kayıt

kavga edenleri ayırıyormuş gibi yapan anne modeli

  1. 1
    benim annemdir . küçükken çok şirret ,öyle pis ,öylesine dangalak ve şerefsizdim ki mahallenin erkekleri dalga geçerdi ''erkek turtels'' diye . inip kalkabilen bir pipim, eksikti sadece . şu an ki kadınsı hallerime bakıp sonra da çocukluğumu düşündüğüm de kendimi bir yerde unuttuğumu sanıyorum . her neyse gelelim annemin benden daha çocuk olduğu o dönemlere .

    birgün mahallede kavga etmiştim yine bir inip kalkabilen pipisi olan bir çocuğu dövmüştüm . kendimde dayak yemiştim . herkes anneme yetiştirmiş dayak yediğimi ve dayak attığımı . sonra arkadaşları örgütlemeye gittim. ben geri döndüğümde herkes :

    + ahaaa , annnnnenn seniii dövecek .

    diye, uzata uzata söylüyorlardı. bir an korktum annem bir çıktı bina girişinden gel buraya dedi bir korkuyla gittim :

    +senin agzına kim vurdu

    +şu piç vurdu ...

    + gel bak sen kavga ediyormuş gibi yap , ben sizi ayırıyormuş gibi yapayım ben onu tutarken sen de aynı onun ağzına çak iki tane tamam mı ?

    + tamam .

    çocuk kaldırımda oturuyor , dizlerini kıvırmış başınıda dizinin üstündeki koluna yaslamış ağlıyordu . ( içim acıyor hala ) . çocuğun durduk yere ensesine vurdum .

    gerisini ne siz sorun ne de ben anlatayım , dostlar . annemin benden çocuk hallerini mi dersiniz , benim yaptığım saçmalıklar mı dersiniz nerden tutarsan tut elinde kalır yeminle.

    arada annemle anlatır , bulgur gibi kaynarız .

    benim annem merhametlidir , merhametli olmasına da o zaman bunu niye yaptık hatırlamıyorum .
     
  2. tümünü gör