kayıt

odtü öğrencilerine 10 yıl hapis istemi

  1. 1
    5 ocak'ta a1 kapısından akp merkezi'ne yürümek isteyen ve eskişehir yolunda binlerce* çevik kuvvet tarafından durdurulmuş yüzlerce öğrenciden 117'sine ankara cumhuriyet başsavcılığı tarafından açılan davada savcı nadi türkaslan'ın ceza istemidir. iddianamedeki suç, odtü rektörlüğü tarafından başlatılan soruşturmada olduğu gibi "izinsiz gösteri yapmak", "kampusta kortej oluşturmak" ya da "öğrenci haysiyetine uygun olmayan davranışlarda bulunmak" değil, "mala zarar vermek" ve "izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşünün dağıtılması sırasında kamu görevlisine direnmek" olarak belirtilmiştir.

    söylenecek o kadar fazla şey var ki, hangisiyle kendimi daha iyi ifade edebilirim bilmiyorum. suç teşkil ettiği savunulan eylemlerin 10 yıl hapse tekabül etmesine mi, gösterinin ancak izin verildiği takdirde demokratik olduğunu düşünen kanundan bihaber savcıya mı, ülkede bunlar yaşanırken avrupa'da seçim öncesi esip kükreyen başbakana mı, bütün bunlara rağmen gıkını çıkarmayan diğer siyasi partilere mi, yoksa bölümden, yurttan, topluluktan arkadaşı hukuksuzca yıllarca hapse atılmak istenirken aklının ucunda en ufak bir soru işareti oluşmamış odtü öğrencisine mi şaşırmak daha yerinde?

    bunun rövanşist bir tavır olduğu düşünülmesin ama o 13 eylül'de evrenler hakkında suç duyurusunda bulunmak için anayasa değişikliğine "yetmez ama evet" diyenler, umarım referandumdan bugüne kadar geçen süreçte elim bir hata yaptıklarının farkına varmışlardır. çünkü şu anda makamına tiyatro sanatçısı çağırıp azarlayan, 1 milyondan fazla vatandaşını ilgilendiren şaibeli bir sınavdan sorgusuz sualsiz tatmin olan, fransızlara demokrasi nutukları çeken kendi memleketinde demokrasiyi eğip büken, yayımlanmamış kitabı yok etmeye çalışan muktedirlerin artık hiçbir zırhın arkasına saklanmadan hayatlarımıza müdahale ettiği zamanlardayız.

    sesimizi çıkarmak zorundayız. onlar mahkemedeyken fizik çimlerinde etiğimiz iki kelamın, devrimde içtiğimiz biranın, kütüphane önünde ders arasındaki sigaranın, boğazımızdan düğümlenmeden geçebilmesi için hiç değilse, susamayız.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25202791/
    #40844 hao jiu bu jian | 13 yıl önce
     
  2. 2
    orospu çocukluğunun hukuktaki adıdır bu efenim.
    hizbullahı kaçıranlara bile 10 yıl hapis istemi varken öğrencileri 10 yıl içeri tıkmaya çalışmak, sırf seslerini duyurmak istedikleri için üstelik denyoluktur! tekrar ediyorum orospu çocukluğudur!
    ileri demokrasiyi ayakta alkışlıyorum.
    #40895 duman | 13 yıl önce
     
  3. 3
    güzide sözlüğümüzdeki birtakım konular kadar ilgi çekmemiş, bir "sözlüğün ilk kadını" olamamış başlıktır. bu okul öğrencisinin vurdumduymazlığından utanıyorum.
    #40922 hao jiu bu jian | 13 yıl önce
     
  4. 4
    güzel günler göremeyeceğimizin hukuken doğrulanmasıdır. ya da karaütopya yazarları için giriş babında örnek olay...
    #40962 boscuval | 13 yıl önce
     
  5. 5
    bizim çok saygıdeğer vatandaşımızın fikirleri okumadan, sorgulamadan ve araştırmadan yandaş medyada izlediği birkaç yalakanın zırvalarıyla şekillenmeye devam ettiği sürece bu ülkede hiçbir şey değişmez.gerçi bazıları onu da izlemiyor yani aslında her siyasi seçimde güvenip fikrini ve kararını sorduğumuz vatandaşın aslında hiçbir fikri yok.bu tip insanlara gazı ver gerisini boşver ''vayy be başbakan dediğin böyle olur hükümet dediğin budur nasıl azarladı avrupayı'' der ve oyu paketleyip sandığa yollar.ama bilmez ki 51 yıldır o avrupanın götüne dönen,poposunu yalayan biziz.bu çıkışların hepsinin oy için olduğunu düşünemez çünkü onun düşünecek daha önemli işleri vardır fatmagül'ün suçu ne dizisinin bu akşamki bölümünde ne oldu cuma günü çocuklar duymasını mı izlesek yoksa adını feriha koydumu mu eee tabi bunlar daha önemli zaten oy verme işlemi de gayet basit bir olay basacan mührü pusulaya bitti gitti bu kadar düşünmenin okuyup kafa patlatmanın ne manası var hem aptalmıyız biz türk milleti zekidir okumadan bilir.10 yıl hapis istemiyle yargılanan odtü öğrencileriyle ilgili fikrini soracak olduğunda da ''de get beter olsun pis komünistler'' der çıkar gider.komünizmle bu durumun alakası nedir ne değildir bilmeden bu cevabı verir çünkü bu öğrenciler hangi sebepten ötürü yargılanıyor onu da bilmez olay nedir bihaber.ha komünizm nedir diyip fikrini alacak olursan da ya aval aval bakar ya da dinsizlik işte deyip çıkar işin içinden.işte olay bu kadar basit akşam tv'de ne vardı?
    #40996 kamikaze | 13 yıl önce
     
  6. 6
    nedense yadırgamadıgım ama bu hallerimize yandıgım durum.ogun orada bulunan herkes demokratik hakkını kullanıyordu.bizi kapıdan cıkartmamak icin 2 bin küsür polis ( kısaca bütün ankarada çevik kuvvetler ) a1 e yıgmıslar sonra tas atmısız.siz bizim demokratğ°k hakkımızı engelleyin snrada demokrasi soylemleriyle halkı aptal yerine koymaya devam edin...oncelkle sözde temsilcimiz ötk baskanı ahmet kerem olmak üzere bütün odtü saknlerinin bu olayı ciddiye alıp davanın cekilmesinin saglamamız gerekiyor
    #41056 stanic | 13 yıl önce