kayıt

ilkokulda andımız'ı okumuş efsane nesil

  1. 1
    on yıl sonrasına kalmadan 2000'den önce doğan nesillere verilecek isim.
    #75743 herhaltamaydonoz | 11 yıl önce
     
  2. 2
    Günde iki kez okurduk biz. Biri tüm okulla beraber biri de kendi sınıfımızda. İkisinde de yeterince istekli göründüğünde kürsüye çıkabilirdin. Bir kaç kere okul önünde okumuşluğum var benim de. Ama nasıl heyecan nasıl bir telaş nasıl bir stres.

    Fakat Andımız'ın anlam ve önemi konusunda yapılan tartışmalar ve yeni düzenlemeler için ise söylenebilecek tek şey; bu ülkede bulunan alt- üst kimlik durumunu göz önünde bulundurmayarak, '' Türküm, doğruyum, çalışkanım ''gibi kelimeler içerdiğinden dolayı faşist bir olgu olarak görülen bu güzel metnin demokratikleşme paketi adıyla tedavülden kalkması, büyük bir ayıptır.
    #75808 hewlettpackards | 11 yıl önce
     
  3. 3
    türk olmadığı halde her gün türküm diye bağırmaya ve varlığını türk varlığına armağan etmeye mecbur bırakılan insanların da içinde bulunduğu nesildir.
    #75837 kamikaze | 11 yıl önce
     
  4. 4
    Türklüğün bir ırk değil genel bir milliyet kavramı, bir birlik anlaminda olduğunu kavrayamamis andavallar tarafından mağdur olarak algılanan nesil. Arkadas hangimiz genetik olarak yüzde yuz Türküz? Burda yaşıyorsan burası için çalışıyorsan ve bu dili konuşuyorsan Türksün nokta.Bu ülke bu tarih bu kültür hepimizin.Kime ne senin genetik olarak hangi irka mensup olduğundan.
     
  5. 5
    suç onun değil ona okutanındır. bir nesli ziyan etmişlerdir. "iyi dersler sevgili arkadaşlar"
    #78358 birgaripmakinaci | 10 yıl önce
     
  6. 6
    kaldırılmasının nedeni anlaşılmadan sadece göt kılı olduğu için kaldırılmasına destek veren insanlar da vardır
    #78363 exorcist | 10 yıl önce
     
  7. 7
    Kaldırılmasında bi sakınca görmediğim tam tersi sevindiğim ama bunu akp'nin yapmış olmasından dolayı akp'ye minnettar olmadığım gayet saçma bi anttır.Hergün derse girmeden askeri düzene girip otorite karşısında resmen bu sistemin birer askeri olmaya hazırız edasıyla çocuklara okutulmuş bi anttır.Bu andı okuyanlar da hiç efsane falan değildir tam tersi bahtsızdır arkadaş.Türk olmadığım Türklüğü de gram kabullenmediğim halde her sabah okutulan tabii bi süre sonra ergenlik atarıyla bu ne okumam ben bunu yeaaa diyip bi süre sonra da okumayı kabullenmediğim bi anttır.Sonuç olarak bunu okuyan nesil efsane falan değildir arkadaş tam tersi içinde faşistin alalarını barındıran nesildir.
    #78449 yesilmaymun | 10 yıl önce
     
  8. 8
    Bir türk olarak kesinlikle efsane olduğunu düşünmediğim ve dahil olduğum bir nesildir. Her sabah zorbalıkla ,anlamsızca okutulan ve hiçbir his uyandırmayan, Ve islamdaki "ÜSTÜNLÜK ANCAK TAKVA İLEDİR" düsturuna da taban tabana zıt olan saçma salak bir safsataydı. Bitti çok şükür.
     
  9. 9
    ne mutlu türk'üm DİYENE!
    #78500 starbuck | 10 yıl önce
     
  10. 10
    "ne mutlu türküm diyene" cümlesini istisnasız her sabah söylemiş nesildir. belki türk olmayan o çocuk, kaç sene boyunca bilinçaltında onu sindirmelerine farkında olmadan izin vermiştir.

    eskiden ne mutlu türküm diyene derken, şu an ne mutlu türkü söyleyene diyor... yani. bir bakıma efsane tabii.

    #103703 feminist as fuck | 8 yıl önce