kayıt

tecavüzcüyü koruyan yasa

  1. 1
    büyük olasılık (bkz: gg) olacak yazdıklarım, fakat ben olabildiğine sakin, olabildiğine bilal'e anlatır gibi anlatacağım olayı. küfretmemeyi, insanlık dışı her şeyin makul görülmeye başladığı güzelim ülkemdeki her çirkin şeyi olduğu gibi bunu da makul görmemeye çalışarak anlatacağım. kendilerini yetiştiren insanların kadınlar olduğu, anneleri olduğunu unutan insanların kadınları ne zaman ve nasıl bu kadar aşağılık olarak görmeye başladıklarını düşünerek ama bağırmadan yazacağım. bir bebeği seks objesi olarak gören, kendi evladını satabilen insanların var olduğu bir yerde yaşadığımı bilerek yazacağım. tecavüz edenin değil, tecavüz edilenin suçlu, teşhirci, aşağılık, zaten bunu hakeden olarak görüldüğünü unutmadan yazacağım, anlatacağım bu yasayı. sakince. zira tepki vermemem sineye çekmemden değil, artık bu kadar kötülüğe ne tepki verceğini bilemeyen bünyemin uyuşması, hissizleşmesinden.

    öncelikle tanım: başlığını nasıl açacağımı bile bilemediğim saçmalığın daniskası yasa, zira sinirden insan ne yorum yapacağını dahi bilmiyor şu durumda.

    ilgili haber: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/79153/Flort_suc_sayilacak.html

    biraz bilgi vermek gerekirse:

    i. "fiilin ani bir hareketle işlenmesi" durumunun cezayı hafifletici unsur olarak görülmesi gibi tuhaf ve saçma sapan ve ucu açık bir tanım var öncelikle.
    yani adam bir anda tahrik olup, sarkıntılık yapıp, sizi sokak ortasında uluorta "sev"se, ani bir hareketle(nme)yle işlendi diye ya ceza alamayabilecek ya da cezası hafifletebilcek.

    ii. bu trajikomik olan kısmı: "akranlar arasında rızaya dayalı olarak gerçekleşen cinsel eylemler cinsel şiddet davranışı olarak değerlendirilmeye devam etmektedir."
    yani diyorlar ki: şerefsizsizin, ruh hastasının, kanı bozuğun teki size tecavüz edecek, işkence yapacak, "ooo tecavüz mü, o böyle yapılır bebeğim" diye her türlü pisliği yapacak, ama sevdiğiniz adamla sevişmek, ona sırnaşmak, onu koklamak, öpmek, sevmek, onunla sevişmek suç olacak.
    yani diyorlar ki: ya bizim bilgimiz dahilinde devletin verdiği yetkiye dayanarak sevişeceksiniz *, ki zaten evlenmiyor okuyorsanız o yolun önde gidenisiniz , ya biz devlet olarak sizi "sev"eceğiz, ya da "aaa pardon zaten bizim bir sürü tecavüzcü ruh hastası vatandaşımız var" onlar bu işi bizim için yapacak, ama bir kadın olarak sevdiğiniz gibi istediğiniz gibi yaşayamayacaksınız ilişkinizi.
    ilgili tespit: http://www.milliyet.com.tr/-kirmizi-otomobil-kullanan-gundem-1888368/

