kayıt

başlık öneri butonu

  1. 1
    sol frame'in üstündeki yenile butonunun yanına konmuş olan soru işareti şeklindeki hededir. bütün gün ne başlık açsam ne başlık açsam diye düşünüp de bir türlü işin içinden çıkamayan metu sözlük yazarları için geliştirilmiş olup. tıklandığı anda ekşisözlükteki en popüler 15 başlıktan rastgele 5ini size gösterir. ilham vermeye çalışır.

    ayrıca ayarlar bölümünden kapatılıp açılabilir bir özelliktir.
    #55912 burocknroll | 11 yıl önce
     
  2. 2
    eksiden başlık araklamaya tesviktir.ilham milham hikaye...
    #55920 tark | 11 yıl önce
     
  3. 3
    metu sözlük'ün ekşi sözlük klonu olduğunu unutmadığını gösteren harika fasilite.

    (bkz: şerefsizim aklıma gelmişti)
    #55921 deneme beni | 11 yıl önce
     
  4. 4
    ekşi sözlükte başlık formatının haliyle daha iyi oturduğunu göze alırsak bu formatın metu sözlükte de oturmasına yardımcı olacak bir şey. örnek verecek olursak;

    galatasaray üniversitesinin yanması yerine 22 ocak 2013 galatasaray üniversitesi yangını daha uygun bir başlık, bu konuda da metu sözlüğün gelişmesini temenni ederim şahsen.

    "başlık araklama" konusunda da, evet, biraz araklama sayılabilecek bir şey.
    #55936 42 | 11 yıl önce
     
  5. 5
    (bkz: kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan)
    yapılmasın mı tabi ki de yapılsın.
    #55955 benaslindayogum | 11 yıl önce
     
  6. 6
    an itibariyle gök yeleli bozkurt diye bir başlığı önermektedir. gök yeleli bozkurt ekşide bir yazar. burda ne işi var. diye düşündüren hede.
    #56011 herhaltamaydonoz | 11 yıl önce
     
  7. 7
    ilginç bir buton. gerçekten düşünen kimse tebrik ederim. ama bazı soru işaretlerini de yanında getiriyor. (peşin not: beğenmeyenler ya da kullanmak ismeyenler kapatabiliyorlar ayarlarından galiba. ya da kolayca bu butona tıklamayabilirler de. neyse.)

    1. ekşi sözlük'te bazen çok saçma başlıklar olabiliyor. en hit başlıklar, en kaliteli başlıklar değildir. evet, bazen gündem bu başlıklarda takip ediliyor. belli bir olay bu başlıklar üzerinden tartışılıyor. ama metus'de hala açılmamış onca basic başlıklar var. onlar dururken kalkıp ekşi yazarlarından üç-beş troll'ün açtığı provokatif başlıkları burada önermek nedir? bence gereksizdir. evet dediğim gibi, belki iyi düşünülmüş ama şu anda değil.
    ha, iyi düşünülmüş derken, bunun yerine "random" bir başlığı önerebilir sözlük. yani ekşi sözlük'teki rastgele başlık bu butonda önerilebilir. ve emin olun, o başlık çok büyük bir olasılıkla önemli, temel bir başlıktır. görüp de doldurmak istemeyen yazar olmaz herhalde. böylece henüz "türkçe" başlığının açılmadığı bir sözlükte bunu açarsınız siz de, gidip "gök yeleli bozkurt" başlığı açmaktansa.

    2. madem olacak, sadece 5 tane ile sınırlı olmasın. 5 başlığın 5'inin de saçma olma olasılığı yüksek. ama belki o tuşa basınca o sütun komple başlıkla dolarsa, atıyorum 100 tane başlık önerirse işte o zaman yazmak istenebilecek başlıkların olma olasılığı artar.

    3. bu önerilen başlıklar galiba sözlükte olmayan başlıklar. bilmiyorum onu ayırt ediyor mu sözlük, ama ediyorsa daha iyi. sözlükte zaten olan başlıkları değil olmayanları getirse daha iyi. ilerleyen yıllarda, bu boş başlıklar dolunca bu kuralı değiştirip olan başlıklardan da gösterebiliriz, ama şu anda mümkünse sadece sözlükte olmayan başlıklar önerilsin.
    #56039 stfu | 11 yıl önce
     
  8. 8
    şu sıralar nedense hiç güzel başlıkların listelenmediği yer.

    (bkz: bana gündemle ilgili başlık öner)
    #64790 stfu | 11 yıl önce
     
  9. 9
    an itibariyle tekrar aktiftir. sol üstteki diğer sekmesinden erişilebilir.
    #86215 burocknroll | 10 yıl önce