kayıt

büyük erkekler ile küçük kızların sevgili olması

  1. 7
    esasında yaşlı tekelerin uydurduğu "kızlar erken olgunlaşırlar" saçmalığını cins-i latifin pek bir benimsemesinin sonucudur. erken olgunlaştığını sanan dişi bireyler, kendi yaşlarındaki oğul bireylere yüz vermezler. bunun sonucu erkek bireyler kendinden genç dişi bireylere yönelirler. böylece yöneldikleri dişi bireylerin yaşıtı erkekleri abaza bırakırlar. abaza kalan erkeklerin abilerini örnek alması ile olay kısır döngüye girer...

    kızların fiziksel gelişimi ergenlikte belli bir yaşa kadar erkek yaşıtlarının önünde gitmesine karşın, kişisel olgunluk anlamında buna koşut bir gelişme farklılığını gösteren herhangi bir bilimsel veri ve/veya çalışma yoktur. ha ne vardır? kadınların az sayıda ürettikleri yumurtaları mümkün olan en güçlü spermler ile buluşturma içgüdüleri vardır. erken yaşlarda erkek bireylerden yaşı büyük olan genellikle daha kuvvetlidir. buna ek olarak yaşı büyüyen birey ebeveyninin güveni ile birlikte daha özgür hareket etme şansına sahip olur. bu özellikleri onu, kendisinden yaşça küçük erkeklerden daha güçlü spermlere sahip görüntüsü vermesini sağlar.

    biraz daha ileri yaşlarda ise, kendi sorumluluğunu tamamen eline almış bireyler arasında, yaşça büyük olan daha çok tecrübeye ve sonuçta toplumda daha yüksek sosyal statü, çağımızda da iş yaşamında daha yüksek bir gelir gibi avantajlara sahip olur. bu avantajlar, muhtemel bir üreme durumunda yaşça büyük erkek bireyin çocuğa daha iyi ortamda yetişme imkanı sunabileceğine delalet eder.
    #93262 Sweeny Todd | 10 yıl önce
     
  2. tümünü gör