kayıt

cat stevens

  1. 1
    İlk adı stephen demetre georgiou olan, 21 temmuz 1948 yılında londrada doğan, söz yazarı müzisyen. kıbrıslı rum bir babanın ve İsveçli bir annenin üçüncü çocuğu olan steven ilk hit parçası ve albumu 18 yaşında yaptı. i love my dog parçası ile ilk olarak tanındı ve bu dönemde cat stevens adını aldı. 1967 çıkardığı album pek tutmadı fakat the first cut is the deepest en güzel parçalarından biridir. 1970 li yıllara kadar lady d'arbanville gibi güzel, wild world gibi muazzam şarkılar yaptı*. morning has broken, tuesday's dead ve bir çok şarkısı çok çok güzel parçalardır.

    1976 yılında bir kaza sonrası boğulmak üzere olan cat stevens, kendisini kurtarması için tanrı'ya yalvarmış ve yıllar sonra vh1 kanalında o anı şöyle söylemiştir: “oh god! if you save me i will work for you.”bu ölüme yakın deneyim onun ruh halini değiştirdi. kardeşi david, kudüste bir camide görüp ve içimi rahatlattı diyerek aldığı kur'an'ı cat stevens'a hediye etti ve stevens`ın İslamiyet`e geçişi başlamış oldu. 1977 yılında müslüman olarak yusuf İslam adını aldı.

    değişimini ilerleyen yıllarda müzikle uğraşmayı bırakarak sürdürdü. sahnelerden uzaklaştı, hatta müzik şirketlerinden artık albümlerinin dağıtılmamasını rica etti fakat bu talebi reddedildi.

    ancak 2006 yılında oğlunun evinde eline aldığı gitar ile birlikte bu kararını 28 yıl sonra değiştirdi. Önce kendi eski şarkısı olan father and son şarkısını ronan keating ile söyledi. ardından 2006 yılında 'an other cup' albümünü çıkardı. ardından, 5 mayıs 2009'da son albümü roadsinger piyasaya çıktı. Şu an karısı ve beş çocuğuyla birlikte londra'da yaşamaktadır.

    kendisi kişiliğiyle, sesiyle kadife gibi adamdır. bu yazıda katkılarından ötürü vikipedi ye teşekkürler
    #16325 orhanbencegay | 14 yıl önce
     
  2. 2
    yusuf islam olduktan sonra eski başarılarını yaklayamadıklarını düşündüğüm ama cat stevens olarak my lady darbanville ve wild world ile 70lerde efsane olmuş grup.
     
  3. 3
    album kapaklarını doğan ür ün çizdiği ünlü sanatcı..
    #27015 mt2atakan | 14 yıl önce
     
  4. 4
    the first cut is the deepest diyerek çok doğru bir noktaya parmak basmıştır
    #59905 dreamer | 11 yıl önce