kayıt

13.05.2014 soma'daki maden kazası

  1. 1
    ölü sayısı konusunda net verilere ulaşılamayan, yangından dolayı göçen madende 200 den fazla işçinin mahsur kaldığı kaza. *
    chp nin verdiği madenlerin çalışma standartları ile ilgili önerge chp verdiği için reddedilmiştir.> http://www.radikal.com.tr/turkiye/meclis_somayi_arastirmayi_29_nisanda_reddetti-1191922
    itü'de maden bölümünden bir profesör, karbonmonoksitten ölüm, çok tatlı bir ölümdür demiştir. > http://www.milliyet.com.tr/orhan-kural-in-sozleri-twitter-i-gundem-1882127/
     
  2. 2
    utanmadan "devlet kömürün tonunu 130-140 dolara çıkarıyordu. biz 24 dolara çıkarıyoruz" diyebilen firmanının madeninde olmuş patlamadır. gerçek ölü sayısının gizleneceği; başta enerji bakanı, çalışma ve sosyal güvenlik bakanı olmak üzere hiçbir bakana ucunun dokunmayacağı, madenin sahipleri ve işletmecilerinin umrunda olmayacak bir patlamadır. bu patlama falan değil bu bir katliam!
    #82109 goirodegoi | 10 yıl önce
     
  3. 3
    "kader. Yastayız." denilecek ve bu cinayet unutturulacaktır.
    #82111 eksili pilav | 10 yıl önce
     
  4. 4
    insan canının değeri yok maalesef ülkemizde, 1 ay ı geçmeden silinicektir hafızalardan bu olay.*
    #82114 respector | 10 yıl önce
     
  5. 5
    acıyı dindirmeyecek, fakat bir nebze olsun acıya saygı duyulduğunu görmemizi sağlayan ulusal yas nihayet ilan edildi.
    şimdilik kayıp 201 olarak açıklanıyor. Fakat Soma ve civar il ve ilçelerdeki soğuk hava depolarına ihtiyaç duyan devlet, kavun, peynir ve yoğurt depolarını boşalttırmış durumda. Sadece Kırkağaç'taki kavun soğuk hava deposunda 400 cesedin olduğu söyleniyor.
    25 Ekim 2013 tarihinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ağır ve tehlikeli işlerde çalışma yaşını 16'ya indirmişti.
    http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/15-yasinda-madende-ne-isi-vardi-yaniti-burada-haberi-92382?fb_action_ids=543680289075190&fb_action_types=og.recommends

     
  6. 6
    14 mayıs gününe büyük kara bir acıyla girmemize sebep olmustur. ölenlere rahmet yakinlarina sabir dilemekten ve hala içerde olanlar icin dua etmekten başka insanin yapabilecek birseyi olmamasi da caresizligi ve aciyi katlamaktadir. suphesiz kadere iman ettigimiz gibi hesap gunune de iman ediyoruz dolayisiyla bu hadise sorumlularin yanina kar kalmayacaktir. bu dunyada yada en gec obur dunyada bunun hesabini vereceklerdir. ilahi adalet tecelli edecektir. bize dusen ise bu vahim olaydan ders cikartmak ve ulkemizdeki bu carpik zihniyeti duzeltmek icin cabalamaktir.
    #82117 birgaripmakinaci | 10 yıl önce
     
  7. 7
    fatih tezcan denen omurgasızın hakkında attığı tweet ölümler üzerinden siyaset yapmayın diyenlere ölüm üzerinden siyasetin asıl nasıl yapılacağını göstermiştir.
    bir insan muhtemelen en fazla bu kadar kendini bilmez, hadsiz olabilir.
    200 den fazla kişinin canını kaybettiği bir maden kazası için, iktidarı suçlamayacağız da kimi suçlayacağız ulan?
    http://www.internethaber.com/soma-yorumu-twitteri-ayaga-kaldirdi-672113h.htm
     
