kayıt

bir zamanlar anadolu'da

  1. 1
    son nuri bilge ceylan filmi. filmde anadolu'da gerçekleşmiş bir cinayet ve bu cinayetin maktulünü bulmak için uğraşan devlet görevlileri konu ediliyor.
    tabi esas konu edilen, fikrimce, çeşitli mesleklerdeki anadolu insanının portresi, sorunları, hayatları. herkesin kendi hayatında öyle sorunları var ki bir süre sonra bu cinayet işi sıradan bir hal alıyor, karakterlerin iç sorunlarına odaklanıyorsunuz. olay anlatan değil daha ziyade karakter irdeleyen bir film. ama bu iş çok düzenli ve güzel yapılmış. anadolu insanı ustalıkla yansıtılmış, örneğin ilk dikkatimi çeken şey üniformalılar dışında herkesin bıyıklı oluşuydu. karakter irdelemeleri zaten olağanüstü.
    sinema konusundaki bilgim izleyicilikten öteye geçmez, fakat bu seviyede bile bu filmin çekim açısından ne kadar farklı olduğunu anlayabiliyorsunuz, bir kamera bu kadar çok detayı bir sahnede nasıl görüntüleyebilir hayret ettim. filmin çoğu karanlıkta geçiyor fakat izlenirlik konusunda hiç bir sıkıntı yok, çoğu aydınlık filminden daha güzel olmuş. ya bu adam piyasada hiç kimsenin bilmediği bir kamera, bir çekim tekniği kullanıyor, ya da böyle nuri bilge ceylan olunuyor.
    ek olarak, oyunculukların hepsi nefis, ama savcı rolündeki taner birsel'i ayakta alkışlıyorum, mükemmeldi.
    kısacası, mutlaka izlenmesi gereken bir film. içeriği için değil, filmin kendisi izlenmeli. hmm böyle de çekilebiliyormuş demek ki dedirtti.
    #47680 gitbasimdanaysel | 13 yıl önce
     
  2. tümünü gör