kayıt

ingilizce bilmeyen üniversite öğrencisi

  1. 1
    maalesef hala var olan öğrenci tipidir. üstelik en seçkin okullarda bile rastlayabiliyoruz kendilerine. keşke bu ülkede kendilerine dünyanın en saçma ve gereksiz dil eğitimi yerine daha aklı başında yöntemlerle ingilizce gösterilseydi de bilmem kaç yıldır gördüğü halde hala bir turist kız görünce "how u doin dedi, o ne demekti ya" demeseydi. hayır, o kadar sene çocuklarımıza uzay bilimi öğretsek astronot olurdu her biri, sistemi suçluyoruz ama bir türlü ingilizce'ye ısınamayan, ya da öğrenmek istemeyen öğrenciler de pek masum değil gibi.
    #55312 stfu | 11 yıl önce
     
  2. 2
    mezun olunca büyük sıkıntılar çekecek öğrencidir. artık ingilizce bilmek marifet bile değilken bilmemek büyük bir kusur.
    #55319 calculus | 11 yıl önce
     
  3. 3
    öğretim dili ingilizce olan bir okula gelip de derslerin ingilizce olmasını çok saçma bulan, buna karşı çıkan öğrencidir. e gelmeseydin? "e en iyi üniversite." e çağımızın lingua franca'sı ingilizce onu napıcaz? silkelen ve kendine gel arkadaşım.
    #55416 eksili pilav | 11 yıl önce
     
  4. 4
    bilimde evrensel dil ingilizce olduğu için okurken de sıkıntı çekecek öğrencidir. araştırma sahaları kısıtlı olur,alanında anlamadığı bir noktayı çalışırken görebileceği 10 türkçe kaynağına karşılık 100 ingilizce kaynak vardır. fakat bu kişi sadece o onuyla sınırlı kalır.
     
  5. 5
    son 10 senedir nesilleri tükenmekte olan öğrencilerdir.
    #55443 abonededi | 11 yıl önce
     
  6. 6
    ülkenin en iyi üniversitelerinde(bkz: odtü) (bkz: galatasaray üniversitesi) (bkz: bilkent üniversitesi) (bkz: koç üniversitesi) (bkz: boğaziçi üniversitesi) (bkz: itü) sayıca az olan öğrencidir
    #55451 ams | 11 yıl önce
     
  7. 7
    sayıları bilkent üniversitesinde çok az olan öğrencidir zira bilkentte cope sınavı vardır ve bu sınavı geçemeyenler lisans eğitimine başlayamaz. <br>galatasaray üniversitesinin öğretim dili fransızca olup ingilizce eğitimi de verilir.dolayısıyla bu üniversite öğrencileri arasında da bu tür öğrenciler sayıca azdır. <br>sırf cevap yazmak için kendini zorlayan ve mantık çerçevesi dışında cevaplar yazan yazarların eğitim gördüğü dumlupınar üniversitemizde bu öğrenci türü sayıca çok olabilir.
    #55457 ams | 11 yıl önce
     
  8. 8
    bu öğrencilerden bazen 'şimdi yazın 2 ay kursa gider fıstık gibi öğrenirim' sözünü duyarız. kanmayın bunlara öğrenemezsiniz.hazırlık okuyan öğrenci mal koca bir yılını veriyor sen akıllısın 2 ayda hallediyorsun. senin ingilizce biliyorum dediğin şey sadece zamanları öğrenmek, nasılsın napıyorsun demek. ingilizce bu demek değil. ha kursa giderek öğrenemez misin ? öğrenirsin de iki ayda değil.
    #60252 calculus | 11 yıl önce
     
  9. 9
    ingilizce "bilmek"ten kastımızın ne olduğuna göre değişir bunların varlığı, yokluğu ya da sayısı. benim "bilmekten" anladığıma göre cevap verirsem, sayıları tüm ülkede ön lisans-lisans-yüksek lisans-doktora seviyesinde bile inanılmaz derecede fazladır.

    #64932 lefteris | 11 yıl önce
     
  10. 10
    üniversitede çok fazla barınamıycak öğrencidir. ama iş hayatı başka
    #64941 shataman | 11 yıl önce
     
  11. 11
    (bkz: are you kola?)
    #86184 enik | 10 yıl önce