kayıt

ilkokula okuma bilerek gelen çocuk

  1. 1
    anne baba hırsına kurban giden çocuktur.

    kurban gitmek ifadesini kullandım, zira bu çocuk ilkokul 1. sınıfa başladığında su gibi okuma biliyorsa bunun sebebi kuşkusuz ki hırs küpü anne babasıdır.
    çocuğun henüz dünyayı, insanları, arkadaşlarını, hayvanları keşfetmesi gerektiği dönemde "her şey" öğretilir, ki ilerde çocuk zorluk yaşamasın, sınıfta en birinci olsun, ortalığın afedersiniz amna koysun falan.
    neden? çünkü küçük ali'nin daha 1. sınıfa başlamadan olacağı şeyin kararı verilmiştir, doktor olacaktır! bunun için de sınıfının en başarılı, en çalışkanı olmak zorundadır.
    görüldüğü gibi, çocuklar daha ilk dakikada bir kavga, bir arena ortamına sokularak aralarında bir rekabet oluşturuluyor.

    yazık. bu çocuğa acırım ben. zira ailesi buna iyilik yaptığını zannediyor ama çevremde bu tür çocuklara dikkat ettim, birinci sınıfı "yata yata" geçiyorlar akranları düz, eğri ya da sağa yatık çizgiler çekmesini öğrenirken.
    ancak aynı rahatlığa alışan öğrenci maalesef özellikle 3. ve 4. sınıflarda (ve izleyen yıllarda) çok zorluk yaşamakta. bu düşüşün öğrencide getirdiği psikolojik yıkımın faturası ise hem çocuğa hem de aileye kesiliyor doğal olarak.

    inanın hiç gereği olmayan bir şey. bu kadar hırs yapmaya hiç gerek yok. bırakın çocuğunuz bir şeyleri öğrenmenin zevkini yaşasın, yanlış yapsın, doğru yapsın, soru sorsun, cevap bulsun, kendisi keşfetsin..
    #64243 stfu | 11 yıl önce
     
  2. tümünü gör