatlıkla dolması durumu**
    2)sevgiliyi başkalarıyla görünce içinin nefret üzüntü korku ve bunun gibi negatif hislerle dolması durumu..bu his anlatılmaz yaşanır..
    lan niye ben böyleyim diye kafanızı dağlara taşlara vurdurtabilir kıskanç olmayanlara hem büyük bir gıpta hem de 'nasıl olur ya nasıl kıskanmaz?' edasıyla bakmanıza sebep olur..sevilmez ama engellenemez..için içini yiyip oturursun iyi bok yersin! kıskançlık geni varsa şayet ilerde insanoğlundan yok etmek için varımı yoğumu ortaya koyacağım histir ayrıca.. *
    #6803 duman | 14 yıl önce
     
  2. 2
    güzel bir teoman şarkısıdır aynı zamanda.

    bir gün daha bitti önümde
    günler gelir geçer ve antibiyotikler
    kimim ben? bügün ne günlerden?
    40 derece yüksek ateş ve kıskançlık
    bu zayıflık anında, bir aşkın komasında
    kıskançlık aktıgında durmaksızın damarlarımda
    sen ilacımsın, susuz yuttuğum
    bir türlü gitmeyen ne yapsam da boğazımdan

    günlerdir hastayım ve bu beni delirtiyor
    sürekli uykuyla uyanıklık arasında
    gidip gelip, gidip gelip, gidip gelip.
    40derece yüksek ateş ve kıskançlık.

    kıskançlık bu zayıflık anımda,
    bir aşkın komasında
    ve aktığında damarlarımda.. kıskançlık…
    #6805 murphy | 14 yıl önce
     
  3. 3
    boyutlarını zorlayınca şu dizeleri yazdırabilir :

    saçın yüzüne değse, tenini kıskanırım birine söz söylesen, dilini kıskanırım
    kıskanırım seni ben, kıskanırım kalbimden
    #88830 nihil | 10 yıl önce
     
  4. 4
    2013 fransa yapımı philippe garrel filmi..
    #91544 psychomatic | 10 yıl önce
     
  5. 5
    tanım: özel mülkiyetçi bir duygu.
    “kıskanç olarak, dört kez acı çekerim: kıskanç olduğum için, kıskançlığımdan dolayı kendimi suçladığım için, kıskançlığımın ötekini incitmesinden korktuğum için, bir bayağılığın beni tutsak etmesine boyun eğdiğim için." r.barthes
    kıskanmak,kıskanılmak çoğu zaman çiftlerin hoşuna gitse de kişinin kendisi adına acı verici bir duygudur,karşısındaki insanı ise mülkleştirir.ben bir insanın acı çekmesine sebep olacak bir duyguya kapılmasını,karşısındaki insanı mülkleştirmesini veyahut bir insanın kıskanıldığı(mülk yerine konulduğu) için mutlu olmasını mantıklı bulmuyorum.
    #98093 fiction | 9 yıl önce
     
  6. 6
    tarafımca sahip olunmadığı gerekçesiyle bir türlü anlaşılamayan duygu.

    hayır, bir de ben hiçbir yerde bunu zarif, kırılgan, naif bir şekilde sevdiğine, sevdiceğine bir şey olmasın duygusu ile yaşayanı, onu sakınanı, neredeyse esen yelden incineceğini düşünüp sarıp sarmalayanı görmedim ki şimdiye kadar *.

    gerçi yaşadığımız ülkede zaten "sevdiğim adam beni kıskansın, koruyup kollasın, maço olsun, yok biri bana bakarsa onun kemiklerini kırıp gebertsin, bık bık olsun, bik bik yapsın" mantığındaki kızlarımız, sevgilisi yanından geçen kıza baktığı ya da başka bir kızla konuştuğu vakit ona dünyayı dar edip, dünyanın dırdırını yapabildiği için kıskançlık kavramının doğru da anlaşılabildiğini düşünmüyorum.

