kayıt

başkalarının fikirleriyle yaşamak

  1. 1
    bir kısım tarikat ehlinin şiarıdır.
    ukde: optican prime
    #22868 gitbasimdanaysel | 14 yıl önce
     
  2. 2
    neyi düşüneceği belirlenmiş ve yutturulmuş; devletin, para babalarının ve medyanın sayesinde benliğini yitirmiş kişilerin savunmalarında "x de şöyle der, o da bunu doğru buluyor, y reddetti abi onu" demek suretiyle sadece aktarıcılık yapan, düşünmeyen ve anlamayan insanların günlük yaşamı.
    #35519 isinylmz | 13 yıl önce
     
  3. 3
    ülkede en az yüzde ellinin içinde bulunduğu durumdur.(bkz: erdoğanın götünün kılı olmak)
    #71182 ams | 11 yıl önce
     
  4. 4
    dünya üzerinde çoğu insan için değişmeyecek durumdur. insanlığın her döneminde böyle olmuştur. çünkü düşünmek sanıldığının aksine zor bir eylemdir.
    #71184 dadada | 11 yıl önce
     
  5. 5
    kendi fikri olan insanlar şu anda ya hapisde yada yurt dışında.bu memlekette artık fikir sahibi olmak çok zor.kendi fikriyle yaşamak isteyen ses çıkarmıyor artık.
    #71186 materialist | 11 yıl önce
     
  6. 6
    bir ara yasadigimi fark ettigim sancili bir donem. bazi konulari anlamsizca savunurken farkli insanlara benzer seyler soyledigimi ve bunlarin da oradan buradan duydugum, arastirmadan benimsedigim, baskalarina ait basmakalip bilgiler oldugunu fark etmis ve uzun bir zaman bu her tekrarladiginda kendimden nefret etmistim. hala kendimi sevmem ama en azindan bu cok sik basima gelmiyor. arada bi olursa da o konuda bir seyler ogrenmeye cabaliyorum ki buyuk ihtimal onlari da tam olarak irdelemiyorum.
    #102190 dark matter | 8 yıl önce
     
  7. 7
    kızlarda beyinlerinin çalışma şeklinden dolayı erkeklerden daha çok görülen bi durum. (no offence no cinsiyetçilik. bahsettiğim beynin çalışma farkından dolayı biyolojik bi gerçek)
    #102193 skzkrk | 8 yıl önce