kayıt

odtü mezunlarının türk siyasetindeki etkinsizliği

  1. 1
    odtü gibi bir okula yakışmayandır.

    hem okulun kurumsal kimliğini hem de öğrencilerini düşündüğümüzde önümüzde çok daha farklı bir tablo olması gerekirdi. lakin bugün devletin başındaki siyasi ya da bürokratik çevrelere baktığımızda odtü'nün yok denecek kadar az etkisini görebiliyoruz.

    bırakın devletin üst kademesini ve bakanlar kurulunu, mecliste bile yeterince odtü'lü yok bildiğim kadarıyla.

    buradan da anlıyoruz ki, odtü sadece teknik bilgisi gelişmiş bireyler yetiştirmekte ama iddia ettiği gibi farklı ve marjinal bireyleri ülke siyasetine kazandıramamakta.

    gazi üniversitesi bile bu konuda daha önde diyebilirim. düşünün artık.
    #59411 stfu | 11 yıl önce
     
  2. 2
    bunun odtü için değil , siyaset için bir kayıp olduğunu düşünüyorum. düşünmesi gereken odtü değil siyasilerdir. kendilerini eleştirip içimizde neden bu kadar az odtülü var diyebilseler keşke.
    #59427 calculus | 11 yıl önce
     
  3. 3
    fikirlerini kısır bir çevrede oluşturup herkesi odtü'deki gibi sanmasından kaynaklanıyor olabilir.
    #69508 birgaripmakinaci | 11 yıl önce
     
  4. 4
    (bkz: işsazı issisin issazsız)
    #69557 rulokat | 11 yıl önce
     
  5. 5
    Sebebi çok basittir: Aktif siyaset zaman ve enerji kaybıdır, israftır. Odtü'lü kısır döngü çıkmazlarına girmez, hayatının siyasi aktiflik evresini çoktan okul döneminde geride bırakmıştır. Bir anlamda olgunlaşmıştır (ki bu bir bakıma şimdiki siyasetçilerin ergen olduğunu anlamına da gelir).
    #69593 kupseker | 11 yıl önce
     
  6. 6
    düşündüklerini masaya oturup adam gibi savunmak yerine genelde taşla sopayla bir yerlere saldırdıkları yakıp yıktıkları içindir bu hal...böyle yapmaya devam ederlerse etkinsiz( nası bir kelimeyse)de olur iktidarsız da. bu kafayla devam ederlerse vandaldan başka bir nane olmaz bu odtülülerden
    #69607 trolleybus | 11 yıl önce
     
  7. 7
    benim mezuniyetimle birlikte son bulacak olandır.
    #71701 dreamer | 11 yıl önce
     
  8. 8
    odtü öğrencilerinin çok da suçu olmaması durumudur. çünkü öncelikle böyle bir teşvik yoktur. teşvikten öte köstek vardır (bkz: seçim barajının yüzde 10 olması)

    ya da; politika sevmiyolar.
    #71703 kikikismi | 11 yıl önce
     
  9. 9
    koskoca belediye başkanının tek derdi oluyorsa burası, gerekli etkinliği sağlıyor demektir.
    #71915 a night in wc | 11 yıl önce
     
  10. 10
    hangi kaynaktan yola çıkılarak yorumlandığını merak ettiğim etkinsizlik. okulun fikir yapısı açısından en çok zıtlaştığı parti olan hükumeti elinde bulunduran akp içinde dahi bir çok odtü mezunu siyasetçi mevcuttur. ak parti genel başkanı ve başbakan erdoğan da partisinin kuruluşundan, milletvekili, bakan ve bürokrat seçimine kadar odtü'lülerden hiçbir zaman vazgeçmemiştir. hem bakanlar hem de hükumet döneminde yapılan üst düzey bürokrat atamaları içinde odtü mezunları her daim yer almıştır. akp'nin ana kadrosunda bulunmuş ve bakanlık yapmış mehmet hilmi güler, kürşat tüzmen, ali babacan ve cevdet yılmaz gibi isimler hükumet nezdinde görev almış ilk akla gelen odtü mezunlarıdır. aynı şekilde son yapılan kabine değişikliği ile birlikte milli eğitim bakanı olarak atanan nabi avcı keza odtü mezunudur. ilginçtir ancak mecliste en fazla odtü mezunu milletvekili akp'de bulunmaktadır. diğer taraftan chp içinde de üst düzey anlamda görev almış birçok odtü mezunu siyasetçi mevcuttur. aylin nazlıaka ve kemal değirmendereli bu anlamda ilk akla gelen siyasetçilerdir.
    #74928 kamikaze | 11 yıl önce