kayıt

odtü fizik

  1. 8
    odtü''nün en düşük puanlı bölümlerinden biri (belki de birincisi) olmasından mütevellit pek çok "odtü olsun da ne olursa olsun yeaa" öğrencisinin gelip, mezun olamadan tırıs tırıs gittikleri bölüm.

    türkiye''de fizikçi olmak isteyenlerin tercih edebileceği alternatifi pek olmayan bir bölümdür. puanının düşük olması bu konuda avantaj bile olabilir, fizikçi olmak istiyorsan, kapı sonuna kadar açık.

    araştırma olarak fiziğin hemen hemen her dalında araştırma yapan öğretim elemanı bulunur. bu bakımdan türkiye''de tektir. araştırma alanları temel olarak 8 kategoride toparlanmıştır, bunlar: astrofizik, genel fizik, matematiksel fizik, plazma fiziği, atomik ve moleküler fizik, yüksek enerji fiziği, nükleer fizik ve katı hal fiziğidir.

    eğitim açısından, son derece değerli ve kaliteli hocaları bulunur. bölümdeki sağlam hocaların çoğu eğitimlerini dünyanın en iyi üniversitelerinde yapıp gelmiş kişilerdir. bu bölümün baba dersi olarak 3 temel dersi vardır: klasik mekanik, elektromanyetik teori ve quantum mekaniği. diğer dersleri sanılmasın ki bunlara göre daha kolay, aksine fiziğe ilgisi olmayan sıradan bir öğrenciyi epey zorlar dersler.

    ek olarak, fiziğe gerçekten meraklı ve altyapısı sağlam kişiler için açılmış advanced physics programı bulunur. isteyen öğrencilerin katıldığı bu program bir hayli zorlayıcı olmakla birlikte gerçekten bilim adamı üretim fabrikası gibidir. yılda ortalama 10 kişi falan buraya geçse de kaçı tutunabilir o ayrı konu.
    #63985 fizikci | 11 yıl önce
     
  2. tümünü gör