kayıt

dövme

  1. 1
    insan derisi üzerine yapılan birtakım semboller ve/veya yazıların adıdır.
    işin teknik kısmını geçir şahsi fikrime gelirsek,denemek istediğim ama birtakım tereddütlerim olan olaydır kendileri.özellikle kalıcı olanları için konuşmak gerekirse,acı oranı olduka fazla olabilir ve ilerde sıkılma durumı da doğabilir.bu sebeple yaptıranlara gıptayla baktığımı belirtip,şimdilik geçicilerle idare etmenin iyi bir fikir olacağına inanıyorum.*
    #13440 soieponderosa | 14 yıl önce
     
  2. 2
    kalıcısı ve geçicisi vardır kalıcı olan sizi yatalak edebilir geçiciyi birkaç morlukta atlatmanız normaldir
    #13442 w4rdoom | 14 yıl önce
     
  3. 3
    bileğe yapılırsa bolca kanatan ve bolca acı çektiren, ortalama 6-7 saat süren olay. ama sonraki hazzı ve vücudun bir parçası olmasının verdiği bağlılığı hiçbir şeye değişemem.
     
  4. 4
    geçicisi -afedersiniz- bir boka yaramaz. yaptırılacaksa; kalıcısı yaptırılmalıdır.
     
  5. 5
    birçok insanın söylediğinin aksine yapılırken düşünüldüğü kadar acı vermeyen hatta ağdadan daha acısız olan dövme yine birçok insanın düşündüğünün aksine sıkılınacak bir olgu da değildir. kolundan bacağından gözünden nasıl sıkılmazsan dövmenden de sıkılmazsın. ben her sabah kolumdakini görüyorum cici cici diye seviyorum bu kadar zamandır hiç de sıkılmadım. sırtımdakini de hala tam göremediğim için ondan da sıkılamadım.

    düzeltme: doğru karar verilmemiş, doğru seçilmemiş bir motif ömür boyu pişmanlık yaratabilir.
    #18724 pumpkin queen | 14 yıl önce
     
  6. 6
    kararsız kaldığım bir meseledir. babam görmemeli düşüncesiyle bazı (bkz:ayıp yerler)e yaptırılması düşünülmüştür. onun dışında acaba önce topuğumda bir deneyip sonra duruma baksam mı düşüncem de vardır.
    #74748 starbuck | 11 yıl önce
     
  7. 7
    saklanacaksa yapılmamalıdır. ayrıca omuza veya sırta yapıldığında çoğunlukla hoş olmadığı kanaatindeyim.
    #74749 dadada | 11 yıl önce
     
  8. 8
    acıtır. motife, yazıya, zırta ve pırta iyi karar vermek gerekir. ve unutma "not only can god you judge"
    #74872 deadfanu5 | 11 yıl önce
     
  9. 9
    yaptırsam mı düşünüp her seferinde "yok bee ben çabuk sıkılırım" diye vazgeçtiğim ama hep içimde kalacak olan "bence" bir sanat dalı.
    #74943 freespirit | 11 yıl önce
     
  10. 10
    Sırtımın sağında bulunan bıdı. Acı olayı kişiden kişiye, bölgeden bölgeye değişir. Mesela ben acıdan değil 3 saat yatmaktan yorulmuştum. Güzel ve anlamlı bi motif ve yetenekli bi dövmeci bulduysanız bıkar mıyım diye bi şüpheniz olmasın. Aynada gördükçe mutlu olmalar, hanimiş benim minnoşum diye sevmeler, dövmeye isim koymalar falan.
    Dövme yaptırmayı düşünenler için (bkz: art tattoo)
    #92483 oralettanesi | 10 yıl önce
     
  11. 11
    kafamda yaptıracaklarıma çoktan karar vermiş olmama rağmen bir cesaret edip de yaptıramadığım deri süsleme sanatı. randevu almak gerekir mi, çok acır mı, nerede yaptırılmalıdır filan derken hep ertelenir.
    #102320 dark matter | 8 yıl önce
     
  12. 12
    ankara'da en iyi nerede yaptırılır merak ettiğim**. insanların üzerinde şekilsiz solmuş dövmeler görünce insan tereddüt ediyor.
    #103575 dark matter | 8 yıl önce
     
  13. 13
    üstteki entirilerde sözde karar verdim dediklerimi yaptırmadım çünkü boktan fikirlermiş, saçma sapan lirik falan düşündüğüm bile oluyordu. geçen sene 1 tane yaptırdım, pazar günü bi aksilik olmazsa 2 tane daha yaptırıyorum. fakat değinmek istediğim konu kendi dövmelerim değil.

    acccccayip para var bu işte yahu. öyle böyle değil. kıçı kırık 4 5 cmlik dövmeleri 600 700 liradan aşağı zor yaptırıyorsunuz. 400 liraya sleeve döşeyen yerleri saymıyorum, çünkü hem kötü hem de yanlış yapıyorlar, fakat kalburüstü bir mekanda çok fena paralar dönüyor cidden. geçen sene dövmemi yapan kişi henüz çıraktı, şanslıydım ki gayet iyi oldu ama şu an aynı dövmenin 4te biri kadarına dah fazla para istiyor. eli yüzü düzgün azıcık büyükçe bir dövmeyi şu aralar 1500den aşağı yaptırmak çok zor. renkli ise zaten uçuyor hepten. ki instagram ünlüsü dövmecilerden bahsetmiyorum bile, izmir ve İstanbul'da bazı dövmeciler instagramdaki popülerlikleri sayesinde randevuları aylar önceden açıyorlar ve bir dakikada falan doluyor. dövmelerin açılış fiyatı 500 civarı, ufacık dövmeler 2 3 bin tutuyor. bu ekonomide öyle paraları kimler veriyor, nereden buluyorlar, ne iş yapıp da böyle para kazanıyorlar onu asla anlamıyorum. hele yurtdışında saatlik 1500 2000 dolardan çalışan dövmecilere hiç değinmeyeceğim bile.

    bu pahalılık olayının altında asıl rahatsız eden şey, ilk başta profesyonel malzeme alma ve bir set up oluşturma kısmındaki masraftan sonra fazla masrafı olmayan bir iş olması. iğneleri boyaları toptancıdan alıyorlar ve özellikle boyalar damla damla kullanılıyor zaten. bazı güvenilirliğinden emin olmadığım kaynaklara göre iğne ve mürekkep kalitesine göre bir dövme başı ortalama 5 ila 50 lira arası maksimum masraf olduğunu söylüyorlar. bu 50 de birkaç oturumda ve çok fazla renk ve farklı iğne kullanılan dövmeler için. yani 500 liralık 2 saat sürecek bir dövme yaptırıyorsanız, ki muhtemelen spektrumun ucuz kısmında kalan bir dövmecidesiniz, sanatçıya saatlik 250 liraya yakın para ödüyorsunuz. burada sanatçıyı biraz gevşek kullandığımı belirtmek isterim çünkü çoğu pinterestten birebir kopyalıyor. orijinal bir şey ortaya koymadan sıradan malzemeler ve bir outline ile üzerinize bir şeyler işlemek için adamlar minimum 1 kyk alıyorlar.

    bu yüzden n11den 400 liraya dövme makinesi alıp meb onaylı bir kursa yazılarak borçla ufak bir dükkan açmak sonra yavaştan işi büyütmek mezuniyet master akademi çizgisinden çok karlı ve üretken bir seçenek gibi. kola bir cümle lirik yazmak veya papatya çizmek için almanya'ya hollanda'ya gidiyor insanlar yav.....
    #104619 dark matter | 4 yıl önce