kayıt

doların yükselişi gerçek değil

  1. 1
    bir yiğit bulut hezeyanı. aynı kafa gezi olaylarında dolar yükseldiği zaman türkiye 1 milyar dolar kaybetti mutlu musunuz şimdi derken, son dönemdeki yülselme trendine ise bunlar kabul edilebilir seviyeler sıkıntı yok demiş. hatta öyle ki bu yükselmeler gerçek bile değilmiş. yakında bu yükselmelerin aslında düşme olduğunu falan da iddia edebilirler. elinizde döviz veya yüklü miktarda tl falan varsa aklı başında bi uzmana danışın, kafanız karışmasın istiyorsanız da o televizyonu biran önce kapatın.
    #98912 kamikaze | 9 yıl önce
     
  2. 2
    "dolar sadece türk lirası karşısında değer kazanmıyor, bütün para birimleri karşısında kazanıyor. o yüzden höküümetimiz aleyhine konuşmayın" ile at başı giden söylem. hatta aynı kişi bir gün birini, öteki gün diğerini söylüyor.

    ev geçindiren herkes, son zamanlarda markete adım atması ile birlikte cüzdanının bir hayli hafiflediğini fark ediyordur. sağdan soldan toplu işten çıkarma haberleri de kulaklara çalınıyor. ekonminin krize gittiğini anlamak için ekonomi bakanının televizyona çıkıp "saat 14:23 itibariyle krize girdik, evet. soruları alayım" demesini bekleyen güruh da beni benden alıyor, eklemeden geçemedim.

    doların yükselişine dönersek:
    az önce ekşi sözlükte konu ile ilgili olayı net biçimde aydınlatan bir entrye denk geldim: https://eksisozluk.com/entry/50589596

    "... size öyle dolar, euro zloty falan değil. arjantin pezosu üzerinden örnek vereceğim.

    bakın neden arjantin? ülke batık halde. bildiğin battı lan ülke. millet ailecek sokaklarda yatıyor.

    2014 temmuzda 1 türk lirası yaklaşık 4.10 arjantin pezosuna tekabül etmekteydi. şimdi kontrol ettim. 1 türk lirası 3.37 pezo ediyor. lan 1 yılda senin paran arjantin pezosu karşısında bile %20'ye yakın değer kaybetmiş lan. neyin derdindesin.

    asıl sizin yaptığınız dezenformasyonu sikeyim ben.

    http://www.dovizkurlar.nm-devises.com/…-pezosu.html

    al amk

    http://www.bigpara.com/…oviz-kurlari/24-aralik-2014

    http://www.bigpara.com/…doviz-kurlari/15-nisan-2015

    aradaki farkı gör."
    #98913 Sweeny Todd | 9 yıl önce