kayıt

muhteşem yüzyıl

  1. 2
    efenim, çok sevdiğim canım bakanım bülent arınç bile, bu diziyle ilgili açıklamalar yapınca, oturup izleyeyim dedim. dizi, kanuni sultan süleyman ın tahta geçtiği günden başlıyor, onu, dönemini, osmanlıyı anlatıyor. ve tabii kanuni diyince çoğumuzun ilk aklına gelen, hürrem sultan, dizide çok geniş bir yer kaplıyor keza harem de öyle. senaristler arasında meral okay ı gördüm, o yüzden güzel bir dizi olacağı kanaatindeyim.
    dizinin ilk bölümünden itibaren millet ayağa kalktı, padişah alemci gösteriliyor, osmanlı sadece haremden ibaretmiş gibi anlatılıyor gibisinden laflar aldı yürüdü, ben öyle bir şey görmedim, bakış açısı tabi.umarım bitmez bu laflar yüzünden.
    ilk bölümde en çok dikkatimi çeken şey ise hürrem oldu. allahım o nasıl kadın? böylesine kazulet, böylesine iri. kafamdaki tipik helga modeli, gürbüz bir alman kızı misali. hareme onca kız getirdiler, bence hepsi ondan güzeldi. hamamda kurnaya yüzükoyun yatmış, önden çekim bir sahnesi var, ulan o ne geniş omuz, sanırsın hürrem değil, bizim kırkpınar ağası rahmetli kel aliço. tövbe tövbe. bu -bence- falso dışında gayet güzel, yabancılar aksanlı türkçe değil kendi dillerini konuşuyor, türk dizi sektöründe gelişme görüyorum *
    #35251 gitbasimdanaysel | 13 yıl önce
     
  2. tümünü gör