kayıt

ders çalışmadan hemen önce gelen gerginlik hissi

  1. 1
    istisnasız senelerdir yaşadığım durumdur. bunun psikolojik bir açıklaması var mı acaba...

    resmen mideme kramplar giriyor abicim...
    #103868 feminist as fuck | 8 yıl önce
     
  2. 2
    başlığı görüp okuduğumda sık yaşadığım bir şey olduğu için "kesin bir ismi vardır" diye düşündüm ama net bir şey bulamadım, halbuki olmalı bence. eminim sık yaşanan bir şeydir, ama net bir isimle anılmamış. sınav stresi* dahilinde bahsedilmiş genelde.

    ders çalışmadan önce dersle, hocayla veya konuların çok olması, ileride bu konuda test edileceğinin bilinmesi gibi sebeplerle oluşan bu gerginliğin üstesinden gelinmezse ileride "ders çalışmak" tamamen negatif hislerle bağdaştırıldığı için birbirini besleyen bir kısır döngü oluşuyormuş. gerginlik ders çalışmayı zorlaştırıyor, bu yüzden ya erteliyorsunuz ya da zorla çalışıyorsunuz, ertelenip biriken ve/veya zorla yapılan bu iş de sizi canınızdan bezdiriyor, daha sonra çalışacağınızda bu yaşadıklarınızdan dolayı daha da fazla gergin oluyorsunuz... şeklinde. Benzodiazepin tedavisi uygulanabiliyormuş ama kısa süreli çözüm tabi, gerginlik yaratan olaydan kısa süre önce alınması gerekiyor, sonrası garanti değil. Kalıcı çözümler için, çalışmayı pozitif duygularla bağlamak gerek, bunun için bilişsel davranışçı terapi diyor ama oraya girmeyeyim.*

    pazar günü midterm var mesela kitap kenarda duruyor, ben şimdiden gerginim. tam eyleme geçmeden önce daha fena olacak biliyorum. ve garip olan hocayı veya dersi sevdiğinde çalışmak daha zor. nys.

    burada stres atabilirsiniz.
    https://www.reddit.com/r/aww/top/
    #103869 dark matter | 8 yıl önce
     
  3. 3
    şeytandır o şeytan...
    #103909 dengbejatekor | 8 yıl önce