kayıt

under the dome

  1. 1
    stephen king'in üzerinde tam 30 yıl çalıştığı ve ancak geçen sene bitirebildiği en uzun romanı...

    sakin bir bahar gününde maine'deki chester's mills kasabasının önünde ne olduğu anlaşılamayan bir kubbe belirir. bu kubbe ne içeri girişi ne de dışarı çıkışı mümkün kılar. üzerinden geçen uçaklar düşer, insanlar aşamazlar o kubbeyi. ve zamanla hem kubbeyle, hem içinde bulundukları kaos ortamıyla, hem de birbirleriyle mücadele etmeye başlarlar...

    çürümüşlüğü, güç sevdasını, yobazlığı ve amerikan sisteminin içindeki kökten çökmüşlüğü çok iyi anlatan roman, altın kitaplar tarafından hala dilimize çevrilmekte... yaklaşık 1200 sayfadan oluşan bu romanın nasıl bir fiyatla piyasaya sürüleceği ise henüz bilinmiyor. kapak örneği ve arka kapak yazısı için; http://img202.imageshack.us/img202/7494/kubbeninaltindaarkakapa.jpg
    #35687 bobigeloglum | 13 yıl önce
     
  2. 2
    Yapımcılığını Steven Spielberg'in üstlendiği stephen king'in yine aynı isimli romanından uyarlanmış CBS tarafından yayınlanan bilim-kurgu ve korku temelli televizyon dizisidir.

    İlk başta konu hakkında biraz bilgi sahibi olduktan sonra tamamen saçmalıkmış gibi bir his uyandırsa da insanda, aslen çok sağlam bir kurgunun ürünü olduğu belli oluyor. 2. Sezon henüz yayımlanmasa da oyuncuların oyunculuk kabiliyeti, mükemmel bir hikaye ve üstün bir yönetmenlik ürünü olarak çok sürükleyici bir yapım olarak ortaya çıkmış olduğu görülüyor.
    #77265 ayiboan | 10 yıl önce
     
  3. 3
    (bkz: kubbealtı)
    #77267 dadada | 10 yıl önce
     
  4. 4
    bu sezon final yapmış toplam 3 sezon oynamış amerikan dizisi. konusunu stephen king in eserinden alan, adını da aslında, yapım her sezon daha vasat bir performans göstererek en sonunda kaldırılma noktasına geldi. hani saçma lan bu der yine de du bakalım bu hafta n'olmuş diyip izlersiniz ya , öyle bir diziydi işte.
    #99682 müteahhit | 9 yıl önce