    fakat benim gördüğüm ve olduğunu sandığım * tanımlarıyla kıskançlık şöyle bir şey:

    i. eski sevgililerimden *: sevdiğini sevme şekli.
    gerizekalılıktan, güven ve özgüven eksikliğinden başka bir şey değil.
    bir yerden sonra hayatını kısıtlayabilecekleri, onunla görüşme, bununla tanışma, onu giyme demeye kadar vardırabileceklerini sandıkları bir zavallılık durumu ki bunu kabul eden kadın ya da erkek her neyse ya insan olduğunu ya da bir kişiliği olduğunu unutuyor demektir.

    ii. eski arkadaşlarımdan ya da sıradan tanıdıklardan: bir haset şekli.
    bunun tam olarak ne eksikliğinden olduğunu kavrayamamış olmakla birlikte biraz sevgi, biraz ilgi, biraz da özgüven eksikliği diye tanımlamayı kendimce uygun bulmaktayım.
    ya daha güzel olduğun, ya daha iyi notların olduğu, ya seninle ilgilenen daha çok erkek olduğu, herkes tarafından daha çok sevildiğin, hep bakımlı ve mutlu görünebildiğin, kadın olduğun, insan olduğun, neye sahip olduğunu ve nasıl kullanacağını bildiğin için var olabilmektedir.

    iii. yakın arkadaşların sevgililerinden: errör
    yine hooop geldik mi özgüven ve güven eksikliğine, hah bir de eziklik.
    benim çok sıcakkanlı olduğum, yüzyıllık arkadaşımla "fazla" iyi anlaştığım, ve kendince güzel olduğum gerekçesiyle (bizzat arkadaşımın da dile getirmesi üzerine); kendisine güveni olmadığı belki kırk yılda bir bulduğu sevgilisini en yakın arkadaşı çalarsa diye korktuğu, adamı elinde tutamayacağını bildiği ve hatta sevgilisine de güvenemediği zira tasmasını salarsam kimi olsa yalayacak gözüyle baktığı ve sevgilisi de "ama o benim yüzyıllık arkadaşım, kardeş sayılırız" diyemediği ve belki de bir fırsatını bulsa o kıza yönelebileceği için oluşan davranışlardır. kız zaten zavallıdır, kızın dediklerini dinleyip arkadaşını gözardı eden ayrı bir kişiliksizdir.
    (bkz: bros before hoes)

    iv. çalışma arkadaşlarımdan (iş, okul): hırs, haset
    i. ve iii. nedenler...
    senin daha iyi olmandan, yerlerini almandan, onlardan zaten çoktan daha iyi bir konumda oluşundan, kısaca kendilerinin zaten hiçbir zaman sahip olamayacaklara senin sahip olmandan kaynaklı olup en son elindeki belgeleri, yaptığın işleri çalmaya, sizi bir üstünüze kötülemeye, yalanlar söyleyip gerekirse bir üstü yalamaya kadar sizin başarısız olabilmeniz için elinden geleni yapıp kendini küçük düşürmesi durumudur. dilerim allah'tan kendi yalanları pislikleri içerisinde boğulsunlardır.

    not 1: ingilizcede jealousy ve envy gibi iki ayrı anlama gelen iki kelimeyle kavram karmaşasının ortadan kaldırıldığı kelimedir. biri sahip olduğunuzu bir başkasından bir başka şeyden sakınmak kıskanmak anlamında iken diğeri sahip olunamayan, başkasının sahip olduğu şeye gıpta etmek çekememek anlamındadır.

    not 2: işbu entry yazarın kendisini övmesi amacıyla yazılmış olmayıp, kıskançlık adı altında insanların ne kadar küçülebildiklerini, zavallılaşabildiklerini ve kendisinin de bu durumdan ne kadar muzdarip olduğunu belirtmek için yazılmıştır.

    not 3: yazar doğaüstü güzellikte değildir, *, *, *.

    not 4: evet sevdicek istediği kıza baksın, konuşsundur, hatta göstersin de birlikte bakalımdır. fakat biriciğe bir şey olmasın üstüne yaprak düşmesin, esen yel tenine değmesi, ateş ve buz yakmasındır *

    not 5: bunu belirttiğimde birlikte çalıştığım bir hoca kalkıp "sevdiğini kıskanmayan tek hayvan domuzdur!" demişti; içimde kalmasın hayvan sensin domuz da sana şey yapsın işte.

    not 6: yazar gerçekten kıskançlık olgusundan yoksundur.
    #98099 bluefairy | 9 yıl önce