kayıt

okullarda okutulması gereken dersler

  1. 1
    ukde: metalurjici kiz araniyor

    ilk ve orta dereceli okulların müfredatlarına acilen eklenmesi gereken derslerdir.

    1. yazılım - ortaokul
    soyut işlem dönemindeki gençlerin, problemlere alternatif çözümler üretme, ve bu çözümler arasında en verimli olanı bulma becerisini geliştirmekte yardımcı olacaktır. bunun yanında bilgisayarların sağladığı işlem hızının sağlayabileceği olanakların farkına vardırmak ve bu olanakları gerek kendi hayatında, gerek üretici çağa geldiğinde ürettiği hizmet/ürün ile alakalı olarak kullanabilmeyi öğrenme becerisi kazandırmak gibi faydaları da olacaktır.

    2. satranç - ilkokul
    ilkokul çağındaki çocuklarda odaklanma problemi ebeveynlerin sıkça şikayet ettiği bir konudur. satranç, bir oyun havası içerisinde çocuğun odaklanma becerisini geliştirmesine yardımcı olacaktır.

    3. din kültürü - ortaokul
    evet, din kültürü dersi... tabii şu anda okullarda bu ad altında okutulan şeyi kastetmiyoruz. hangi dinin hangi çağda ve hangi coğrafyada ortaya çıktığı, o sırada içinden çıktığı toplumun hangi ihtiyaçlarına ve sorularına cevap verdiği; farklı din-toplum ikililerinin karşılaştırılması (ibrahimi dinler/ortadoğu vs. budizm/hindistan vb.) gibi konuları içerecek şekilde müfredatı ayarlanmalıdır. din, çağlar boyunca hem toplumları şekillendiren, hem de toplumların evrimiyle koşut şekillenen bir olgu olmuştur. beşeri anlamak için kilit konulardan birisidir. bu sebeple de objektif bir bakış açısı ile öğrenilmesi zorunludur.
    #95434 Sweeny Todd | 9 yıl önce
     
  2. tümünü gör