kayıt

intihar etmek

  1. 1
    nedenlerinden biri muhtemelen kendini serdar ortaç şarkısı söylerken yakalamak olacaktır.
    #28063 kutsal kereste | 14 yıl önce
     
  2. 2
    öyle aniden yapılmaması gerekendir. her eylemin kendine özgü belirli kuralları varken, başarıya ulaşması için plana ve programa ihtiyaç duyulurken, intihar etmek gibi yakın çevre üzerinde derin izler bırakacak olan büyük bir eylemin etraflıca düşünülmesi şarttır. "hakikaten buna değer mi?" sorusuna esaslı bir evet cevabı verebiliyorsanız o zaman söylenecek söz yok zaten. peki bu soruya nasıl cevap verilir? önce hayatta kalmaya değer sevdiğiniz şeyler sol tarafa, sizi hayattan koparan nefret ettiğiniz şeyler de sağ tarafa yazılır. sonra genel bir mukayese yapılır. terazinin dengesi alt üst olmuş, terazinin sağ kefesi fazlasıyla ağır basmışsa(sıradan bir dengesizlik değil kastettiğim, tam anlamıyla hayatınızın amına koymuşsa) ve götünüz yiyorsa yapabilirsiniz. benim terazi dengede, şimdilik sürüncemede yaşıyoruz. bakalım zaman ne getirecek.
    #73002 kamikaze | 11 yıl önce
     
  3. 3
    dün bir kişi daha kaybetti hayata karşı olan mücadelesini.. yakından tanımazdım onu , arada adını duyduğum belki ara ara gördüğüm ama farkına varmadığım bir kızdı..aynı dönemdendik küçük şehirde olunca herkese göz aşinalığı oluyor insanın..

    dün gece balkondan atlamış demirliklerin üstüne bırakmış kendini..insanların başımız sağolsun mesajlarını görünce farkettim bende..dedim ya , tanımazdım onu..tanıyanlarla kıyaslayınca hiç acımadı belki de içim..ama içinde uzun zamandır yuvarlandığım karamsarlığıma vurdu..

    neden yaptı , nasıl yaptı , bir anlık mı bir şeydi ? neden onu sevenlere karşı bu kadar acımasızdı?

    hiç önemi yok bu soruların onun şu an edimlediği boşluğun yanında..belkide şu an yok..

    bazı bazı düşünmek gerek ölüm üzerine , ilk fireyi çoktan verdi çünkü geçmişim..
    #77964 respector | 10 yıl önce
     
  4. 4
    intihar eden kişinin sevenlerine karşı acımasız olmadığı eylemdir. onu seven insanlar, sözde İntihar nedenlerini bir bir ayıklayıp kişinin yaşama yeniden tutunmasını sağlayabilirler(di).
    #77968 stainlessstell | 10 yıl önce
     
  5. 5
    göt isteyen eylem. hakikaten, hakikaten göt isteyen eylem.
     
  6. 6
    (bkz: my darkest dream)
    #78006 benaslindayogum | 10 yıl önce
     
  7. 7
    belki yarın güzel bir şey olacak ümidiyle geciktirilen eylemdir.
    #78131 ayiboan | 10 yıl önce
     
  8. 8
    adana'da umuma açık yerlerde yapılacaksa dikkatli olunması gereken eylem. zira adana halkı kendine münhasır şekilde müdehalelerde bulunup ağız tadıyla intihar etmenizi sabote edebilir. şöyle ki: http://goo.gl/Fws2th
    #78151 lefteris | 10 yıl önce
     
  9. 9
    anlayamadığım bir eylemdir. her ne kadar dipte olursan ol kendini öldürme cesaretini bulabilmek garibime gidiyor. eğer kendini öldürme cesaretin varsa, seni bu noktaya sürükleyen olay veya olaylarla yüzleşmeye de cesaretin vardır. *
    #78155 hyena | 10 yıl önce
     
  10. 10
    hayatta hiçbir şeyin* doğru gitmemesi, bir baltaya sap olunamamasıyla günde birkaç kez düşünülebilir. sadece düşüncede kalmasını sağlayan ise korku ve yakınları düşünmek ama asıl bunlardan ziyade anlık durumların ileride değişebileceği ve daha güzel, yaşamaya değer bir hayata sahip olunabileceği gerçeğidir benim için. tabi bu ihtimalleri de çok düşünmemek, daydreamer* olmamak lazım.
    #78160 originofsymmetry | 10 yıl önce
     
  11. 11
    Tepkidir. Hayata, insanlara, bozuk düzene karşı ortaya koyabileceğin en hakiki tepkidir. Hele ki yaşadığın hayat kafana geçirilmiş bir sırça fanussa ve elinden gelen tek şey çürüyüşünü seyretmekse, insanlar seni değil tependeki sırça fanusu görüyorsa, umut artık bir işkenceyse kaçış değil kurtuluştur intahar etmek. Çünkü kötü bir düş. Sırça fanusun içinde ölü bir bebek gibi tıkanıp kalan insan için dünyanın kendisi kötü bir düş.
    #78168 mervellous | 10 yıl önce
     
  12. 12
    bir gün bütün insanların toplu halde gerçekleştireceklerine inandığım eylem.
    #78175 galaxi90 | 10 yıl önce
     
  13. 13
    ölümünü seçmektir. nasıl, ne zaman, nerede öleceğini belirlemektir. kontrol etmektir. kontrolden çıkan hayatını zaptetmektir. kontrolcü bir insanın muhtemelen yapmak isteyeceği bir şeydir.
    acıyı dindirme isteği de diğer bir amaç olabilir, huzura kavuşmak için ölümü istemek ve gerçekleştirmek.
    #78341 ladymarmalade | 10 yıl önce