    iii. türkiye'deki en büyük problemlerden biri: çocuk yaşta evlendirilen güzel minik "kız çocukları".
    yasa tabii ki de bunun için de hiçbir şey yapmıyor. ülkemizde zaten hüseyin üzmez gibi varlıklar varken ve küçük kızların evlendirilmesi gayet tabii görülürken bu çok da tartışılası olmayan bir durum galiba. zira kız çocuğunun okutulması, ailenin yapı taşının aslında kadın olması gerekliliği, ruhsal ve fiziksel olarak gelişmeden anne olan bir çocuğun doğurduğu çocuğu ruhsal ve fiziksel olarak iyi geliştiremeyeceği gerçeği, daha elinde oyuncak bebek tutarken kendi bebeği kucağına iliştirilen bir çocuğun halet-i ruhiyesi anlaşılamadığı hatta anlaşılmak için bir adım atılmadığı sürece "geri kalmış" her ülkede olduğu gibi bu evlilikler daha çok görülecektir. üstüne üstlük babası "ama param yoktu, hem bana para verdi hem de kızıma bakacağını söyledi" diyerek kızını satmayı mazur gösterebilecektir.
    ilgili haberler:
    http://www.milliyet.com.tr/huseyin-uzmez-ve-kizin-annesine-hapis-cezasi/gundem/gundemdetay/14.11.2012/1626942/default.htm
    http://www.milliyet.com.tr/3-yilda-128-bin-kiz-evlendirildi/gundem/detay/1822583/default.htm
    http://www.mansettv.com/haber/kucuk-yasta-evlendirildi-kacti-bulundu-intihar-etti-115977.html
    http://www.tr-buy.com/haber/7-yasinda-nikahi-kiyildi-13unde-evlendirildi-14-yasinda-anne-oldu-3691nwi.html

    iv. cinsel şiddetin "hastalık" olarak görülmesi.
    bu "ben bu adamı öldürdüm ama bakın deliyim" diyerek kurtulan insanların yaptığından farksız, acımasız, zavallıca, korkakça davranış, zira tecavüz ettiği insanın içinde bir şeyler zaten o gün, o anda ölüyor, sonrasında ruhunda bir şeyleri öldürmeye devam ediyor tecavüze uğrayan kişi, canı acıyor, kendini suçluyor, her gün içindeki insan ölüyor, ya da kendi öldürüyor kendini ya soyut ya da somut olarak. ama amk evladı iki şaklabanlıkla, üç tutarsız davranışla akli dengesi yerinde değil diye "ak"lanıp, paklanabiliyor. ah pardon o cinayet içindi değil mi? bunda onu yapmaya gerek yok, zaten nefsini kontrol edememesi kendi suçu değil, bu hayvansal bir dürtü, bu bir hastalık, yapıveriyor, oluyor, geçiyor. sahi olaydan sonra hatırlamıyordur bile tecavüz ettiğini, hatta kendi dahi bir travma geçiriyor olabilir "neden tecavüz ettim?" diye, değil mi?
    yani diyorlar ki: tecavüz eden ettiğiyle, aldığı zevkle, siz de tecavüz edildiğinizle kalırsınız. zira burada tecavüz etmek suç değil, övünülesi bir olgudur.

    v. insanı çileden çıkaran, insan olduğuna utandıran, midesine kramplar girmesine, bulantıya * neden olan sapkınlık: çocuk şikayetçi olmadıkça tecavüzün soruşturulmayacak ve kovuşturulmayacak olması. biliyorsunuz daha önce zaten tecavüze uğrayan bağırmıyorsa ya da teşhir edici şekilde giyindiyse durum suç oluşturmaz diye bir karar da alındı zamanında.
    şu *oktan ülkede zaten neredeyse her gün bir (hatta birden fazla) çocuğa tecavüz, cinsel istismar haberi alırken, hala yasayla bu insanların cezalandırılması sağlanamıyor, ruh hastaları bir yere kapatılamıyor, bir sürü çocuğun hayatının kararmasına neden olunuyorsa, zaten o çocuğun hayatını karartan, ona tecavüz eden, onu öldüren, eli * kanlı olan bu yasayı çıkarmayan, kendi ülkesindeki minik çocukları koruyamayan, suçlu olan devlettir.
    ilgili haberlerin sadece birkaç tanesi:
    http://arsiv.sabah.com.tr/2001/10/28/g05.html
    http://www.milliyet.com.tr/13-yasindaki-erkek-cocuga-tecavuz-/gundem/detay/1791505/default.htm
    http://www.radikal.com.tr/turkiye/merti_oldurmeden_once_tecavuz_etmisler-1185572
    http://www.posta.com.tr/3Sayfa/HaberDetay/Tecavuz-ettigi-cocugu-bogmus-.htm?ArticleID=220962
    http://haber.gazetevatan.com/2-yasindaki-cocuga-tecavuz/584289/1/gundem
    http://www.milliyet.com.tr/igrenc-dayiya-20-yil/gundem/detay/1864938/default.htm

