kayıt

sanat sanat için midir yoksa toplum için midir sorunsalı

  1. 1
    insan evladının kafasını yüzyıllardır kurcalayan sorudur. kimisi çıkar ''sanat toplum içindir'' birisi çıkar ''yok efenim sanat sanat içindir'' lan bi siktirin gidin milletin kafasını bulandırmayın. sanat diye diye onca arsızlığı, ibneliği millete yutturdunuz. sinirlendim lan birdenbire. ouu beybi beybi bende bir hareketlenme oldu. sanat eşeğin pipisi içindir.
    #39170 kademinay | 13 yıl önce
     
  2. 2
    (bkz: sanat benim içindir )
    #50030 dadada | 12 yıl önce
     
  3. 3
    (bkz: sanat hükümet içindir)
    #50090 burocknroll | 12 yıl önce
     
  4. 4
    iki türlü sanat anlayışının da olması taraftarıyım. geçmişe bakarsak sanat toplum içindir anlayışıyla çok güzel eserler üretilmiştir, kişiyi alır götürür. özellikle şiirler ki içinde musiki saklıdır. toplum için olanlarında da halk ve devlet çok güzel yansıtılır ve insanların gönlünde yer tutar, yıllarca da söylenegelir.

    (bkz: entry'yi bir türlü sonlandıramamak)
    #60855 herhaltamaydonoz | 11 yıl önce
     
  5. 5
    (bkz: sanat insan içindir)
    #60909 dadada | 11 yıl önce
     
  6. 6
    edebiyat derslerinde bolca tartıştığımız konudur. sanat içten gelir. belli bir ama yönelik olamaz. yani insanın içinden toplumun yararına bir şey yazmak da geçebilir kendi çapında sanat yapmak da. hepsi aynı kapıya çıkar.
    #74020 bussurubussuru | 11 yıl önce
     
  7. 7
    geceleri çok sıkıldığımda uzanıp düşündüğüm şeydir. uyumaya çalışırken bile. edebiyat dersinde bile bu kadar düşünmezdim.
    #89431 nihil | 10 yıl önce
     
  8. 8
    4 yıllık lise eğitimim boyunca işlediğimiz edebiyat konularından ilgimi çeken tek şeydir efenim.edebiyat derslerinde bilmem ne şairinin ne ölçüsüyle yada ne anlatmak istediğiyle uğraşılacağına,bu tip edebi tartışmalar olaydı belkide bugün edebiyatla uzun zamandır olan dargınlığımız son bulabilirdi.
    #89479 walt09 | 10 yıl önce
     
  9. 9
    sanat seks içindir. tamam vurmayın öldü freudcağız
    #89541 emirkaans | 10 yıl önce
     
  10. 10
    tartışılacak hiçbir şey göremediğim uyduruk sorunsal. sanat sanat içindir. bir sanat vardır, sanattan içerü. bunlar derin mevzulardır, pis ve fakir halkın önünde tartışmamalıyız bu konuları. yoksa biz kültürlü ve yakışıklı azınlığa sinirlenip küfrederler. mesela ben entırilerimde hep sanat için sanat yaparım. peki anlayan çıkıyor mu? yoook, nerede kardeş. gerçi bir-iki sefer toplum için sanat yapayım demiştim, tam bir iki cümle toplumcu sanat yapacaktım, yakın arkadaşlarımın uyarıları sayesinde titreyerek kendime geldim. o sıra meğer beynime bir süre kan gitmemiş. boşuna dememişler iyilikten maraz doğar diye. bak hatırlayınca yine bir öksürük ve mide bulantısı tuttu. neyse, sakinim.

    evet, ne diyordum, hah sanat. evet. sanattan anlayan ufak elit bir grubumuz var. her cuma sadece erkeklerin kravatla, kadınların abiyeyle girebildiği kulüp lokalimizde toplanıp sanat için sanat yaparız. kulübün yerini öğrenmek istyenler özelden mesaj atsın, çünkü açıktan yazamam. yazarsam eli yüzü çamurlu fakirler kulübü basmak isterler. birkaç ay önce lüks bir avm'deki olayı hatırlarsınız. pislik içindeki kültürsüz bir amele, avm güvenliği tarafından içeri sokulmadı diye hadise çıkmıştı. böyle bir hadise kulübümüzde de yaşansın istemem. özellikle ince ruhlu kadın üyelerimiz çok korkuyorlar böyle şeylerden. aslında ben de korkuyorum ama belli etmemeye çalışıyorum. korkunca tam sanat yapamıyorum. hatta bir-iki sefer küfür de etmek zorunda kalmıştım. beni kınadılar, ama şiddetsizce. haklılardı, ses çıkaramadım. o gece eve gidip hıçkırarak ağladığımı hatırlıyorum. sonra kulüp yönetimine sanat dolu bir savunma verdim. savunmam beğenildi de geri kabul ettiler beni neyse ki.

    şimdi sizin aklınızda iki soru var: ben bu entıriyi niye yazdım, kime yazdım. ikisinin cevabı da yukarıdaki satırlarda var. anlayamadıysanız anlayana kadar dönüp bir daha okuyun. ben de kendime elit bir kokteyl hazırlayayım bu arada. lütfen anlamadım diye mesaj atmayın, hiç uğraşamam sanattan anlamayan insanlarla. lütfen umberto eco, kafka ve dostoyevski kitaplarının hepsini okumadan da gelmeyin. bir de google'a yazmadan friedrich nietzsche yazamıyorsanız da gelmeyin. hadi baaaay.
    #96585 Sweeny Todd | 10 yıl önce
     
  11. 11
    ''polemiğe girmem siker geçerim''

    -sanat.
    #96586 bursa cocugu | 10 yıl önce