kayıt

metu sözlük ün sözlük yazarları tarafından bile okunmaması

  1. 10
    bu duruma dair bendenizin ekleyeceği muhtemel sebepler şunlardır:

    1. ekşi sözlük'ten başlık apartmak: chp'nin ekmeleddin ihsanoğlu ile sağa açılmaya çalışması tarzı hareketler ile ilerleme mümkün değildir. zira orijinali varken taklidine kimse dönüp bakmaz.

    2. gündemden kopukluk: herkesin gündeminde "a" varken "a" dışında her konuda başlığa giri yazılmaktadır, hatta çoğu zaman mevzu tamamen ıskalanmaktadır.

    3. kaliteli giri yetersizliği: çalakalem yazılan beylik bir-iki cümlelik girilerin bolluğu... herkesin ilk anda verceği tepkiyi gelip buraya yazıp "neden okunmuyoruz" diye sormayalım hiç. veya mesela odtü başlığına "bu sene mezun olacağım okul" tarzı "bana ne" dedirtecek cinsten giriler ile ilerleyemeyiz. (giriyi kıçımdan uydurdum). madem odtü'lüsünüz, madem kafanız çalışıyor - işte size ortam: kendi fikirlerinizi, o fikrin neden diğer fikirlerden üstün olduğuna dair gerekçeleri ile birlikte yazın, hep beraber tartışalım.

    sıkı bir ekşi sözlük takipçisiydim. bir mühendis olarak ekonomi, sosyoloji, psikoloji, siyaset konularında birçok kavram ve teori ile orada tanıştım. okuduğum kitaplar arasında hatırı sayılır miktarının adını ilk kez orada gördüm. bana göre işin sırrı özgün olmak ve buraya uğrayan insanlarda daha çok okuma isteği oluşturacak, daha ile düzey materyal sunmakta yatıyor. metu sözlüğe emek vererek yazan yazarları tenzih ederek muhtemelen hepinizin bildiği bir şeyi hatırlatmak isterim: mal iyi olursa elbet satar sevgili eli kalem tutanlar.
    #94080 Sweeny Todd | 10 yıl önce
     
  2. tümünü gör