  8. 8
    iş güvenliği önlemlerinin bize ne kadar önemli olduğunu gösteren kazadır.

    ab ülkelerinde madende kaza geçirme sayısı yıllık 10 kişiyken bizim yılda ölüm sayımız ortalama 100 civarı. bu sene ortalama üstünde olacağı açıktır.

    iş güvenliği önlemleri arttırılmalı.
    #82119 yalinosgb | 10 yıl önce
     
  9. 9
    Keşke 1 mayısta işçilerin yürümemesine uğraşılan ve harcanan para, bu olayın olmaması için harcansaydı dediğim kazadır.
    #82123 enik | 10 yıl önce
     
  10. 10
    güvenliğin ve yeterli tedbirin olmadığı biline biline akpli milletvekilleri ve onların taşeron şirketleri tarafından yüzlerce maden işçisinin ölüme yollandığı kaza. acı olansa türk halkının büyük kısmının birkaç hafta sonra her şeyi ya da en azından sorumluların kim olduğunu unutacak olması.
    #82127 solukbenizli | 10 yıl önce
     
  11. 11
    kaza, geliyorum demez. bu olay faciadır, katliamdır, ve gelmeden kilometrelerce önce nerede olduğunun sinyallerini vermiştir. bu konuda daha fazla bir şey denebilir mi, olayın izahının daha net yapılabilir mi bilmiyorum. sadece "kader" olmadığı kesin.
    #82129 bussurubussuru | 10 yıl önce
     
  12. 12
    yeni-nesil muhafazakarlar yüzünden kendimizi on dokuzuncu yüzyılda hissettirmemize vesile olan facia ve katliamdır. seksen yıldır neden gelişmekte olan ülkeler statüsünde çıkamadığımızın kanıtıdır aynı zamanda bu olay.
    herkesin kendi acısına ağladığı,toplumun faşizmin ve dayatmanın her türlüsüyle kopmpartmanlara ayrıldığı ve iyi ile kötü kavramlarının birbirine en çok benzediği bir ülke bizimkisi. burası türkiye ve tarih kanamaya devam ediyor. tüm dünya toplanmış biz işçilere, ezilenlere, kimsesizlere dua edip halimize ağlıyor.damacanadan tavuğa, hapisteki çocuklardan kimsesizlere, kadınlardan tüm eşcinsellere kadar her türlü taciz ve tecavüz olaylarına sebeb olmuş vahşi bir kitlenin oylarıyla iktidara gelmiş bir siyasal iktidar ve onun sosyopat liderinden ne beklenebilir ki. allah bu olayda hayatını kaybetmiş olanların ailelerine sabır bize de bu olayların faillerinden hesap soracak kadar öfke versin..
    #82133 ez li virim | 10 yıl önce
     
  13. 13
    kaza ya da cinayet olup olmadığı umurumda olmayandır. orada hayatını kaybedenler birilerinin evladı, babası, kardeşiydi.*
    #82136 dadada | 10 yıl önce
     
  14. 14
    yanlış açılmış başlıktır. doğrusu için;
    (bkz: 13.05.2014 soma'daki maden katliamı)
    #82146 kamikaze | 10 yıl önce
     
  15. 15
    2014 yılında bir kazada bu kadar ölü sayısının olması kabul edilemez.firma yetkilileri hala çıkıp ihmalimiz yok diyor.suçu üstüne alınan bizim hatamız var diyen daha çıkmadı.yaşam odası var mı? sorusuna ilk önce vardı sonra söktük ondan sonra oraya taşıdık...vb. cevaplardan sonra yoktu demesi.yaşam odası olsaydı ve bu faciadan önce gerekli bütün önlemler alınsaydı mesela gaz reseptörleri olabilirdi o gazı algılayıp hızlı bir şekilde maden tahliye edilebilirdi.uzun lafın kısası gereken her şey yapılmamış bu yaşananlardan önce.İhmal var !
    #82203 blackeagle | 10 yıl önce