kayıt

sansürcü yönetim

  1. 1
    hüsnü mübarekten hallice tavırlarıyla dikkat çeken, mütemadiyen entrylerimi silen sözlük yönetimidir. sonu mübarek gibi olacaktır böyle giderse, demedi demeyin çok pis faşist devrim yaparım
    #37218 tark | 13 yıl önce
     
  2. 2
    aslında teoride bakınca sansür kesinlikle hoş bir şey değildir. öncelikle ifade özgürlüğünü sınırlandırır. ancak şöyle bir durum var ki nefret söyleminde bulunabiliyor olmak ifade özgürlüğü olamaz. ikinci olarak sansür uygulayabilme hakkına sahip kişilere bir otorite verir ve bu otoritenin doğru şekillerde kullanılıp kullanılmadığını denetleyecek mekanizmaların varlığı meçhuldur. mesela daha geniş çapta bakacak olursak 301 de türklüğe hakaret gibi bir nefret suçunu sansürlemek için mevcut olması gereken bir madde, ancak hangi şekillerde kullanıldığı malum... ancak sözlük yönetiminin sansür yetkisini kullanmada demokratik davrandığını düşünüyorum. ifade özgürlüğü deyip de kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yoktur. buna ilaveten daha sözlük bazında düşünecek olursak yasal şeyleri pek bilmemekle birlikte sözlükteki nefret söylemlerinin yönetimi bu yönden olumsuz etkileyebileceğini tahmin ediyorum. belki sansürlemek durumundalar da aynı zamanda.
    #37237 lilith | 13 yıl önce
     
  3. 3
    sansür başlı başına bir yanlıştır. bu yüzden, birtakım iktidar sahiplerini sansürcülük ile suçlamak ağır bir ithamdır. yine aynı nedenden sansürün ne anlama geldiği, kimlerin bu meretten nemalandığı ve kullanım alanları iyi bellenmelidir.

    sansürün yönetenlerin elinde bir tahakküm aracı olduğu bir gerçekse de, neyin sansür olup neyin sansür olmadığını bilmek ve ona göre cephe oluşturmak da geriye kalan sınıfın işidir.

    sözlük, sansürün olmadığı/olmayacağı/olmaması gereken bir yerdir ve zaten bu özelliğinden ötürü memleketin teknoloji çağında üretebildiği yegane medya kanalı olabilmiştir. ancak burada kastedilen sansür eğer nefret söylemine uygulanıyorsa işte o zaman bunun adı sansür olamaz. bu bir yasak hiç olamaz. çünkü asıl yasak olması gereken şey nefret söylemidir ve faşizmin bütün söylemleri, hatta en başta faşizmin kendisi, bu kategorinin içindedir.

    dünyada nefret söylemi içermeyen var olmuş ve var olacak her düşünce, inanç, eğilim, söylem değerlidir, savunulmasa bile sesini yükseltmesine mani olunamaz ama nefret söyleminin hiçbir türünü kabullenemeyiz.

    faşizm insanları sevmekmiş; kafan çok güzelmiş canım, güle güle kullan!

    tanım: doğru olmayan tamlamadır.
    #37239 hao jiu bu jian | 13 yıl önce