kayıt

fethiye

  1. 1
    fikrimce türkiyenin en güzel yerlerinden biridir. tatil yapmak için ideal bir yerdir. ölüdeniz, çalış, saklıkent, tlos, yakapark , kaya mezarı, on iki adalar gibi muhteşem ötesi gezecek yerlr vardır.
    #8506 thu | 14 yıl önce
     
  2. 2
    muğlanın bir ilçesidir. her gittiğinizde keşfedecek başka tatlar bulursunuz*
    #8514 endingunplanned | 14 yıl önce
     
  3. 3
    olağanüstü güzelliği dışında bir o kadar güzel dalış merkezlerine sahip gezilip görülesi hatta yaşanası yer
    #8642 isinylmz | 14 yıl önce
     
  4. 4
    temmuz 2012 de orada bulunduğumuz 5 günlük süre içerisinde hiçbir gece simgesi olan likya-amintas kaya mezarlarının ışıklarının yanmadığı yer. İlk gece ovacıktan fethiyeye özellikle bu kaya mezarlarını görmeye ve gece fotograf çekimi yapmaya gittik. zaten oraya giden yolun darlığı, bozukluğu ve çevresinin özensizliği ayrı bir dert.

    o güzelim tarihi mirasın gece karanlığına mahkum edildiğini görmek gerçekten kabul edilemez. eserin kazındığı o kaya bölgesinin sadece bir yerinde, sütünu kırık olmayan mezarın orda, ışık yanıyordu. etraflarını saran koca koca sarı otlar da apayrı bir sorun. kıymet bilinen ellerde, belki de cam fanuslarda korunacak olan o muhteşem eserler, neden bizim elimizde bu kadar özensizce değerlendiriliyor diye nafile nafile soruyor insan.

    onlarca doğa ve insan kaynaklı yıkımdan kurtularak bu günlere gelebilmiş, bir şehrin sembolü yaptığımız, bu tarihi eserlerin boy boy çirkin sarı otlara, yanmayan gece ışıklarına ve iki arabanın yan yana zorla geçebileceği bir yola mahkum edilmesine nasıl göz yumulabiliyor anlamıyorum.

    İşte bunları yazan bir eposta attım muğla valiliğine ve turizm bakanlığına. cevap verdiler: proje yapıyoruz. yapınca düzelecek bunlar.

    hadi bakalım, heyecanla bekliyoruz.
    #64924 lefteris | 11 yıl önce