kayıt

google'a erişimin engellenmesi

  1. 1
    öğrenmemle şok olmama sebep olan olay.(bkz: oha)

    http://img204.imageshack.us/img204/7037/biri.png
    #19046 soieponderosa | 14 yıl önce
     
  2. 2
    dalga geçmek için kullanırdık bi zamanlar google bile kapatılır yakında diye gerçek olması olağanüstü gerçekten. artık dns var nasılsa mantığı bırakılıp aşırı şekilde protesto edilmelidir artık bu noktadan sonra özgürlüklerin kısıtlanması söz konusu bide prestiji var bu durumun acaba dünyada kaç ülkede engellidir google
    #19047 w4rdoom | 14 yıl önce
     
  3. 3
    özgürlüklerin hangi boyutta olduğunu görmek için ideal bir hareket olurdu denilebilecek durum.
    #19049 burocknroll | 14 yıl önce
     
  4. 4
    saçmalamanın ötesine geçmiş bir yasaktır. google bir arama motorudur. ne arasan onu bulursun. internet gibi bir kaynaktan söz ediyoruz. neyin, kimin gönlünü hoş etmelidir bu. gece gece sinirlerimi ayağa kaldırmıştır. ne saçma sapan bir ülkede yaşıyoruz. böyle 4 bir yanına ülkenin hendekler kazalım öyle yaşayalım. ne google ı internet, bilgisayar, televizyon hepsi sakıncalı. mazallah hakaret olarak algılayacağımız falan birşeylere rastlarız da kötü etkileniriz. kim benim elimden böyle bir hakkımı alabilir. kim benim ne izleyebilip okuyabileceğime karışabilir. aklım almıyor. yalnız bu olay kısa zamanda sindirilip kapatılmazsa kim daha büyükmüş herkes anlar. küresel kapitalizm sizin aptal alınganlıklarınıza gelmez. yazık.
    edit: söylenenlere göre youtube yasağıyla ilgilidir.youtube.com adresi google ın ip bloklarından birçok ip adresini kullanıyormuş. bu adresler google ip adres havuzunda google servisleri tarafından da kullanılmakta. youtube internet sayfasının kullandığı ip adresleri ile google servislerinin ip adresleri ortak kullanıldığı için google servislerine de erişilemeyecekmiş.
    #19053 geist | 14 yıl önce
     
  5. 5
    sansür kararının neden alındığı ve hangi hukuki süreçle yürürülüğe konduğu henüz bilinmiyor.ama 2009 yılında add google ın kapatılması için başvuruda bulunmuş. nedeni ise ”kemalizmin karın ağrısı“ yazarak ulaşılabilen alt sitesinde çeşitli başlıklarda atatürk e hakaret içeren bilgilere ulaşıldığı. başka şey yazsalarmış onlara da ulaşılırmış. saçmalıktır. bu konu tam netleşirse küreselleşen dünyanın google gibi dev bir temsilcisiyle başa çıkılamaz.
    #19109 geist | 14 yıl önce
     
  6. 6
    konuyla ilgili add açıklaması:

    http://www.add.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=1850&itemid=101

    özür mü dilemeliyiz şu noktada?kusura bakmayın siz sadece bir sitenin sansürünü istemişsiniz diyerek...yani hakaret varsa elbette yasal yollar kulanılmalı ama google veya youtube engellendiğinde oradaki paylaşımlar durmuyor ki.en önemlisi bunları paylaşan insanlar da durmuyor.sadece insanların bilgiye erişimleri kısıtlanmış oluyor.zamanında yapılan kitap yakma işlerinden ne farkı var şimdi bunun?

    unutulmaması gereken bir nokta da,add'nin bilmeyerek bile olsa youtube yasağına neden olarak,hükümetin sansür politikasına oldukça kuvvetli bir yardım yapmış olmasıdır.üstelik mustafa kemal adına...aferin ne diyeyim...

    #19110 soieponderosa | 14 yıl önce
     
  7. 7
    add'nin kemalizmi üst düzey şekilde anlamış olmasının göstergesi olan harikulade atatürk ilkeleri ve mantalitesi doğrultusunda bir harekettir. afferin, atatürk de hep bunu derdi. bir sorun varsa, sakın kökten çözümü düşünmeyin, yakın yasaklayın, insanlarınız ulaşmadıkça akıllarına o kurt sokulmadıkça rahat edebilirsiniz, devrim gereksizdir, yasakla yetinebilirsiniz, biri kutsal sayılana hakaret ediyorsa 10 yaşında gibi bunu üst mercilere şikayet edip o kişiye ulaşılmamasını sağlarsanız o kişinin bu mantıkta devam etmesi, sizi ve ideolojinizi yer seviyesiyle bir görmesini önemsememelisiniz nasılsa yasakladınız o yeter. mustafa kemal'in mantığı hep budur değil mi? ben daha ne diyeyim, 2 kelime arasında dediğiniz ulu önderinizin eminim kemikleri sızlamaktadır bu muhteşem yüzeysel hareketleriniz yüzünden. mustafa kemal adı altında yaptığın her hareket daha da düşürüyor onu zaten istenmediği bir dönemde. afferin muhteşem olmuş çok da iyi olmuş afferim koç gibi kemalistlerime.
     
  8. 8
    btk'dan gelen açıklama:

    http://teknoloji.milliyet.com.tr/google-yasaklanmadi-ama-/internet/haberdetay/04.06.2010/1246731/default.htm
    #19113 soieponderosa | 14 yıl önce
     
  9. 9

    google'dan bu konuyla ilgili gelen ilk açıklama şöyle: "google uygulamalarına türkiye'den erişimin engellendiği yönünde haberler aldık. google'ın servislerine türkiye'den erişimde yaşanan sıkıntıların, sürmekte olan youtube erişim yasağıyla bağlantılı olduğu belirlenmiştir. hizmetlerimizi yeniden işler hale getirmek için çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz."
    #19118 halojan | 14 yıl önce