kayıt

chuck palahniuk

  1. 1
    malum fight club novel'ının yazarıdır kendisi. bazıları tarafından übermensch olarak nitelendirilir, bazıları tarafından normal insan. fight club'daki tyler durden karekterine aşina olanlar sanırım palahniuk'in yaşamı hakkında bir fikir edinebilir. neden phoenix'den dışarı adımını atmadığını, neden kalabalığa karışmadığını, neden sürekli imza günleri düzenlemediğini, neden 15 yıldır evinde televizyon olmadığını, neden popüler kültürün esiri olmadığını bir romanında açıklıyordu sanırım. özenilesi bir hayatı vardır zira.

    romanlarındaki dili ise öyle böyle değildir. adamı depresyona sokar daha da çıkarmaz. bunca yıl neden yaşamışım lan ben şeklinde serzenişlere neden olur. genel olarak tüketim toplumunu ve abd'deki tüketim çılgınlığını eleştiren romanlarıyla bence doğru dürüst bir edebiyat kültürü bile olmayan amerika'nın çıkardığı en sağlam yazarlardandır.

    türkçe'ye çevrilen romanları:


    dövüş kulübü
    görünmez canavarlar
    ninni
    günce
    tıkanma
    kaçaklar ve mülteciler
    gösteri peygamberi
    **

    ha bu arada, orda burda "lan bu adamın verified twitter hesabı var adamı hasta etmeyin tüketim toplumu diyor kendisi de içinde o toplumun" diyenler çıkabiliyor. o hesap kendisinin değildir efenim. web sitesini yapan eleman "chuck gelene kadar buraları hazır edeyim" diye twitter hesabını açtığını söyledi. çok bekler.

    edit: imla
    #10007 isimsiz kahraman | 14 yıl önce
     
  2. tümünü gör