kayıt

uludağ sözlük

  1. 1
    bir ekşi sözlük klonudur. türkiye deki en büyük üç sözlükten biridir. diğerleri için; (bkz: ekşi sözlük) (bkz: itü sözlük)
     
  2. 2
    türkiye'de sözlük klasmanının üç büyüğünden biridir.şampiyon belli ama ikincilik de ona değil itü'ye gider bence.
    #7746 soieponderosa | 14 yıl önce
     
  3. 3
    ilk göz ağrım olan sözlüktür kendileri. belki ekşi nin gölgesinde çok kalmışlardır, belki entellektüel olarak biraz eksiklerdir, lakin geyiğin kralı çevirilir. moderatörleri fenerbahçelidir ki sürekli beni çaylak edip durmaktadırlar. onun dışında harika insanları barındıran sözlüktür.
    #14738 raistlin | 14 yıl önce
     
  4. 4
    tam ayarında sözlüktür kendileri. orada da bulunmak benim için bir şereftir.
    edit: bunu söylediğim anda sözlük bozdu öyle böyle bozmadı önünü alamadık.
    #50929 eskiblackhand | 12 yıl önce
     
  5. 5
    eskiden ekşi sözlüğün gerisinde kalmış olsa da, son 2-3 aydır kesinlikle ekşi sözlüğü geçmiştir. bu 2 sözlüğü yakından takip eden herkes rahatlıkla bunu anlayabilir. ekşiye göre kesinlikle daha komik, yerine göre de ciddi. sağlam yazarları var. moderasyon hakkında bir bilgim bilgim yok ama şu ana kadar uygunsuz, hakaret içeren aykırı hiç bir entry görmedim. hem ekşide hem uludağ da sol framede bir birlerinden çaldıkları 5-6 başlık mutlaka vardır. onun dışında ikisininde kendine özgün açtığı başlıklar vardır. zaten fark burada anlaşılır uludağın açtığı başlık sayısı daha az olmasına rağmen daha ilgi çekici başlıklar olur. uludağ'ın entrylerini okumakta ekşiye göre biraz daha eğlenceli olabilir. ekşi sözlüğün sürekli ciddi bir şekilde eleştirme ya da kendine bir şeyleri açıklamayı görev edinmesi bir süreden sonra sıkıcı hale gelir. buna rağmen insanı gerçekten yaran başlıklar ve entryler kolayca bulunabilir. bu kanıya varmamı sağlayan başka bir durum ise Uludağ sözlük bünyesinde bulunan en etkin ve beğenilen yazarların belli bir süre sonra ekşi sözlükten gelen davet ile ekşi sözlüğe geçmesidir. bunun gibi Uludağ sözlükte zirve yapıp daha sonra ekşi sözlüğe geçen çok yazar mevcut. ayrıca ekşi sözlüğün türkiye de sözlük kavramının önderi olduğu ve sözlük denince akla gelen ilk marka olduğu unutulmamalıdır.
    #52907 kostursun efenim | 12 yıl önce
     
  6. 6
    ekşi sözlük şurada dursun, ortalama bir üniversite sözlüğünden bile daha beter bir durumdadır. özellikle son 4 nesilleri tabiri caizse sözlüğün .mna koymuştur. yeni gelenlerde de ümit yok.
    zaten sol frame'inde sürekli bekaret, dinci/kemalist troll'ler ve saçma kadın-erkek ilişkieri başlıkları görülebilir. vakit kaybetmeye değmez.
    itü sözlük kesinlikle buradan daha yazılası bir yerdir ama onların da daha farklı konularda eksiklikleri, yanlışlıkları yok değil.
    bence ekşi sözlük hem yazmak hem de okumak için "hala" açık ara öndedir.
    #59588 stfu | 11 yıl önce
     
  7. 7
    aynı nickle yazmakta olduğum sözlük.

    bana göre şu anda üye olunabilecek en mantıklı sözlük. neden mi? ekşi'ye üye olup en az 2 yıl çaylaklık sırası beklersin. inci'den bahsetmek istemiyorum bile. itü belki yarışır ama kanaatimce bir uludağ sözlük değildir.

    sözlük içerisinde bolca yobaz ve troll vardır. trollleri ünlüdür uludağın. kemalistler şakirtlere, dinciler ise kemalistlere verir de ayarı verir, birbirini yerler. faşistler, kürtçüler, lazlar.. hepsi birbiriyle atışır. ancak yine de kukla, nick the chopper, iskandinav, morganize isler gibi kaliteli yazarlar yazmaktadır. troller çoğu zaman sol frame e tecavüz etse de yazılası, takip edilesi bir sözlüktür. *

    hem okuyucusunu entelektüel açıdan besleyecek doyurucu miktarda bilgi verici entrylerin olduğu hem de bolca geyiğin döndüğü, içinde bulunması çok eğlenceli bir sözlüktür kanımca.

    moderatörleri konusuna ise hiç girmeyeyim. salca kral adamdır ama zall.. *
    #63354 lasvegascocugu | 11 yıl önce
     
  8. 8
    en basit gramer ve noktalama kurallarından bile bihaber olan yazarların sözlüğü.

    biz 4. nesiller olarak öyle mi bırakmıştık halbuki.

    zaten o zamanlar ekşi sözlük'e altyapı sağlıyordu, bugün ekşi'nin 2 temel yazar kitlesi var. 1) bohem ve istanbullu olan, büyük oranda birbirini tanıyan, seksenlerin ilk yarısında doğmuş bekar ve eğitimli ilk 3-4 nesil 2) uludağ sözlükten gelen ve format konusunda ilk yazarlardan bile epey önde olan, ancak birbirlerini tanımayan, nispeten anadolu şehirlerinden olan eğitimli kitle.

    arada arama motoru yönlendiriyor falan, mecburen girip bakıyorum uludağ sözlük'e, 1-2 dakika sabredemeden çıkıyorum. reklam olayını ekşi'den bile daha çok abartıyorlar. ki düşünün, ekşi'den bile diyorum!
    bir de sol frame'de ne zaman baksam mutlaka ilk anda göze hatalı başlıklar çarpar. bu sözlükteki mod'lara acırım gerçekten.

    kısaca, yazılası, vakit geçirilesi bir sözlük değildir. evlerden uzak olası.
    #63356 stfu | 11 yıl önce
     
  9. 9
    ekşi sözlük kadar islam a karşı içindeki pisliği kusmaya kalkışan ve bunu çok büyük bi halt zanneden insanlar kaynamasa da ekşisözlükle bu alanda yarışabilir. bu 2 sözlükteki dediğim mahlukatların yoğunluğu arttıkça halktan ve toplumun değerlerinden ne kadar uzak içlerinde nası bi nefreti taşıyıp da dışarıya karşı nası bi takiye yapan ikiyüzlü insan güruhunun olduğunu anlarız.
    #63377 isimsiz | 11 yıl önce
     
  10. 10
    elşisözlükten sonra en rağbet edilen sözlük. darısı metusözlüğün başına
    #63615 acrosstheuniverse | 11 yıl önce