kayıt

çinçin

  1. 1
    ankaramın güzide semtlerinden. burda yürüme gibi bi planın varsa akıllı olmanı öneririm. aksi halde aklını öyle bir alırlar ki gözlerini açtığında kendini ısırgan otu sanabilirsin
     
  2. 2
    çinçin şu anki vaziyetinin aksine eskiden çok nezih ve güvenilir bir mahalleymiş. daha sonraları göçe açık bir konumda olmasından, fakir göçebelerin uğrak yeri haline gelmiş. merkezden, yani iş ve eğitim olanaklarından uzak bir yerleşke olduğu içinde gitgide kötüleşmiş ve şu anki uyuşturucu, fuhuş mahallesi haline gelmiştir. orada oturan herkese çamur atmak pek doğru değil, dostluklar ve aileler çok sıcak.
    ama tabi karşıyaka mezarlığında park için para vermeyince çinçin delikanlılarına, pek dostluk göstermiyorlar. dostluklarını ceplerinden çıkardıkları keskin aletlerle ifade ediyorlar.
    #37605 abonededi | 13 yıl önce
     
  3. 3
    sokak ortasında esrar satanların dolaştığı ankara semti arkadaş polis bile giremiyor sonuçta semte.
    #37610 w4rdoom | 13 yıl önce
     
  4. 4
    arkadaşımın annesiyle anneannesini dolmuşçunun yanlışlıkla indirdiği yer. sonra naptı annenler diye soramadım utanıp.
    #37623 benaslindayogum | 13 yıl önce
     
  5. 5
    eskilerin tabiriyle can'dı çinçin. küçüklüğümüzde saat 23'lere kadar dışarıda kafanıza göre gezebiliceğiniz tehlikenin sizin için hiç bir zaman olmadığı yerdi. komşuların hepsi birbirini tanır dışarıda yapılan sokak maçlarında 9 yaşındaki çocuktan 30lu yaşlardaki mahallenin büyükleri bile katılırdı. şamatası ayrıydı kapıların önünde yapılan çaylar bakkaldan alınan petibör püküvülerin arasına sürülen halden gelmiş mis gibi pudra şekerli lokumlar. annelerin 'olum terleme bak katil etcen beni' bağırışları arasında çocukluğun geçebiliceği en güzel yerdi. ama çok iyi hatırlıyorum sene 2001 di bir mahalle kavgasıyla patlak verdi herşey. anlatması çok uzun sürerdiye anlatmıyorum bi kaç yüz kelimelik birşey değil çinçin.en azından benim için. 2002 de toki'nin çinçin mahallesinin arkasına düşen ve asıl hırsızları içinde barındıran yenidoğan ve polisgirmez mahallelerinde inssata başlamasıyla oluştu herşey evleri yıkılan tüm insanlar çinçin'de tek tük olan binalara yerleşmişlerdi. mahalleye ısınmak istemediler mahallede onlara. o günden sonra tek tek ayrıldılar benim arkadaşlarım ve aileleri tüm mahalle büyükleri geçim sıkıntısı derdiyle taşındı canımızın iki yarısından. sene oldu 2011 şimdi heryerde görebiliceğiniz esrar satıcıları ara mahallelerde çalıntı arabalarla dolşaan hap satıcıları ve karanlık bina komürlüklerinde barınan tinercilerle doldu bu mahalle. ve eskisi gibi polisin artık girmekten korkutuğu bir yerde değil. yunusların kapı önünde sigara keyfi yaparken uzun saçımdan dolayı her gün üzerimin arandığı bir yer. sözde ben hap almaya gelen zengin çocuğuymuşum her seferinde evimin önünde görüp durdukları biryer. bizim can'dı çinçin ki halada öyledir.
    #37631 odtudeki cincinli | 13 yıl önce
     
  6. 6
    çok çok eskiden erzincanlıların yerleşkesi olan muhit.
    #56368 abonededi | 11 yıl önce
     
  7. 7
    dünya üzerinde google mühendislerinin giremediği tek yer.
    hatta öyle bir yerdir ki, bu mahalleye yabancı biri olarak girip dayak yemeden çıkabilmek hemen hemen imkansızdır. bu yüzden önemli olan dayak yiyip yemememeniz değil, mümkün olan en az seviyede yemiş olmanızdır.
    http://www.haberfedai.com/Ankara-Cincinden-dayak-yemeden-kacmak-bilgisayar-oyunu-oldu.html

    bu da bu mahalle ile ilgili bir zaytung haberi:
    http://www.zaytung.com/blgdetay.asp?newsid=191661
    #56373 stfu | 11 yıl önce
     
  8. 8
    bi zamanlar ankaranın en bıçkın delikanlılarının yaşadağı yer.belki de hala öyle.
    çinçin bebesi olmak diye de bir deyimi vardır.
    #56497 ouz | 11 yıl önce
     
  9. 9
    Anlattıklarından yola çıkarsak filmi yapılması gereken yer. Ya da orada geçen bir hikaye varsa beni yeşillendirsenize.
    #101114 oralettanesi | 8 yıl önce