    vi. yalnızca maddi delil aranacak olması.
    zaten şimdiye kadar tecavüze uğrayan insanlara hiçbir şekilde anlayış gösterilmediği gibi bir de ruhsal ve fiziksel olarak "gerçekten" etkilenmiş mi diye binlerce kez adli tıp raporu alınıp sonrasında "aaa yok canım, uf olmuş, tecavüze uğramak mı o da ne?" tavrıyla zanlının lehine rapor çıkarılırken, bakmışlar bu çok uğraştırıyor, "koy götüne rahvan gitsin" demişler, "amaaan, muayeneyle, çocuğun psikolojisiyle uğraşacağımıza bir bakalım gerçekten kanıt var mı ki?" demişler ve "iş yüklerini" hafifletmiş, olmayan "vicdanlarını" ağırlaştırmışlardır.
    daha fazla ilgili haber veresim yok, içim kaldırmıyor zira:
    http://www.milliyet.com.tr/tecavuze-ugrayan-cocuga-rapor/gundem/detay/1799182/default.htm

    kadın ve çocuklarına deliler gibi değer veren, onları koruyup kollamak için ellerinden geleni yapan hükümetimizden de zaten böyle bir yasa beklenir, şimdiye kadar ki incileri de şöyledir:

    "bir tane kız mıdır, kadın mıdır bilemem."
    recep tayyip erdoğan (dilşat aktaş hakkında)

    "kadına şiddet abartılıyor."
    recep tayyip erdoğan (son 7 yılda %1400 artan kadın cinayetleri hakkında)

    "ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum."
    recep tayyip erdoğan (kadın dernekleri ile yaptığı toplantıda)

    "benim bedenim, benim kararım diyenler feminist."
    recep tayyip erdoğan (kürtaj tartışmaları hakkında)

    "kürtajı bir cinayet olarak görüyorum."
    recep tayyip erdoğan (kürtaj tartışmaları hakkında)

    "tecavüze uğrayan doğursun, gerekirse devlet bakar."
    recep akdağ (akp bakanı, kürtaj tartışmaları hakkında)

    "tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masum."
    ayhan sefer Üstün (akp milletvekili, İnsan hakları komisyonu başkanı)

    "tecavüze uğrayan da kürtaj yaptırmamalı.
    bosna'da kadınlar tecavüze uğradı ama doğurdular."
    ayhan sefer Üstün (akp milletvekili, İnsan hakları komisyonu başkanı)

    "kadın ahlaklı olsun, kürtaj yapmak zorunda kalmasın."
    İ.melih gökçek (akp ankara belediye başkanı)

    "anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün? anası ölsün."
    İ.melih gökçek (akp ankara belediye başkanı)

    "yalnız bırakılan ya davulcuya ya zurnacıya."
    recep tayyip erdoğan (münevver karabulut cinayeti hakkında)

    "kızlarına sahip çıksalarmış."
    celalettin cerrah (münevver karabulut cinayeti hakkında)

    "medya olayları abartıyor. kadına yönelik şiddet algıda seçicilik."
    fatma Şahin (akp eski aile ve sosyal politikalar bakanı)

    "evdeki iÅŸler yetmiyor mu?"
    veysel eroğlu (akp bakanı, kendisinden iş isteyen kadına)

    "kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek."
    mehmet Şimşek (akp bakanı)

    "kızlar okuyunca erkekler evlenecek kız bulamıyor."
    erhan ekmekçi (akp İl genel meclis Üyesi)

    "türk kadını evinin süsüdür."
    vecdi gönül (akp bakanı)
    #83347 bluefairy | 10 yıl önce
     
  2. tümünü gör