kayıt

hazırlık atlamak

  1. 1
    insanda pişmanlık yaratır.
    #72118 starbuck | 11 yıl önce
     
  2. 2
    lisede yattıysanız, veya yeterince çalışıp didinip yorulmadıysanız ve de ingilizcenize güveniyorsanız makul bir seçenek. şahsen tavsiye etmem, zira hazırlık kampüsü tanımak, yeni arkadaşlar edinmek, topluluklara girmek vs. için ideal. benim bir yılım çok önemli, acilen okulu bitirmem lazım gibi bir düşünceniz varsa da buyrun efenim, sonra pişmanlık yaratabilir ama.
    #72136 originofsymmetry | 11 yıl önce
     
  3. 3
    ingilizceniz yeterliyse direkt yapmanız gerekendir.zira çevremdeki çoğu için hazırlık sıkıcı,boş ve hüsran doluydu.bitse de gitsek havasında da geçirebilirsiniz,1 yılınıza yazık olmasın
    #72144 overlokmakinesi | 11 yıl önce
     
  4. 4
    kişi Hazırlığı geçecek seviyedeyse yapması gerekendir. bir sene boyunca bütün gramer konularını, nasıl yazı yazacağını baiştan öğrenmek çekilmez. çevreyi yapan her türlü yapıyor zaten.
    #72146 eksili pilav | 11 yıl önce
     
  5. 5
    hazırlıksız tuvalete gitmek gibi bir şeydir. sonra çok ararsınız da göt baş dağılmıştır tuvaletten çıkamazsınız.
    #72166 kamikaze | 11 yıl önce
     
  6. 6
    bölüm dışından tanıdığınız kişi sayısının en az %70 azalması demektir.
    #72174 hyena | 11 yıl önce
     
  7. 7
    odtü'de yapılmaması gerekenler listesinde 1. maddedir. zira hazırlıktaki rahatlık bölüme geçince bir daha asla bulunmaz. öğrenciler mumla arar hazırlık dönemini. öncelikle ingilizce öğrenmek için müthiş bir fırsattır. ayrıca hazırlıkta sadece ingilizce öğrenmezsin, aynı zamanda üniversite ortamına hazırlanmak için de çok iyi bir fırsattır çünkü üniversiteye ilk gittin, çömsün, cahilsin. bu yüzden hazırlık önemlidir. yani hazırlığı kayıp yıl olarak görememek lazım hatta derler ki "hazırlığı atlayıp 4 yıl kaybedeceğime, hazırlık okuyup 1 yıl kaybederim daha iyi". eğer prof sınavını geçme garantisi verselerdi hiç düşünmeden 1 yıl daha hazırlık okumak isterdim.
    #72178 fenomenon | 11 yıl önce
     
  8. 8
    pişman olsam mı acaba diye düşündürüyor. ***
     
  9. 9
    native düzeyine en yakın seviyede olunsa bile, kendime zaman ayırayım, kendimi nası geliştireceğime karar verecek vaktim olsun, bölüm dışından da bir sürü insanla tanışayım, kafam rahat istediğim gibi gezeyim gibi düşünceler varsa yapılmaması gereken şey. Emekliliğe kadar böyle rahat,stressiz bir seneniz olmayacak büyük ihtimal.Kıymetini bilin * Ayrıca atlamamak için bir diğer sebep de upper, intermediate veya beginner olun hiç farketmez, verilen eğitim gerçekten çok faydalı, sizi gramer yazma dinleme konusunda cidden düzenli hale getiriyor,dil konusunda ufkunuz açılıyor. İngilizce çok iyi anlıyor biliyor olabilirsiniz ama akademik düzeyde okuyabilmek, yazabilmek gerçekten bir eğitim gerektiriyor.Belirli kurallar var.Hatta lisansta eng 101-102 derslerinde bu detaylanacak. Gelecekte girebileceğiniz TOEFL,GRE,GMAT gibi sınavlarda da bunun faydasını göreceksiniz. İyi reklam yapmışım yalnız =)