kayıt

kurban bayramı

  1. 1
    islamiyet'teki iki dini bayramdan biridir. zamanı gelince insanlar koyun, kuzu, inek, keçi, deve gibi hayvanları kesip başka insanlara dağıtarak sevap işlerler. öğrenciler için ise yaşasın 10 gün tatil var! demektir bu bayram daha çok.
    #31869 gzmaknc | 13 yıl önce
     
  2. 2
    (bkz: victimfest )
    #49739 dadada | 12 yıl önce
     
  3. 3
    zaten günde tonlarca tüketilen kırmızı etin fakir insanlara dağıtılması ile onların da senede bir ay bile olsa midelerinin et görmesi amacıyla yapılan bayramdır. eğer canilik olduğunu düşüneniniz varsa tavsiyemdir meyve sebze de yememelidir zira onlar da birer canlıdır.*

    ayrıca bu işin bir de manevi boyutu vardır. durumu iyi olmayan insanlara yardım etmek onların belini düzeltebilmesi için onlara fırsat tanımak insana büyük bir huzur verir.
    #52304 dadada | 12 yıl önce
     
  4. 4
    yıl olmus bilmem kaç mahalle aralarında kurban kesımı her yerın kan gölüne donmesı kurban bayramının butun güzellıklerıne gölge düşüren bır durumdur.en cok etkılenen de cocuklardır. keşke daha güzel bır sekılde ıcra edilse denen durumdur benım ıcın bazı seylerın yasanmaması tercıh edilir
    #52332 merwedeviance | 12 yıl önce
     
  5. 5
    bu bayram hayatımda ilk defa kesim alanına gittiğim ve pişman olduğum bayram..

    ardından da keşke daha küçükken , kalbim daha safken ve daha dürüst bir insanken gitseydim de vejetaryen olabilseydim dememe vesile olmuştur..
    #76093 respector | 11 yıl önce
     
  6. 6
    dinimiz islam'ın beş şartından biri olmayan bir icraatla eşzamanlı gelen bayram.
    #76153 lefteris | 11 yıl önce
     
  7. 7
    beni ilgilen tek şeyi tatili olan bayramdır. hayvanları kesip taze taze parti moduna geçmek pek güzel görünmüyor gözüme.
    #94088 nihil | 10 yıl önce
     
  8. 8
    eskisi kadar kanlı görüntülerin oluşmadığı bayram. demek ki ısrarla gazete manşetleriyle gözüne sokarsan, bu halk anlıyor kötüyü-iyiyi. tam da bu nedenle, birilerinin hoşuna gitmeyen haberler, zinhar manşetten verilmiyor 12 yıldır.
    (bkz: gazetecilere 'bu olayı çok yazmadan, çizmeden, konuşmadan düşünün' demek)
    #94100 gitbasimdanaysel | 10 yıl önce
     
  9. 9
    bazı insanların gözüne batan bayramdır. 2 yıl önceki entry'de bahsetmemişim, bu işin bir de ekonomik boyutu var tabii ki. hayvancılık piyasasının ne kadar canlandığını bir düşünsenize. hani sürekli tarımla uğraşan, hayvancılık yapan vatandaşlarımızın geçim sıkıntılarından bahsediyoruz ya, işte bu bayram onlara da çok yarıyor. *
    #94105 dadada | 10 yıl önce
     
  10. 10
    planlı-programlı bir kesim organizasyonu olmadığı sürece bok gibi bir bayram olarak kalacaktır hep. her yer kan, işkembe, bok dolu.
    azalarak biter umarım.
    #94116 emmettbrown | 10 yıl önce
     
  11. 11
    'vejetaryen mi olsam lan' dedirten bayram. hele pişirilen et kokusu bütün evi sarar ya böyle leş gibi... ama tabii sonuç olarak (bkz: olamadı)
    #94118 oralettanesi | 10 yıl önce
     
  12. 12
    sabahtan beri tak tak tak sesini dinlemek zorunda kalmama neden olan. bahçede kemik parçalıyorlar sanırım. bazen düşünüyorum da şaka maka toplumca kana susamış cani insanlara dönüşüyoruz birkaç günlüğüne. herkesin kesilmesinden sorumlu olduğu bir hayvanı var, sabahın köründe gidiliyor kesim yapılacak yere, hayvanın bacakları bağlanıyor, boğazı kesiliyor, havaya kaldırılıyor, derisi yüzülüyor ve hayvan parçalara ayrılıyor. sonrası tak tak tak, evlerdeki bitmeyen et kokusu, kesmiyorsanız bile komşudan gelen et kokusu, yağ kokusu bazen de kelle kokusu. Ha bir de izlemek gerekiyormuş hayvanı kesilirken, daha makbulmüş öyle. hatta izletmek, konuya komşuya çoluğa çocuğa. bir de eskiden yaparlardı kana parmak batırıp alınlarına sürerlerdi şimdi yapılıyor mu hiç bilmiyorum. Tüm bunlar yetmedi mi, ver çocuğun eline hayvanın bir parçasını, gönder komşuya. çok ilginç geliyor bana bu gelenek, başka ülkede olsa yadırganarak, imtinayla bakılırdı sanırım tarafımızdan.
    not: olayın dini kısmına değinmedim bilinçli olarak, hayvanların kesilmesiyle et elde edilip ihtiyacı olanlara dağıtılmasından çok bunun yapılış şekli bi garip, hele de dini bir amaç olunca.
    #94122 ysminc | 10 yıl önce
     
  13. 13
    islam dünyası için dini bayram..

    en son girilen entry üzerinden tam 1 yıl geçmiş.. haliyle yeni bir bayram olmuş oluyor. değerli ve bir o kadar aziz sözlük kullanır insanlar, hepinize huzurlu bayramlardan olsun..
    #99803 müteahhit | 9 yıl önce