kayıt

cumhuriyet halk partisi

  1. 26
    Her daim üçgen biçiminde birbirine takma (parti, genel başkan, seçmen) taktiğini ideolojik forma dünüştürmeyi başarmış, Türkiye'nin en absürd tiyatro oyunu.
    #89464 Thanatos | 10 yıl önce
     
  2. 25
    ülkede var olmayan demokrasiyi kendi içinde işletmeye çalışınca dikkat çeken, ülke meseleleri bir yanda akarken kendi iç dinamikleriyle boğuşarak oyalanıyormuş gibi gözüken parti. aslında işlerin dünya çapında kabul görmüş ve doğru gidişatı başarısızlığın ve anti demokratik uygulamaların faturasını yönetime kesmekken, bu diğer partilerde o kadar yok ki, chp (belki de tek) doğru yaptığı iş yüzünden eleştiriliyor.
    peki herkes yanlışı uygularken doğruyu uygulamaya çalışmak ne kadar doğru diyebilirsiniz. deli hareket ederken, akıllının düşünmekle zaman kaybetme lüksü var mıdır? ben de size bu bir siyaset sorusu değil felsefe sorusudur derim.
    #89425 gitbasimdanaysel | 10 yıl önce
     
  3. 24
    Hiçbir zaman demokrasiyle başa gelemeyen ama 27 yıl boyunca dikta rejimiyle milleti sömüren, genelde darbelerde önemli rol alan, artık kokuşmuş, suyu çıkmış bir partidir.
     
  4. 23
    düzen partisi işte ne beklersin ki.
    edit: gerçek bazı tatlı su solcusu arkadaşları üzmüş olacak ki - yemişim.bunu yapan odtülü bir arkadaşsa özellikle,kendisine bu senenin kayıt zamanındaki hadiseden sonra kemal kılıçdaroğlunun yapmış olduğu ilk açıklamayı tekrardan dinlemesini tavsiye ederim.
    #78426 genc | 10 yıl önce
     
  5. 22
    başkanlığını sırasıyla mustafa kemal atatürk, ismet inönü, bülent ecevit, deniz baykal ve kemal kılıçaroğlu'nun yürüttüğü partidir. şu sıralar parti için söylenenler daha çok karalama niteliğinde gibi görünmektedir bana. ancak diğer taraftan da kılıçdaroğlu şu ana kadar güçlü bir lider portresi çizememiştir ne yazık ki. eğer bunu geliştirmek istiyorsa hitap dersleri almalı ve o söylediği aslında çok önemli olabilecek şeyleri daha etkili yollardan halka anlatabilmelidir. yoksa chp için yapılan karalamalar ilk kurulduğu yandan bu yana devam etmektedir ve şu an karşısında muazzam bir medya gücü vardır aslında. siz ana muhalefet olmaya mahkumsunuz gibi sloganlar sübliminal mesajlarla chp'yi yıpratmaya çalışılan yollardan sadece birkaçıdır.

    edit: gelen bildiri üzerine başkanlar arasında altan öymen'in de bulunduğunu farketmiş oluyorum. yukarıdaki başkanlar listesine 23 mayıs 1999 ile 1 ekim 2000 arasında başkanlık yapmış olan altan öymen'i eklemeyi borç bilirim. ayrıca efenim düzeltme yapmışken bilgiler arasına 1981 ile 1992 arasında partinin 80 sonrası bir dönem kapalı kaldığını da eklemek isterim.
    #67772 anadoljet | 11 yıl önce
     
  6. 21
    hiçbir zaman halkın olmayan partidir. Her zaman kendini beğenmiş beyaz türklerin kodaman amcaların yuvası olacaktır
    #67750 trolleybus | 11 yıl önce
     
  7. 20
    Medyanın karalamaları ve yıpratmaları sebebiyle devamlı iktidara karşı yetersiz görülen, ama aslında basında yeterince yer almayan, yer aldığında ise yine yıpratıcı yorumlar toplayan partidir.
    CHP'nin gensoruları, diğer muhalefet partiler içinde en can alıcılarıdır, ama basında yer almaz.
    Seçim döneminde yaptığı gençlik, çocuk, kadın.. açılımlarının altında çoğunluğu eski ODTÜ öğretim elemanlarının imzası vardır. eski diyince çok eskiye gitmeyin daha 2010da burada olan hocalardan bahsediyorum: Sencer Ayata ve Aykan Erdemir, bahsettiğim akademisyen/milletvekilerinden sadece bazıları.
    CHP ne yapmalı ki yaranabilsin millete, karşısında AKP'nin medyası olduğu sürece?
    #67394 firtina | 11 yıl önce
     
  8. 19
    Şu an izlediği politikalarla akp'ye rakip olamayacak siyasi partidir. aslına bakılırsa hali hazırda iş yapacak bir politikası da yoktur. iktidarın açıklarını etkili bir şekilde kullanamamakla birlikte parti içi demokrasiyi de yıllardır gerçekleştirememiştir. bütün siyasi stratejiyi iktidarı eleştirmek üzerine kurmuştur. geçmişten gelen çizgisini ise giderek bozmaktadır. son seçimlerde aldığı oyu da mustafa kemal atatürk faktörlü kemik seçmenlerin sağladığını düşünmekteyim. ancak bu kemik seçmen de chp'nin çizgisini bozduğunu görürse illa ki yeni arayışlara girecektir. uzun lafın kısası chp ateşle oynuyor.
    #67194 kamikaze | 11 yıl önce
     
  9. 18
    kemal kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı bırakması halinde benden oy alamayacak partidir ki şu güne kadar başka hiç bir partiye oy vermedim. *
    #44886 w4rdoom | 13 yıl önce
     
  10. 17
    kemal kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığını yaptığı; mustafa kemal atatürk tarafından 9 eylül 1923'te kurulan; cumhuriyetçilik, halkçılık, milliyetçilik, laiklik, devletçilik ve devrimcilik ilkelerini sembolleyen 6 oklu simgesi olan partidir.
    #40482 isinylmz | 13 yıl önce
     
  11. 16
    akp ye rakip olabilecek tek parti olması sebebiyle bu kadar oy alabilen partidir akp gittiği zaman oylarının yarı yarıya düşmesini beklemekteyim.
    #39612 w4rdoom | 13 yıl önce
     
  12. 15
    caddebostan solu'ndan öteye gidememiş, halka inemeyen, lider özelliklerine sahip olmayan bir lidere(!) sahip, sadece günü kurtaracak politika izleyen artık kötünün iyisi bile diyemediğim parti.
    #39460 duman | 13 yıl önce
     
  13. 14
    kemal kılıçdaroğlu ve deniz baykal gibi siyasetçilerle;

    chp bir sol parti değildir, chp bir sağ parti değildir, binaenaleyh chp bir parti değildir.

    #38727 lady tagaga | 13 yıl önce
     
  14. 13
    şu günlerde her kafadan bir ses çıkıyor deyiminin cuk diye oturduğu siyasi parti
    #37145 kamikaze | 13 yıl önce
     
  15. 12
    oy toplamak için tabanına ters olmasına ragmen çarsaf açılımı ve bunun gıbı bırcok hatayı yapmış, gelecege emin adımlarla yuruyemeyen artık koklu bir degısıme ıhtıyac duyan, halkın kendisinden cok sey bekledigi ataturkun mirasına sahıp cıkamayan en eskı partımız
    #31422 banned | 13 yıl önce