kayıt

2014-2015 dönemi ODTÜnün ilk yüze girmesi

  1. 1
    ilk önce inanamadığım listeye bakınca da okulumla gurur duymama vesile olan hadise. ODTÜ 85. sıradan ilk yüze girerken türkiyeden tam 4 üniversite ilk 200e girmiş(odtü,boğaziçi,itü,sabancı). Ama maalesef international outlook konusunda ciddi manada zayıfız.. Bir de öyle sanıyorum ki eğer odtü bu siyasi havadan, olaylardan sıyrılıp biraz daha eğitime ve üretime odaklansa dünyada ilk 20lere 30lara gireceğimiz, zirvedeki üniversiteleri zorlayacağımız günler de gelecek. http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2014-15/world-ranking
     
  2. 2
    siyasi havanın özgürlüklerin sınırlarını zorlaması sayesinde bilime, eğitime ve üretime yer kaldığı için ortaya çıkan bir başarıdır. bu başarıyı nasıl yukarılara taşırız derken engellerin ve sağlayıcı faktörlerin doğru analiz edilmesi gerekir.
    #94052 solukbenizli | 10 yıl önce
     
  3. 3
    Odtu akademisyenlerine, siz bu ogrencilere molotof yapmayi mi ogretiyorsunuz diyenlere kapak olmustur.
    #94062 mechanil | 10 yıl önce
     
  4. 4
    çoğu odtülünün çeşitli sosyal ortamlarda paylaştığı haber. tam bir 'birileri çalışıp etmiş ortalamayı yükseltmiş, kendine bile hayrı olmayan insanlar ego tatmini yapmış' durumu.
    #94077 oralettanesi | 10 yıl önce
     
  5. 5
    bildiğim kadarıya (gbkz: the bu üniversite sıralama hedesinde sözü geçen bir site. bu açıdan baktığımızda güzel bir şey ama onun bile binbir çeşit kategorisi var. birinden girse, diğerinden geri kalması işten bile değil.
    #94081 emmettbrown | 10 yıl önce
     
  6. 6
    Ogrenci basina harcanan paranin rakiplerine oranla cok az olan odtunun ovunmesini gerektiren olay. Ben sahsen essek gibi calisiyorum lan. Allah cezami vermesin. Bayramda burdayim, caliscam.