kayıt

hayattan keyif almamak

  1. 1
    hastayken yaşanan durumdur. yatakta melül melül yatarken her şeye söversin.
    #72746 limonata kolonyasi | 11 yıl önce
     
  2. 2
    anlatılamayacak kadar derin bir duygudur. yapılan her şeyin, düşünülen, eyleme geçirilen, geçmişte kalan, gelecekteki varlığı için çabalanan her şeyin; sadece anlık keyif verdiği (nadiren) bir döngüden ibaret olmasından kaynaklanıyor. bu her insan için aynıdır aslında. farkı ise bunu düşünmüş olmak, farkında olmakla ilgilidir.

    şu ana kadar tanıdığım insanlar içinde, birkaç kişi dışında aramızda hiç "sorun" konuşulduğu olmadı. bir problem üzerine, bir sıkıntı üzerine düşünüp bu neymiş yahu demeyi kimse sevmiyor çünkü. insanlar dedikodu istiyor, sevişmek istiyor filan. ya da bunun bir tık ötesine geçersek insanlar birbirini ezerek en öne oturmayı istiyor. tamamen ego üzerine kurulu arkadaşlıklardan haliyle sadece bu başlıklar çıkıyor.

    hayatındaki belki her günü tıpatıp aynı olan insan bile bunu sorgulamıyor mesela. adam mutlu yahu. belki tuvalete gittiği saatine kadar aynıdır hatta. insan sıkılmaz mı? başta bahsettiğim döngüden kastım buydu. bir sıkılma raddesi vardır.

    bir amacımız olsun, ve onu çok isteyelim. aradan uzun zaman geçtikten sonra kıçımızı yırtarak o amacı gerçekleştirdik. çok sevindik. gururlandık. kabardık filan. ne kadar süreyle? 1 ay- 1 yıl? ne kadar? isterse dünyanın en iyi işini çıkarmış ol, ee? sorun bu. ee?

    hayat güzelmiş, yaşamak zevk verirmiş. hadi len düdük... hayat sadece amaçlar uğruna harcadığımız vakitten ibaret. birini elde etmek için bazen yıllarca uğraşıyoruz. bu tatmin edici olsa da bir sonu var. sıkılacağız, haliyle hemen başka bir amaç edinme telaşı. sonra zaten ölüyoz.

    düşününce hiçbir şeyin hiçbir anlamı kalmıyor. hayatında seni mutlu eden en önemli şey bile bazen geride kalıyor. şöyle temtek bir duruyorsun, kimse yokmuş gibi oluyor. kimseyle tanışmamışsın, hiçbir şey bilmiyorsun, hiçbir duygun yok, bildiğin boşsun. bazen öyle bişiler oluyor bana.

    neyse yav bu da öyleydi işte... ayrıca sözlük benim sayemde geçirmediği ergenliğini yaşıyor, sebep olduğum için seviniyom........
    #103629 feminist as fuck | 8 yıl önce