kayıt

person of interest

  1. 1
    ilginç bir dizi.
    anladığım kadarıyla konusu:

    ikiz kulelere yapılan saldırıdan sonra devlet teröristlerin yakalanmasında yardım edecek bir program yazılmasını ister ve finch isimli programcı bu suçları işlenmeden önce durdurulmasına yardım edecek makineyi yapar. fakat makine şehirdeki tüm potansiyel suçları tespit etmektedir. bu yüzden finch makinenin suçları sıradan ve sıradışı (yani terörle alakalı) olarak ikiye ayırmasını sağlar ve sıradan suçların listesi her günün sonunda silinir. fakat vicdani nedenlerden ötürü finch sıradan suçlara da el atma isteği duyar.*
    #65351 dadada | 11 yıl önce
     
  2. 2
    piyasada kalite anlamında breaking bad ve game of thrones'la birlikte kanımca ilk üçteki dizidir.yapımcılığını christopher nolan'ın kardeşi jonathan nolan üstlenmiştir ki jonathan nolan memento,prestige ve son batman üçlemesinin senaristidir.
    yan roldeki oyuncuların christopher nolan kontenjenanındaki oyuncular olması diziyi ayrı bir güzel kılar.verdiği ahlaki değer mesajları olsun,amerika'da CIA ve FBI'a eleştiriler,hükümetin uyuşturucu kontrolü ve abd'nin çok büyük sosyal sorunu olan yozlaşmış polislere yaptığı eleştiriler olsun eğitici bir dizi niteliği de taşır. ayrıca müzikleri de güzeldir.bölüm sonlarında david bowie,rolling stones,massive attack ve mogwai gibi gruplar çalabiliyor.
    #65371 kikikismi | 11 yıl önce
     
  3. 3
    Son bölümüyle sınıflandırılmaları aşan dizi. Tüm insanlık izlesin şu diziyi artık :(
    #66905 kikikismi | 11 yıl önce
     
  4. 4
    bitimine bir gıdım kala aksak yayın akışıyla yine ayar eden cbs dizisi. hayır bir de özlüyorsun diziyi, çıktığı gece fiks sabahlıyorsun; bazen uğraşıp didinip cbs live stream buluyorsun canlı izliyorsun bazen torrente düşer düşmez indirip izliyorsun sonra bir bakıyorsun ki sonraki bölüm 2 hafta sonra, hadi bakalım işin yoksa bekle şimdi. aldığım duyuma göre** s03e14 4 şubat'ta, s03e15 de 18 şubat'taymış.
    #79032 originofsymmetry | 10 yıl önce
     
  5. 5
    42 dakikada nasıl bir dizi çekilebileceğinin kanıtı olan yapımdır.

    42 dakika, sadece 42 dakika!

    ben 42 dakikalık reklam aralarını gördüm bu ülkede. 3,5 saatte biten diziler. ama böyle yapımları izledikten sona sakın bizim salak dizilere geri dönüş yapmayın, gerçekten ancak ve ancak gülmek için izlemiş olursunuz.

    hoş, eğitimli, aklı başında gençler olarak kalkıp o salak dizileri zaten izlemediğimizi biliyorum ama yine de emin olmak istedim.
    #86110 stfu | 10 yıl önce
     
  6. 6
    dördüncü sezonu ile sağlam yardırmakta olan dizidir. eğer henüz izlemeye başlamadıysanız çok şanslısınız, hazırda 3 sezon var, yeni bölümünü bir hafta beklemek zorunda olmadan gönlünüzce izleyebilirsiniz.
    #94335 Sweeny Todd | 10 yıl önce
     
  7. 7
    21 haziran'da 5. sezonun ve de komple dizinin finali yayımlanacak. üçüncü sezon finaline de exit music cuk oturmuş, ondan 3-4 bölüm önce de i might be wrong çalmıştı. insanları üze üze kendine dizi yaptın cbs.
    #102920 originofsymmetry | 8 yıl önce
     
  8. 8
    1x18'de harold'ın uyuşturucu etkisinde olduğu sahneleri muhteşem olan dizi. sinirlerim bozuldu yine bu nedir dsfgsd* https://www.youtube.com/watch?v=8Zh8LrKuc8Y
    #103319 dark matter | 8 yıl önce
     
  9. 9
    breaking bad sonrasında izlediğim en güzel diziydi. uyuz olduğum tek şeyse john reyizin 5 sezon boyunca kısık sesle konuşmasıydı.

    neyse, her dizinin bir bug'ı var sonuçta.

    büdüt: sweenye buradan selamlar.........
    #103331 feminist as fuck | 8 yıl önce
     
  10. 10
    yatak odası sesini çok nadir terk eden john reese'in yer aldığı komik bir video: https://www.youtube.com/watch?v=AAAca108HfU

    olayı anlamak için: jim caviezel person of interest'ten yıllar önce passion of christ'ta isa'yı oynamış gerçekten de dindar bir adam. bu videoda da o rolüyle ilgili şakalar espriler yapılmış. videonun sonunun anımsattığı bir başka şey için: https://pbs.twimg.com/media/BBnLN68CcAI-W2N.jpg
    #103332 dark matter | 8 yıl önce
     
  11. 11
    4. sezon finalinde welcome to the machine ile birlikte bok gibi kaldığım dizi.* balkonda izliyordum tam da o sırada elektrikler kesildi, her taraf kapkaranlık ben yapay zekaya ağlıyorum. hayata bak lan. tüm sezon ara ara müthiş bölümlerle** yoklamıştı ama final fenaydı. bölümün adı da yhwh, başka bir şeyin kısaltması değilse sanırım yahweh/tanrı göndermesi vardı isimde.

    bir de üstüne sevgili jonathan nolan yerine dizide prodüktörlük dışında bir şey yapmayan jj abrams için "jeyjey yapıyor yeaa" şeklinde övgüler dizen ezikleri de anlamıyorum. her bölüm biri yapıyor bu yorumu. lost zamanında da vardı böyle tipler. adam yazmıyor ki çoğunu dizilerinin. ki lost fringe filan hikaye ona ait senaryo başkalarının, person of interest'te ise sadece onun şirketine bağlı olduğu için adı var. hani hiç olmadı her bölümde "created by jonathan nolan" yazıyor başta onu da mı okumuyorsunuz anlamadım ki. adamın hakkı yeniyor.

    gerçi jeyjey bir de introyu bestelemiş onu diyelim. ama seni seviyorum jonathan. kardeşini de. amcanı* pek sevmiyorum ama nys.
    #103396 dark matter | 8 yıl önce
     
  12. 12
    bugün aşırı yükleme yaparak sonunda bitirdiğim dizi. umarım dendiği gibi spin off'u çıkmaz veya herhangi bir şekilde devam ettirmezler çünkü her şeyiyle müthişti. tam bir full-circle oldu diyebiliriz bence, uzatmanın alemi yok. müzikleri de ayrı güzeldi zaten.

    bilmeyen varsa diye: grace'i oynayan kızıl saçlı sevimli kadın gerçek hayatta da michael emerson yani harold'ın karısı. çok tatlılar lan.

    ama nereye baksam hala jj abramsla ilgili övgüler diziliyor, sadece türk sitelerinde var bu olay neremizle okuyorsak. neyse, zamanında başlayıp "csi ny gibi ne bu haftalık olaylar" diyen ağzımı kırayım ben. hayvan gibi dizi çekmişler adamlar.
    #103406 dark matter | 8 yıl önce