kayıt

istanbul adamı

  1. 5
    çok afedersiniz, sik gibi adamdır. hem hakkında iki laf etmek istiyorum hem de bu herife harcayacağım vakti haxball oynayarak geçirmek geliyor içimden. kısa keseceğim.

    istanbul, dünya tarihindeki inkar edilemez yerinden ve coğrafyanın en "denize nazır" parsellerini kapatmış olmasından dolayı şu ülke topraklarında doğmuş her kişi için birtakım anlamlar ifade etmektedir. çünkü yukarıda söylediğim iki nedenden ötürü yediğimiz, içtiğimizin mümessili istanbul'dur.

    amma velakin, şehirlere/kurumlara kendilerinden büyük anlamlar yüklemek post-modernizm bokundan 1980'lerin ikinci yarısıyla ortaya çıkmış, "i heart new york"lu şapkalar, "harvard university"li tişörtleri insanların üzerine geçirmiştir.

    yahya kemal bu tişörtleri daha 90 yıl önce giyiyordu diyebilirsiniz ancak yahya kemal'e burada kullanıldığı anlamda istanbul adamı demek istemezsiniz diye düşünüyorum. siz bilirsiniz. adam mezarında ters döner valla.

    sonuç itibariyle, bu istanbul'da doğmayıp* istanbul'da büyümeyip* istanbul adamı olanlar için laflar hazırladım.

    ben klasik müzik dinlerken, nasıl klasik müzik bana değil ama ben ona bir türlü uyamıyorsam, bahse konu olan dostumuz da istanbul için o kadar iğreti duruyor.

    beyoğlu'nda rakı, tophane'de nargile içicisi; götüme dönmüş akmar'dan korsan kitap alıcısı istanbul adamına tamah etmeyiniz.

    selametlen.

    editsblue: anam öyle bir yazmışım ki, bir ben anlayacaktım. istanbul için yeni edisyon hazırladım.
    #38927 hao jiu bu jian | 13 yıl önce