kayıt

kenan evren

  1. 1
    nam-ı değer kenan paşa.
    türkiye cumhuriyetinin 7. cumhurbaşkanı
    türk silahlı kuvvetlerinin 17. genelkurmay başkanıdır.
    12 eylül askeri darbesinin başıdır. ayrıca ressamdır.
    cumhuriyeti korumak için darbe yapıp sivil toplum orgütleri, partiler ve buna benzer tüm kuruluşları kapatmış, kısıtlamıştır. darbeyi atatürkçülük adına, atatürkün yolunda bir sistem kurmak için yaptığını söylemiştir. günümüz kemalistleri hala bu tavır yüzünden darbeci olarak yaftalanmaktadır.
    amerika ile bağlantısı olduğu, nato bağlantılı, kontragerilla yapılanmasının başı olduğu iddia edilir. darbe yapıldıktan sonra cia ankara bürosu Şefi paul henze, washington’daki beyaz saray’dan bir telefon alacak ve “paul, senin çocuklar başardı” denecektir.
    şahsın değişik vecizeleri mevcuttur.
    (bkz: asmayalım da besleyelim mi)
    (bkz: adalet yerini bulsun diye bir sağdan bir soldan astık)
    ayrıca kenan evren eliyle atatürk atatürk'ün mirasları olan türk dil kurumu ve türk tarih kurumu kapatılmış daha sonra da özerkliği elinden alınarak vasıfsız bir devlet kurumu haline getirilmiştir. buna sebep olarak "baba ile oğul aynı dili konuşmuyor, demek ki bu kurumlar bir işe yaramıyor" şeklinde bir açıklama yapmıştır.
    diyarbakır cezaevi işkenceleri ve birçok şüpheli kayıp, intihar, işkence olaylarının arkasındaki kişi olma ihtimali vardır.



    #24542 burocknroll | 14 yıl önce
     
  2. 2
    daha önce chp'nin teklifi ile günemde gelen, darbecilerin yargılanmasını engelleyen geçiçi 15. maddedinin kaldırılması halinde intihar edeceğini açıklamıştır.

    (bkz: cok bile beklemek)
    #25908 w4rdoom | 14 yıl önce
     
  3. 3
    mehmet ali birand'ın 12 eylül belgeselinin 9. bölümünde başbakan turgut Özal'a başbakanlık mührünü verirken yaşadığı öpüşme şokundan "cumhurbaşkanı şunla bunla öpüşür mü?" diye bahsetmiş şahsiyet. ayrıca parti kurmak için izin istemeye gelenlerle girdiği diyaloglar da kopulasıdır.
    #41872 salt okunur | 13 yıl önce
     
  4. 4
    ünlü türk ressam. picasso'nun eserlerine bakıp, 'ne var, bunları ben de yaparım.' dediği rivayet edilir. sonrasında açtığı sergide sunulan eserler de çok yüksek fiyatlara alıcı bulmuştur. *
    #47627 makul adam | 13 yıl önce
     
  5. 5
    (bkz: ressam) *
    #47698 burocknroll | 13 yıl önce
     
  6. 6
    (bkz: netekim )
    #49016 dadada | 12 yıl önce
     
  7. 7
    bu dünyada yaptığı yanına kar kalan adam. dilediği gibi yaşadı, fikirlerine ipotek konulmadı, dilediğini kestirdi, sistemin arka planda gözleyicisi oldu, yaptığı darbeden tam 35 sene sora öldü. Ve yine 30 küsur yıl boyunca yargılanmadı, en sonunda yargılandı ama bi kere bile mahkemeye gelmedi.Sora karar çıktı müebbet ve tüm apoletler ve ünvanlar sökülecek, yargıtay henüz onamadı ve adam öldü gitti.Dava düştü netice itibariyle.Şimdi de ölüsü devlet töreniyle gömülecekmiş.Yerim ben böle işi