kayıt

ahmet kaya

  1. 16
    şu uzun saçlarımla, üzerimdeki 70ler hard rock gruplarının tişörtleriyle; bağlama öğrenmeme vesile olan, türkü dinlemeyi sevdiren; güzel türküler yazmış, çalmış, söylemiş güzel bir insan.
    #33767 chronzon | 13 yıl önce
     
  2. 17
    birçok parçayı başarıyla seslendirmiş ve milyonların gönlünü fethetmiştir. (bkz: yusuf hayaloğlu ) nun kardeşiyle evlenmiştir.
    #59009 dreamer | 11 yıl önce
     
  3. 18
    türkiye'de kendisine haksızlık yapılmış birçok insandan birisidir. bunun yanında pkk sempatizanı olduğu yönünde haberler ve görüntüler de yayınlanmıştı. siyasi düşüncesini desteklememekle birlikte, sanatına büyük saygı duyduğum, her şarkısının ayrı bir hikayesi olan, öylesine olsun diye değil, gerçekten hissettiği için yazan ve söyleyen sanatçı. öyledir ki şarkıları halen eskimedi. bana kalırsa türkiye'de "müzik" yapabilmiş tek insan. çünkü şarkılarını sadece kendisinin görüşlerini benimseyenler değil, tam aksi yönünde düşünenler de dinledi, dinliyor, dinleyecek.
    #59046 mavi | 11 yıl önce
     
  4. 19
    kemalist olduğunu kendi ağzıyla söyleyen kişidir.

    bu da yalanına sokuyumculara gelsin

    http://www.youtube.com/watch?v=_Ll9Tzvnh5I
    #59069 eskiblackhand | 11 yıl önce
     
  5. 20
    apoyu özleyendir. ama yine de giderim, korkarım, kum gibi, yakarım geceleri gibi bir çok şarkısı yüzünden dinlenir. bir kişinin sanatını politik görüşüyle değerlendirmenin tek sonucu sanatından mahrum kalmaktır.
    #59074 gitbasimdanaysel | 11 yıl önce
     
  6. 21
    eğer onu bu kadar başarılı yapan sadece mükemmel sözler olsaydı, aynı parçaları başkalarından dinlediğimizde de aynı duyguyu alabilirdik ve yıllar yılı aynı kişiye bağlı kalmazdı ezgiler. müziği konusunda biraz katılıyorum ama (bkz: nerden bileceksiniz )'i düşün mesela, müzik çok etkili burda ve buna benzer başka parçaları da yok değil. şarkı sözlerini de yazmak değil sadece marifet, bir sürü şiir var ama o en güzellerini seçebilmiş ve çok da güzel düzenlemiş. şiir onun türkülerinin bir parçasıdır. bütün bunlara karşılık cevaplar verilebilir tabi ama "bazıları nedenli ya da nedensiz çok sevilir" işte ahmet kaya da çok seviliyor ve hak ediyor da bana kalırsa.
    #59097 dreamer | 11 yıl önce
     
  7. 22
    hakkında "kendisini sevmem ama şarkılarını seviyorum" denmesiyle ilgili muhtemelen rekor kırmış sanatçıdır. tam tanımadığımız şeyleri sevmemeye meyyaliz, bunu yapanlardan biri de bensem...ama insan o önyargıyı kırıp öğrenmeye çalıştıkça sevmem dediğinin içinde sevilecek çok şeyler buluyor. bunun en güzel örneklerinden biri de yıllar sonra kıymeti anlaşılan Ahmet Kaya'dır herhalde.

    (bkz: doğum günü)
    (bkz: söyle)
    (bkz: ayrılığın hediyesi)
    (bkz: şafak türküsü)
    (bkz: uçun kuşlar uçun)
    (bkz: aynı daldaydık)
    (bkz: gel haydi gel)
    (bkz: hiçbir şeyimsin)
    #70747 endingunplanned | 11 yıl önce
     
  8. 23
    Yalnızım yalnızlığım beni dinlemekte
    Yalan da olsa ne var ki bu şarkıyı söylemekte
    Yalan da olsa içimden bir bulut akıp gidiyor
    Yalan da olsa mutluyum ya,
    Bu bana yetiyor.

    (bkz: yalan da olsa)
    #72157 kamikaze | 11 yıl önce
     
  9. 24
    Siyasi düşünceler kapsamında yargılanmaksızın; sesine, emeğine ve müziğine göre değerlendirilmesi gereken insandır.
    Ayrıca, mezarını ziyaret etmek istediğim yegane sanatçıdır.
    #72182 hewlettpackards | 11 yıl önce
     
  10. 25
    söyle'yi her dinlediğimde içimde çok fena şeyler kopar.bin defa da dinlesem yine aynı etkiyi bırakır.büyüksün ahmet kaya
    #73447 eamanetasartir | 11 yıl önce
     
  11. 26
    bir büyüğün yanında, dertsiz tasasız insanı müjganla zırıl zırıl ağlatandır kendisi. *